Trabzonspor Fırtınaya karşı takla

Fırtınaya karşı takla

22.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atiker Konya'ya konuk olan Trabzonspor geriye düştüğü maçta galibiyete çok yaklaşsa da uzatmada yediği gole engel olamadı: 2-2

Fırtınaya karşı takla

ERKAN AYRAÇ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Bordo-mavililer 18. dakikada Ali Turan’ın atılmasıyla 10 kişi kalan Konya karşısında hedefe ulaşamadı. Yeşil-beyazlılar ikinci yarıda Milosevic ile skor avantajını alırken, Burak Yılmaz biri penaltıdan 2 golle Karadeniz ekibini üstünlüğe taşıdı. 90+4’te sahneye çıkan Orkan’ın frikiği düelloyu noktaladı. 2-2

Haberin Devamı

Nefesleri kesen gol düellosundan kazanan çıkmadı, Atiker Konyaspor ile Trabzonspor ikinci devreyi birer puanla açtı: 2-2.
Trabzonspor ilk yarıda daha hızlı oynayıp erken gol bulmak istedi. Yusuf-N’Doye-Abdülkadir üçlüsü sürekli yer değiştirip oynasa da Burak istediği topları alamayınca beklenen gol gelmedi. Transfer döneminin hareketli takımlarından Konyaspor ise ilk 11’de Yatabare’ye şans verdi ve ileri uçtaki sorunu çözmek istedi.
18. dakikada Ali Turan’ın oyundan atılması Konyaspor’un savunma dengesini bozdu. Ancak Burak gününde değildi. Tecrübeli forvet 26 ve 28. dakikalarda pozisyonlar bulsa da önce Serkan’ı geçemedi, ardından da istediği vuruşu yapamadı.
Oyunun rölantide devam etmesiyle ileri çıkmak için umutlanan ev sahibi, Ömer Ali ve Skubic ile etkili oldu. Yeşil-beyazlıların en önemli pozisyonunda Vedat, Onur’u geçemedi.İkinci yarıda kontrol 10 kişilik Konyaspor’a geçti. Günün çalışkan ismi Ömer Ali bindirmeleriyle Trabzonspor’un yeni transferi Novak’ı bir hayli terletti. Bir türlü Burak ile gereken bağı kuramayan bordo-mavililerde Okay da defansa yardıma gelince yaratıcılık tamamen durdu. Rıza Çalımbay, Sosa’yı oyuna alarak aksayan bölgeyi canlandırmak istedi.
Ömer Ali’nin direğe takılmasının ardından gol için yüklenmeye devam eden Konyaspor 77’de istediğini aldı. Ömer Ali’nin pasında Milosevic klas bir plaseyle ağları sarstı: 1-0. Şoku çabuk atlatan Trabzonspor, 83’te kazanılan penaltıyı Burak ile ağlara yolladı ve skora denge geldi: 1-1.
Kalan sürede Trabzon galibiyet için yüklendi. Serkan uzatmalarda beklenmeyen bir hata yaptı. Sosa’nın ortasında tecrübeli kaleci boşa çıktı ve topu önünde bulan Burak takımını öne geçirdi: 1-2. Herkes maçın böyle biteceğini düşünürken, sahneyi Orkan aldı. Konya’nın Beşiktaş’tan kiraladığı genç yetenek frikikte sert bir vuruşla Onur’u avladı: 2-2.
Burak’tan 16. gol
Trabzonspor’un golcüsü Burak Yılmaz, Konyaspor maçını da boş geçmedi. Tecrübeli golcü önce kazanılan penaltıyı ağlara yolladı ve skora denge getirdi, ardından da bordo-mavilileri öne geçirdi. Bu goller galibiyet için yeterli olmasa da Burak, 15 maçta 16. kez ağları havalandırdı, gol krallığı yarışında zirvede yer aldı.
Hubocan ve N’Doye cezalı
Trabzonspor, Atiker Konyaspor karşısında iki puanın yanında iki oyuncusunu da kaybetti. Bordo-mavililerde, sarı kart gören N’Doye ve ikinci sarıdan kırmızı kartla atılan Hubocan cezalı duruma düştü. İki oyuncu da gelecek hafta pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçında görev alamayacak.
Orkan Çınar golle başladı
Beşiktaş’tan, Atiker Konyaspor’a kiralık olarak gelen Orkan Çınar, yeşil-beyazlı forma ile çıktığı ilk maçında takımına bir puanı getiren golü attı. 73. dakikada Ömer Ali Şahiner’in yerine oyuna giren Çınar, 90+4’te kazanılan serbest vuruşta, fileleri sarstı. Golden sonra büyük sevinç yaşayan genç futbolcu, taklalar atarak başarısını kutladı.

Yazarlar