Motor Sporlari Formula 1 dünyası Pele için yasta!

Formula 1 dünyası Pele için yasta!

30.12.2022 - 19:06 | Son Güncellenme:

Formula 1'in efsane pilotlarından Lewis Hamilton, Rubens Barrichello ve Felipe Massa, 82 yaşında hayata veda eden Brezilyalı futbol efsanesi Pele'yi andı.

Formula 1 dünyası Pele için yasta

Brezilya Milli Takımı ve Santos formasıyla kırılmadık rekor bırakmayan efsane futbolcu Pele, tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti. Üzücü ölüm haberinin ardından spor dünyasından birçok isim efsane futbolcuyu anarken, Formula 1'deki bazı aktif ve emekli pilotlar da Pele'yi andı.

Haberin Devamı

HAMİLTON, PELE'Yİ UNUTMADI

Son Brezilya yarışı öncesi özel törenle fahri Brezilya vatandaşlığı verilen İngiliz Pilot Lewis Hamilton da Pele'yi unutmadı. 7 kez şampiyon, "Yeteneğini, dehanı ve sevgini bizimle paylaştığın için teşekkürler. Pele’nin mirası bize sonsuza dek ilham verecek” ifadelerini kullandı.

Formula 1 dünyası Pele için yasta

PELE, HAMİLTON'A TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Hamilton'ın Brezilya bayrağıyla podyuma çıkması, Pele'yi çok gururlandırmıştı. Efsane futbolcu, sosyal medya hesabından "Bir F1 pilotunun bayrağımızı podyumda yükseltmesi harika" diyerek teşekkür etmişti.

BARRİCHELLO: "HUZUR İÇİNDE UYU KRAL PELE'M"

Formula 1 pistlerinde en çok yarışa çıkan isimlerden biri olan Brezilyalı pilot Rubens Barrichello ise efsane futbolcu için, "Huzur içinde uyu kral Pele'm. Her zaman nazik ve güler yüzün için çok teşekkür ederim" dedi.

Haberin Devamı

Formula 1 dünyası Pele için yasta

FELİPE MASSA: "PELE, İLHAM VEREN BİR SİMGE"

Bir diğer Brezilyalı pilot Felipe Massa ise Pele için, "Futbolu ve Brezilya milli takımını sevenler için Pele, futbolun yanı sıra diğer sporculara da ilham veren bir simge, tüm zamanların en iyisi. Pele'nin mirası sonsuzdur, tıpkı onun gibi. Kral Pele'nin ailesine başsağlığı diliyorum" şeklinde mesaj paylaştı.

Felipe Massa, Türkiye Grand Prix'sinde en başarılı pilot olmuştu. Massa, kariyerindeki ilk birinciliği aldığı İstanbul'da 2006, 2007 ve 2008'de üst üste 3 kez zafere ulaşmıştı.

Formula 1 dünyası Pele için yasta

GASLY: "HUZUR İÇİNDE UYU EFSANE"

Formula 1'de sezon sonu AlphaTauri takımından Alpine'ye geçen Pierre Gasly de Pele'yi unutmayarak "Futbolun kralı, huzur içinde uyu efsane" paylaşımı yaptı.

FORMULA 1'DE 2021 YILININ ŞAMPİYONU MAX VERSTAPPEN OLMUŞTU

Öte yandan 2022 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda zafer Red Bull pilotu Max Verstappen'in olmuştu. Geçen yıl kariyerinin ilk Formula 1 şampiyonluğunu elde eden Max Verstappen, bu yıl kusursuz bir performans sergileyerek arka arkaya ikinci şampiyonluğunu elde etmişti.

Yazarlar