Motor Sporları Formula 1 için İstanbul iddiası! Başkan açıkladı

Formula 1 için İstanbul iddiası! Başkan açıkladı

07.12.2022 - 11:00 | Son Güncellenme:

Formula'de sezonun bitmesinin ardından 2023 yılı için yarış takviminde Türkiye'yi ilgilendiren bir gelişme yaşanıyor.

Formula 1 için İstanbul iddiası Başkan açıkladı

Formula 1 bu sezonu Red Bull Racing pilotu Max Verstappen şampiyon tamamladı. Yarışların tamamlanmasının ardından bir sonraki sezonun Formula 1 takvimi konuşulmaya başladı. Çin'in takvimden çıkarılmasının ardından İstanbul ile ilgili gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

FORMULA 1'DEN AÇIKLAMA
Formula 1 yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Formula 1, organizatör ve ilgili yetkililerle görüşmelerin ardından COVID-19 durumunun devam eden zorlukları nedeniyle 2023 Çin Grand Prix'sinin yapılmayacağını duyurur. Formula 1, 2023 takvimindeki boşluğu değiştirmek için alternatif seçenekleri değerlendiriyor ve zamanı geldiğinde bu konuda açıklama yapılacak."

TÜRKİYE'YE FIRSAT DOĞAR MI?
Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye Grand Prix'sinin yarış takvimine girme olasılığı da gündeme geldi. Şu an için konu hakkında bir gelişme bulunmuyor ancak 24 yarışlık takvimi korumak isteyen Formula 1 yönetimi, alternatif seçenekleri değerlendirdiğini de açıklamasında belirtti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE VE PORTEKİZ YARIŞTA
Takvimde oluşan boşluk için Türkiye ve Portekiz yarış halinde. Portekiz Otomobil ve Karting Federasyonu Başkanı Ni Amorim, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Amorim, "Yarışa ilgilenen tek ülke Portekiz değil çünkü Türkiye de yarışta. Ancak şu anda Portekiz'in bir adım önde olduğunu söyleyebilirim" dedi. Gelen son haberlere göre de İntercity İstanbul Park yönetiminin, bu konuda girişimlerde bulunabileceği belirtildi.

Formula 1 için İstanbul iddiası Başkan açıkladı

Çin'in yerini kimin alacağı konusundaki kararın önümüzdeki haftalarda verilmesi bekleniyor. Bu arada 2005-2011 yılları arası F1'e ev sahipliği yapan Türkiye, 9 yıllık aranın ardından pandemi sebebiyle yarış yapamayan ülkelerin yerine üst üste 2 kez organizasyona ev sahipliği yapmıştı. Türkiye, şartların normalleşmesiyle birlikte geçen yıl takvimde yer almadı.

2020'DE HAMİLTON TARİHE GEÇTİ
2005-2011 yılları arasında Formula 1'e ev sahipliği yapan İstanbul Park, 2020 yılında Covid-19 pandemisi nedeniyle yarış takviminin sekteye uğramasının ardından yeniden kapılarını açmıştı. Pistin asfaltının yenilenmesi nedeniyle yol tutuşunun az olması unutulmaz bir yarışı beraberinde getirmiş ve damalı bayrağı ilk sırada geçen Lewis Hamilton, yedinci dünya şampiyonluğunu ilan ederek Michael Schumacher'in rekorunu egale etmeyi başarmıştı.

2021'de de Türkiye, Formula 1'deki yerini alırken nefesleri kesen yarışta Valtteri Bottas zafere ulaşmıştı.

Haberin Devamı

Yazarlar