Motor Sporlari Formula 1'de olaylı yarış! Avustralya Grand Prix'sinde ortalık karıştı, kırmızı bayraklar havada uçuştu

Formula 1'de olaylı yarış! Avustralya Grand Prix'sinde ortalık karıştı, kırmızı bayraklar havada uçuştu

02.04.2023 - 10:12 | Son Güncellenme:

Formula 1'de heyecan Avustralya Grand Prix'si ile devam etti. Nefeslerin kesildiği ve birçok olayın yaşandığı yarışta kazalar Avustralya GP'ye damgasını vurdu. İşte detaylar...

Formula 1de olaylı yarış Avustralya Grand Prixsinde ortalık karıştı, kırmızı bayraklar havada uçuştu

Formula 1'de sezonun 3. yarışı Avustralya'da gerçekleşti. Albert Park Pisti'nde 58 tur üzerinden gerçekleştirilen yarış nefesleri keserken yaşanan kazalar yarışa damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Son şampiyon Max Verstappen olaylı yarışta liderliği elde ederken, 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton 2. olmayı başardı. Fernando Alonso ise podyumun son basamağını tamamladı.

İşte yarışta yaşananlar:

MERCEDES HIZLI BAŞLADI

Yarışın start anında Mercedes pilotları çok iyi bir çıkış yakaladı. George Russell liderliği Max Verstappen'den alırken, Lewis Hamilton da 2. sıaraya yükseldi. Hollandalı pilot ise 3. sıraya gerilemiş oldu.

LECLERC HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Ferrari pilotu Charles Leclerc yarışın başında hayal kırıklığı yaşadı. Monakolu pilot yarışın ilk turunda Aston Martin'den Lance Stroll ile yaşadığı temas sonrası çakıl havuzuna saplandı ve yarışa devam edemedi.

Formula 1de olaylı yarış Avustralya Grand Prixsinde ortalık karıştı, kırmızı bayraklar havada uçuştu

KIRMIZI BAYRAK

Yarışın ilerleyen turlarında Williams'tan Alexander Albon aracının kontrolünü kaybetmesinin ardından bariyerlere çarptı ve kırmızı bayrak çıktı. Araçların pite dönmesiyle kaza öncesi pit-stop yapan George Russell liderliğini kaybetti.

Haberin Devamı

ARACI ALEV ALDI

Yarışın en şanssız isimlerinden George Russell'ın aracının motoru 18. turda bir anda alev aldı. İngiliz sürücü aracını kenara çekmek zorunda kaldı ve yarışa devam edemedi.

Formula 1de olaylı yarış Avustralya Grand Prixsinde ortalık karıştı, kırmızı bayraklar havada uçuştu

VERSTAPPEN, HAMİLTON'I AVLADI

Yarışın ilerleyen bölümünde temposunu artıran Red Bull sürücüsÜ Max Verstappen, Lewis Hamilton ile farkı kapatarak liderliği yeniden ele geçirmeyi başardı. Hollandalı pilot 48. turda hata yaparak pist dışına çıksa da aradaki farkı açmasından dolayı herhangi bir sorun yaşamadı ve yarışa lider olarak devam etti.

BİR KIRMIZI BAYRAK DAHA 

Yarışın son bölümünde Haas'tan Kevin Magnussen duvara temas etmesinin ardından lastik patlattı ve devam edemedi. Danimarkalı sürücünün kazasının ardından önce güvenlik aracı ardından ise bir kırmızı bayrak daha çıktı ve sürücüler pite geldiler. 

ORTALIK KARIŞTI

Yarış kontrolün durarak start kararı vermesinin ardından yeniden başlayan yarışta ortalık birbirine girdi. Carlos Sainz ile Fernando Alonso'nun teması sonrası Alonso spin atarken Pierre Gasly ve Esteban Ocon da birbirine çarptı. Yaşanan kazalar sonrası yeniden kırmızı bayrak çıktı.

Haberin Devamı

Yarışın son turu güvenlik aracı ardından tamamlanırken zafere Red Bull'dan Max Verstappen ulaştı.

Yazarlar