Motor Sporlari Formula 1'den Sebastian Vettel geçti! Kariyerini noktaladı

Formula 1'den Sebastian Vettel geçti! Kariyerini noktaladı

21.11.2022 - 10:15 | Son Güncellenme:

Formula 1'de 2022 sezonu Abu Dhabi Grand Prix'si ile sona erdi. Şampiyonluğunu daha önceden ilan eden Max Verstappen yarışta zafere ulaşırken Aston Martin'in 4 kez dünya şampiyonu pilotu Sebastian Vetttel kariyerine son noktayı koydu.

Formula 1den Sebastian Vettel geçti Kariyerini noktaladı

Formula 1'de sezon Yas Marina Pisti'nde gerçekleştirilen Abu Dhabi Grand Prix'si ile sona erdi. Şampiyonluğunu daha önceden ilan eden Red Bull'dan Max Verstappen damalı bayrağı ilk sırada geçerek zafere ulaşan isim oldu.

Haberin Devamı

İKİNCİLİK MÜCADELESİ DAMGA VURDU

Son yarışa girilirken Charles Leclerc, Sergio Perez ve George Russell'ın sezonu 2. bitirmesi için iddiası bulunuyordu. Kıyasıya geçen mücadelede Ferrari'nin genç yıldızı Leclerc, Verstappen'in ardından 2. olarak sürücüler klasmanında sezonu da 2. bitirmeyi başardı.

Podyumun son basamağına ise Sergio Perez çıkmayı başardı.

FORMULA 1'DE AYRILIKLAR

Sezonun son yarışıyla birlikte 4 pilot Formula 1'e şimdilik veda etti. 4 kez dünya şampiyonluğu bulunan ve Formula 1 tarihinin en iyi isimleri arasında gösterilen Sebastian Vettel kariyerini noktalarken Daniel Ricciardo, Mick Schumacher ve Nicholas Latifi de gelecek sezon için henüz herhangi bir takımla anlaşmaya varmadı ve sözleşmelerininsona ermesi nedeniyle F1'e veda ettiler.

Haberin Devamı

Bununla birlikte Daniel Ricciardo ve Mick Schumacher'in gelecek sezon yedek sürücü olarak F1'e geri dönmeleri bekleniyor.

DUYGUSAL VEDA

Sebastian Vettel, kariyerinin son yarışına çıkarken Alman pilotun vedası duygusal anlar yaşattı. Hafta sonunda başarılı birö performans gösteren Vettel, Aston Martin'in stratejisiyle geri düşmesine rağmen yarışı 10. sırada bitirdi ve son kez piste çıktığı günden puanla ayrılmayı başardı. Vettel, bu performansıyla da taraftarlar tarafından günün pilotu seçildi.

Formula 1den Sebastian Vettel geçti Kariyerini noktaladı

Yarışın sona ermesiyle taraftarları selamlayan Vettel, açıklamalarının ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

ALTIN YILLARI RED BULL'DA

Kariyerine 2007 yılında BMW Sauber ile adım atan Alman pilot, ilk yarış galibiyetine uzandığı Toro Rosso döneminin ardından 2009 yılında Red Bull'a geçti. Vettel'in Red Bull yılları ise Formula 1'e adeta damgasını vurdu. 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında üst üste şampiyonluklar kazanan efsane sürücü, birçok rekoru da kırmayı başardı.

Formula 1den Sebastian Vettel geçti Kariyerini noktaladı

FERRARİ YILLARI BEKLEDİĞİ GİBİ GEÇMEDİ

Red Bull Racing ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından çocukluk hayalini kurduğu Ferrari'ye geçen Vettel, İtalyan ekibinde yarış zaferlerine ulaşmış olsa da Mercedes'in dominasyon yıllarında şampiyonluğa ulaşamadı.

Vettel, Ferrari macerasının ardından ise son 2 yıldır yarıştığı Aston Martin'e geçiş yapmıştı.

Haberin Devamı

Yazarlar