Fransa Ligue 1 Fransa'da büyük skandal! Marsilya-Lyon maçındaki olaylara şaşırtan ceza

Fransa'da büyük skandal! Marsilya-Lyon maçındaki olaylara şaşırtan ceza

30.10.2023 - 10:08 | Son Güncellenme:

Fransa Ligue'in 10. haftasında Marsilya sahasında Lyon'u konuk edecekti fakat Marsilya taraftarları stada giriş yaptıkları esnada Lyon takım otobüsüne taşlı saldırıda bulundu. Lyon Teknik Direktörü Fabio Grosso ve yardımcısı Raffaele Longo yaralandı. Fransa Futbol Federasyonu'nun çıkan olaylar sonrası vereceği ceza netlik kazanmaya başladı.

Fransada büyük skandal Marsilya-Lyon maçındaki olaylara şaşırtan ceza

Fransa'da yine bir tribün vahşeti yaşandı. Marsilya tribünlerinden alışık olunan görüntülerden biri Marsilya-Lyon maçından önce yaşandı. Marsilya taraftarları, stada giriş yaptıkları esnada Lyon takım otobosüne taşlı saldırıda bulundu. 

Haberin Devamı

Marsilya taraftarlarının saldırısında Lyon Teknik Direktörü Fabio Grosso ve yardımcısı Raffaele Longo yaralandı. Çıkan olayların ardından Fransa Futbol Federasyonu'nun Marsilya'ya vereceği ceza netlik kazandı.

SALDIRI SONRASI ERTELEME KARARI

Fransa Ligue 1'de oynanacak Marsilya - Lyon maçı öncesi skandal bir olay yaşandı.

Taraftarların taşlarla camlarını kırdığı otobüste yer alan oyuncular büyük panik yaşarken Lyon Teknik Direktörü Fabio Grosso'ya isabet eden maddeler, İtalyan teknik adamın yaralanmasına sebep oldu.

Suratına gelen maddeler sebebiyle yüzünde kanamalar olduğu görülen Grosso, doktorlar tarafından tedavi altına alındı.

Bu gelişmeler üzerine Fransa Futbol Federasyonu, Marsilya - Lyon maçının ertelendiğini ve bu akşam oynanmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Fransada büyük skandal Marsilya-Lyon maçındaki olaylara şaşırtan ceza

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Marsilya-Lyon maçı öncesi yaşanan saldırıda polis 7 kişiyi tutukladı. Tutuklanan kişilerden en az ikisinin holiganizm failleri olduğu ortaya çıktı.

Fransa Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra, skandal olayların ardından RMC Sport'a şunları söyledi:

"Maçı iptal etmek doğru bir karardı. Yaşananlar gerçekten çok aşağılayıcı. İğrenç, bu nefret, aptallık, futbolun ve sporun değerlerini zedeliyor. Sorumlular derhal bulunmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır."

Fransada büyük skandal Marsilya-Lyon maçındaki olaylara şaşırtan ceza

FEDERASYONUN VERECEĞİ CEZA NETLİK KAZANDI

Marsilya-Lyon maçı öncesi yaşanan olayların ardından gözler Fransa Futbol Federasyonu'na çevrildi. L'Equipe'de yer alan habere göre Marsilya, olaylar stadın dışında yaşandığı gerekçesiyle hiçbir şekilde sorumlu tutulmayacak. Habere göre Fransa Futbol Federasyonu, Marsilya'da yaşanan olayların çok sık tekrar ettiği gerekçesiyle Marsilya'ya seyircisiz oynama cezası verecek.

Stadın dışında yaşanana olaylara Fransa Futbol Federasyonu'nun müdahale edemeyeceği öne sürüldü. Habere göre Marsilya'da son aylarda alışılagelmiş görüntülerin tekrar yaşanması gerekçesiyle ev sahibi ekibe seyircisiz oynama yasağı verilecek.

Fransada büyük skandal Marsilya-Lyon maçındaki olaylara şaşırtan ceza

PARİS 2024 ÖNCESİ BÜYÜK ENDİŞE!

L'Equipe, Paris'te gelecek yaz olimpiyat oyunları öncesinde ülkede yaşanan şiddet olaylarının büyük bir endileye yol açabileceğini okuyucularına aktardı. 

Haberin Devamı

Haberde Fransa hükumetinin son aylarda spor etkinliklerinde büyük bitr zaafiyet gösterdiği ve Marsilya ile Lyon arasında oynanacak karşılaşma öncesinde çıkan olayların buna büyük bir örnek olabileceği kaydedildi. Fransa'nın genelinde yaşanan şiddet olaylarının Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesinde büyük bir endişe yarattığına vurgu yapıldı.