Galatasaray Fransa'da gündem Nicolo Zaniolo! Transfer sonrası analiz ettiler

Fransa'da gündem Nicolo Zaniolo! Transfer sonrası analiz ettiler

20.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, ara transfer döneminde Roma'dan Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna katarak büyük bir heyecan yaratmıştı. Yıldız futbolcu, sarı-kırmızılı forma ile çıktığı maçlardaki performansı Fransa'da gündem oldu.

Fransada gündem Nicolo Zaniolo Transfer sonrası analiz ettiler

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, bu sezon ligde şampiyonluk hedefliyor. Yapılan transferler ile sezona damga vuran sarı-kırmızılı ekip, ara transfer döneminde İtalya Serie A ekibi Roma'dan Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna katmıştı. Yıldız futbolcu, Galatasaray forması ile çıktığı maçlardaki performansı Fransa'da gündem haline geldi.

Haberin Devamı

YAZ TRANSFER DÖNEMİNDE GELDİ

Nicolo Zaniolo, Roma'dan Galatasaray'a 15 milyon euro bedelle transfer oldu. Sarı-kırmızılılar, genç oyuncunun bir sonraki satışından Roma'ya yüzde 20 pay verileceğini Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Nicolo Zaniolo, Galatasaray ile 30 Haziran 2027'ye kadar sözleşme imzaladı.

Fransada gündem Nicolo Zaniolo Transfer sonrası analiz ettiler

35 MİLYON EUROLUK SERBEST KALMA MADDESİ

Galatasaray, Zaniolo transferinde Roma'ya 5 sezona yayılmış şekilde toplam 15 milyon Euro bonservis bedeli ve genç oyuncunun bir sonraki satışından yüzde 20'lik pay verecek. Sarı-kırmızılıların Zaniolo ile imzaladığı sözleşmede ise 35 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunuyor.

6 DAKİKADA KIRMIZI KART GÖRDÜ

Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray, İstanbulspor'u 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi ve Kerem Aktürkoğlu gecenin yıldızı olurken Nicolo Zaniolo ise eleştirilerin hedefindeki isim oldu. Oyuna 69. dakikada Rashica'nın yerine giren İtalyan yıldız 75. dakikada rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Girdikten sadece 6 dakika sonra takımını 10 kişi bırakan Zaniolo çok sinirlendi ve soyunma odasına girerken duvarı tekmeledi.

Haberin Devamı

Fransada gündem Nicolo Zaniolo Transfer sonrası analiz ettiler

Fransız basını Foot Mercato, Nicolo Zaniolo'yu kaleme aldı.

Foot Mercato'da yer alan haberde, Galatasaray'ın ara transfer döneminde yıldız futbolcu için yaklaşık 20 milyon euro bonservis bedeli ödediği hatırlatıldı.

İtalyan yıldızın Galatasaray kariyerine oldukça iyi başladığı ancak son haftalarda formunun düşüşe geçtiği aktarıldı. Zaniolo'nun Adana Demirspor ve Kayserispor karşılaşmalarında üst üste fileleri sarstığı ancak o zamandan bu yana (29. hafta) gol ya da asist katkısı sağlayamadığı vurgulandı.

23 yaşındaki futbolcu için soru işareti yaratan durumlardan birinin de teknik direktör Okan Buruk'un rotasyonunda az süre aldığı olarak gösterildi.

İtalyan yıldızın Galatasaray'a transfer olduğundan bu yana ligde sadece bir maçta ilk 11'de yer aldığı kaydedildi.

"HAKLI BİR KIRMIZI KART"

Zaniolo'nun son oynanan İstanbulspor karşılaşmasında ise sadece 6 dakikada oyundan atıldığı ve haklı bir kırmızı kart gördüğü hatırlatıldı. Zaniolo'nun ayrıca kırmızı kartın ardından soyunma odasına giderken etrafına tekmeler savurduğu ve taraftarların İtalyan oyuncunun öfkesine tanık olduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Zaniolo'nun kendisini kanıtlaması için artık sadece birkaç maçın kaldığı kaydedildi.

Fransada gündem Nicolo Zaniolo Transfer sonrası analiz ettiler

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Galatasaray ile bu sezon 10 resmi maça çıkan Nicolo Zaniolo, söz konusu maçlarda 3 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Öte yandan İtalyan futbolcu bunun yanında 1 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Yazarlar