Euro2016 Fransa'yı yakan sihirli planlar

Fransa'yı yakan sihirli planlar

12.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

EURO 2016 finalinde şampiyonluğu sürpriz sayılan Portekiz’in taktiksel detayları zaferin işaretlerini verdi.

Fransayı yakan sihirli planlar

EURO 2016 finalinde şampiyonluğu sürpriz sayılan Portekiz’in taktiksel detayları zaferin işaretlerini verdi. Ev sahibi Fransa’ya karşı unutulmaz bir zafer kazanan Fernando Santos, müthiş planıyla gecenin gizli kahramanı oldu.

Haberin Devamı

Maddeler halinde ortaya çıkan taktik sistemde Santos’un güçlü rakibini nasıl durdurduğu ve yendiği ortaya çıkıyor. İşte 62 yaşındaki teknik adamın sihirli planları:

PEPE: Yarı finalde Galler’e karşı sakatlığı nedeniyle oynamayan Pepe, özel olarak hazırlandı. Fonte’nin yanında oynayan Pepe, Griezmann ve Giroud gibi kafa toplarında etkili isimleri marke etti. Maçın adamı Pepe seçildi.

MENTALİTE: Finalin ilk anından son anına kadar sakin kafa, sakin görüntü ve motivasyon. Cristiano Ronaldo’nun mecburi çıkışı sonrası aynı şekilde sakinlik ve akıllı oyun korundu.

ORTA ALAN BASKISI: Fransa’nın en büyük yıldızı Paul Pogba’nın orta sahadaki etkinliği azaltıldı. Yarı finalde Danilo’yu defansif orta saha yapılmasına karşın finale William Carvalho hazırlandı. Matuidi-Pogba ikilisinin hızı, çift yönlü oyunu ve pas akışı durdu.

Haberin Devamı

TAKTİK ESNEKLİK: Portekiz, maç içerisinde defalarca durum ve şartlara göre taktik değiştirdi. Takımın sahip olduğu taktik esneklik işe yaradı. 4-4-2 ile başlandı, Eder’in forvete geçmesiyle 4-3-3’e dönüldü. Nani-Quaresma hem doğal alanlarında kullanıldı, hem de özgürlükleri kısıtlanmadı.

EDER HAMLESİ: Turnuvada genellikle kullanılmayan tek forvet sistemine geçildi. Eder ile ileride top tutuldu, tek forvet sistemi uygulandı, topun ileride kalması sağlandı. Rakibin fiziki düşünce Eder golünü attı.