Dünya Kupası Fransızlar gurur duyuyor! Mbappe pes etmedi

Fransızlar gurur duyuyor! Mbappe pes etmedi

20.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Finalde Arjantin’e penaltılarla kaybeden Fransa’da büyük bir üzüntü vardı. Buna karşın ülkede milli takıma büyük destek verilirken, L’Equipe’in dünkü ‘Başımız dik, gururluyuz’ manşeti öne çıktı.

Fransızlar gurur duyuyor Mbappe pes etmedi

Katar’da tarihe geçen finalde Arjantin’e penaltılarla yenilen Fransa, Dünya Kupası’nda ikinci sırayı aldı. Maçta hem normal sürede hem de uzatmalarda iki kez geriden gelerek kupaya çok yaklaşan Horozlar, penaltılarda boyun eğdi.

Haberin Devamı

Her ne kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşansa da maçtan sonra hem milli takımda hem de tüm ülkede yaşanan kenetlenme dikkat çekti.

Dün Fransa’da çıkan gazetelerin manşetleri tamamen milli takıma ayrıldı. Özellikle L’Equipe’in attığı başlığı ve birinci sayfası alkışları topladı.

L’Equipe, “Başımız dik, gururluyuz” diyerek finali sayfalarına taşıdı. Benzer şekilde Le Parisien de Fransız futbolcuların birbirlerine sarıldığı fotoğrafı birinci sayfadan verip, “Gurur” başlığını kullandı.

L’Humanite gazetesi de maçı birinci sayfadan görerek “Gönüllerin şampiyonu” ifadelerini tercih etti. 2018 Dünya Kupası’nda şampiyon olan Fransa’nın 2022’de de finaldeki mücadelesi ve kupaya bu yaklaşması ülkede büyük destek buldu.

Haberin Devamı

Şampiyonluk kaçsa bile Paris’te milli takım için destek tezahüratları yapıldı, taraftarlar sokaklarda tur attı.

‘Geri döneceğiz’

Dünya Kupası’nda 7 maçta attığı 8 golle dikkat çeken ve gol kralı olan Kylian Mbappe sosyal medyadan özel bir paylaşım yaptı. ‘Altın Ayakkabı’ ödülünün de sahibi olan 23 yaşındaki yıldız, Dünya Kupası’nın yanından geçerken çekilen bir fotoğrafını paylaşarak, “Geri döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Benzema bıraktı

Fransız yıldız Karim Benzema, 35. yaş gününde Fransa Milli Takımı’nı bıraktığını açıkladı. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan forvet oyuncusu, “Bugün olduğum yere gelmek için çok çabaladım. Hatalar da yaptım ve bununla gurur duyuyorum! Hikayemi yazdım ve artık bitti” sözlerine yer verdi.

2022 yılını başarılarla dolu geçiren ve Ballon d’Or ödülünün de sahibi olan Benzema, 97 kez giydiği milli formayla 37 gole imza atarken, 2021 yılında Fransa Milli Takımı ile UEFA Uluslar Ligi kupasını kazandı.