Fuat Ercan

Fuat Ercan

fercan@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yakışmadı Elvan’a... Hem de hiç yakışmadı... Çifte gümüşle döndüğü bir olimpiyat zaferinin ardından dört gözle dünya altını beklediğimiz bir dönemde hem kendini, hem hayallerimizi yakması hiç mi hiç yakışmadı...
Uzun bir hazırlık döneminin ardından yükseklik kampıyla tamamlayacağı son bölümünü “ille de ailemin yanı” kaprisiyle Etiyopya’ya taşımasa, belki de bugün dünyanın karşısına dünya şampiyonu olarak çıkacaktı.
Ukraynalı antrenörü Kolodyeyev’in hazırlıkları Erzurum kampı ile tamamlama planlarını ailesini özlediğini ileri sürerek geri çeviren ve 20 günlük yükseklik kampını sert toprak zeminli Etiyopya’da geçiren Elvan, bu duygusallıkla harmanlanmış amatörce tavrının bedelini oldukça pahalı ödemiş oldu.
Dün koşulan 10 bin metre finalinin startından temposuna, tur geçiş zamanlarından finişine kadar her şey sağlam bir Elvan için büyük fırsat ve bulunmaz hint kumaşıydı.
Kenyalı Linet Masai’nin 30.51.24’lük derecesiyle altına uzandığı bu yarışta talihsizlik yaşamasa özellikle son metrelerdeki etkili ataklarına güçlendirdiği sprintini de ekleyen Elvan güle oynaya kürsünün zirvesine çıkardı.
Ama olmadı.. Kendi etti, faturası bize de çıktı...