Beşiktaş Futbol dünyası derbiyi değerlendirdi! Ömer Üründül: Maçı 3 neticeli olarak görüyorum

Futbol dünyası derbiyi değerlendirdi! Ömer Üründül: Maçı 3 neticeli olarak görüyorum

03.03.2024 - 12:07 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de gözler Beşiktaş'la Galatasaray arasında oynanacak olan dev derbiye çevrilmiş durumda. Maç için heyecan giderek artarken futbol dünyasının önemli isimleri derbiyi Skorer'e değerlendirdi. Ömer Üründül'ün derbiyle ilgili yorumları dikkat çekti. İşte detaylar...

Futbol dünyası derbiyi değerlendirdi Ömer Üründül: Maçı 3 neticeli olarak görüyorum

Süper Lig'in 28. haftası derbi heyecanına sahne olacak. Dev maçta Beşiktaş, Galatasaray'ı konuk edecek.

Haberin Devamı

Siyah beyazlılarda teknik direktör Fernando Santos, taraftarının önünde galibiyet hedeflerken, sarı-kırmızılı ekipte ise Okan Buruk rakibini yenerek şampiyonluk yolunda hata yapmak istemiyor.

Derbi için heyecan giderek artarken futbol dünyasının önemli isimleri derbiyi Skorer'e değerlendirdi.

İşte futbol dünyasından derbi yorumları: 

'ASLAN SIKINTILI'

Bilal Meşe: Adı üstünde derbi... Bu tip derbilerin havası başkadır, skor üzerine ön görülerde bulunmak da zordur. İstatistiklere baktığımız zaman Beşiktaş’ın Galatasaray ile kendi sahasında oynadığı maçlarda son yıllarda yenilmediğini görüyoruz. Galatasaray’ın hem Devler Ligi ve UEFA’dan elenmesi psikolojik olarak onları negatif etkilediğini görüyoruz. Nitekim bu faktörün lige olumsuz yansımalar yaptığına tanıklık ediyoruz. İşin özeti Aslan sıkıntılı bir süreçten geçiyor, en büyük handikapı da derbi de budur. Beşiktaş’a gelince, Kartal son haftalarda bir çıkış yakaladı, özellikle kupada yarı finale kalması psikolojik açıdan oyuncuları pozitif etkilediği bir gerçek. Derbide Kartal’ın en büyük avantajı kuşkusuz tribünlerin doluluğu. Artı Beşiktaş zirveyi kaçırmış, klasmana oynuyor, demem o ki bu faktör diğer avantajıdır. Yani Kartal rahat, Aslan sıkıntılı, bu da Beşiktaş’ı derbide avantajlı kılıyor. Bu oyunda moral-motivasyon çok önemli faktördür. Psikolojik olarak demoralize olan Galatasaray karşısında galibiyete en yakın olarak Kartal’ı görüyorum, kantarımda ağır basan taraftır...Dileriz hakem triosu ve VAR hatalı kararlara imza atmazlar, skora etki yapmazlar.

Haberin Devamı

'MAÇIN FAVORİSİ YOK'

Osman Şenher: Beşiktaş çıkış yakalamak istiyor. Bunun için de en önemli maç Galatasaray maçı. Kendi sahasında seyircisi önünde oynayacak. Arkasında müthiş bir taraftar desteği olacak. Galatasaray açısından ise son haftalarda iyi futbol oynamamasına rağmen bu maçtan şampiyonluk yarışını devam ettirmek için puan almak isteyecek. Bunu başarabilirler mi? Her iki takım da başarır. Galatasaray'ın kadrosu formsuz da olsa kalite olarak Beşiktaş’ın çok üstünde. Bu maçın favorisi yok. 3 neticeli bir maç. Yarın her şey belli olacak. Bu maçta tek dileğim hakem hatası olmasın. Biz 90 dakika sonunda futbolu konuşalım. Kazanan takımı alkışlayalım.

Haberin Devamı

'G.SARAY İÇİN KOLAY MAÇ DEĞİL'

Yalçın Koşukavak: Galatasaray’ın Beşiktaş’a rahat hücum edeceğini düşünmüyorum. Beşiktaş yeni hocasıyla oyunun savunma tarafını güçlü oynuyor. Galatasaray bence bu kupayı da kaybettikten sonra biraz düşüşte. Galatasaray için kolay bir maç değil. Beşiktaş böyle maçları kazanıp gelecek sezona daha iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Yeni hocası oyunu henüz yapılandırıyor. Galatasaray için zor bir maç olacak.

'G.SARAY KÖTÜ FUTBOLLA DÜŞÜŞ YAŞIYOR'

Mehmet Yozgatlı: Güzel ve keyifli bir maç olacak. Galatasaray son maçlarda oynadığı kötü futbolla bir düşüş yaşıyor. Avrupa ve kupadan da elendiler. Beşiktaş ise tam tersi son haftalarda hem kazanıyor hem de iyi oynamaya başladı. Beşiktaş kendi sahasında oynayacak ve taraftar avantajını kullanacak. Açıkçası Beşiktaş’ın kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Galatasaray'ın kötü futbol oynama ihtimali yüksek çünkü moralleri bozuk. Tabii derbi olduğu için futbolcular ayrıca motive olacak. Ancak Beşiktaş bence maçı kaybetmeyecek.

Haberin Devamı

'G.SARAY POZİSYON BULMAKTA ZORLANACAK'

Ahmet Akcan: Beşiktaş, Galatasaray’dan bir gün önce oynadı ve iyi oynadı. Moralli durumda. Zaten son zamanlarda Santos ile takım arasındaki uyum olumlu yönde gelişiyor. Santos'un futbol felsefesi biraz daha güvenli olduğu için oyun oturdu, son maçları gol yemeden tamamlıyorlar. İç sahada taraftarın da desteğini alacak Beşiktaş ki taraftarla da barıştılar. Ofansif yönde Santos’un büyük takımız ve büyük oynamalıyız düşüncelerini anlıyorum ancak tam olarak bu henüz sahaya yansımadı. Galatasaray ile ilgili bugünü yarını beklemek lazım. Çünkü Avrupa’dan sonra Ziraat Türkiye Kupası’ndan da elenmeleri şok oldu kaldı ki kötü oynayarak elendiler. Bu da birlikte ve beraberlik sorunlarını ortaya çıkarttı. Mental olarak toparlanmaları lazım. Şu ana kadar Galatasaray bu toparlanmayı sağladı bilgisine ulaşamadım. Ancak derbide benim için toparlanmış, yeni bir başlangıç yapmak ve şampiyonluk yolunda emin bir adım atmak isteyen Galatasaray mesajını alacağımızı düşünüyorum. Skor olarak bir şey söylemek zor. Galatasaray, Beşiktaş’ın ofansif oyunu karşısında pozisyon bulmakta biraz zorlanacak. Beraberliğin ön plana çıktığı bir maç olacağını ön görüyorum.

Haberin Devamı

'BEŞİKTAŞ YARARLANMAK İSTEYECEKTİR'

Ogün Temizkanoğlu: Son oynanan müsabakalara bakılırsa özellikle oynanmadan önceki durumlara bakılırsa Galatasaray favori diyebilirdik. Galatasaray Türkiye Kupası maçına rotasyonlu bir takımla çıksa da eski gücünde olmadığını gördük. Beşiktaş bu durumdan yararlanmak isteyecektir. Beşiktaş'ın bir avantajı da kendi sahasında ve kendi seyircisi önünde oynayacak olması. Siyah beyazlı takım mutlaka kazanmak isteyecektir ancak Galatasaray da puan kaybetmek istemeyecektir. Zevkli bir müsabaka izleyeceğimizi düşünüyorum.

 

Futbol dünyası derbiyi değerlendirdi Ömer Üründül: Maçı 3 neticeli olarak görüyorum

'MAÇI 3 NETİCELİ OLARAK GÖRÜYORUM'

Ömer Üründül: Beşiktaş üçüncülük şansını devam ettirmek istiyor daha da önemlisi tam kritik dönemde bu maçı bir prestij maçı olarak görüyor. Mutlaka seyircisiyle bütünleşip çok disiplinli ve hırslı bir futbol sergileyecek. Galatasaray takım olarak tabii ki rakibinden daha güçlü. Ancak hem Avrupa’da hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda üst üste kaybetmelerinden dolayı moral bozuklukları var. Ancak tahmin ediyorum ki bunu şampiyonluk hedefiyle kısa sürede atlatmışlardır. Çünkü bu maç onlar için şampiyonluk yolunda bir düğüm deplasmanı. İki takımın da kalecileri çok iyi. Her zaman derbilerde saha avantajına sahip olan takım bir adım öndedir. Ancak ben her yönüyle bir fikir jimnastiği yaptığımda bu maçı 3 neticeli olarak görüyorum.

'KISA VE ÖZ G.SARAY YENER'

Yusuf Şimşek: Kısa ve öz Galatasaray yener diyorum. Beşiktaş takım olarak hocaya net yanıt veremedi. Transferde hızlı davranılmadı ve genç oyunculara yönlendiler. Ghezzal ve Aboubakar’ın kadro dışı kalıp tekrar takıma dönmesi takıma şu ana kadar hiçbir artı katmadı. Galatasaray'ın avantajı ise dinlenmiş oyuncuları var. Kadro kalitesi Beşiktaş’tan daha iyi ve tek dalları kaldı o da lig şampiyonluğu.

Yazarlar