Skorer Futbolla yoğruldu

Futbolla yoğruldu

21.08.2008 - 00:24 | Son Güncellenme:

Özgener, 45 yaşına rağmen ticaret hayatının yanı sıra futbol dünyasındaki yöneticilik geçmişi ile zirveye çıktı

Futbolla yoğruldu

Futbol Federasyonu’nun 38. başkanı seçilen Mahmut Özgener futbolla yoğrulmuş bir aileden geliyor. Ege Tütün İhracatçıları Birliği eski Başkanı Esin Özgener’in oğlu olan Mahmut Özgener 1963 yılında İzmir’de doğdu. Ortaokulu İzmir Saint Joseph, liseyi İzmir Atatürk Lisesi’nde bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama bölümünden mezun oldu.
1987’den bu yana tütün sektöründe çalışıyor. 1999-2006 arasında Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 2006’da Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkan vekili olan Özgener halen Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan vekilliği görevini de yürütüyor.

Haberin Devamı

Asfalt Osman’ın torunu
Belediye başkanlığı döneminde İzmir’e büyük hizmetleri dokunan ve tüm sokaklarını asfaltlattığı için “Asfalt Osman” lakabıyla bilinen Osman Kibar’ın torunu olan Özgener genç yaşına rağmen Altay kulübünde de dört dönem başkanlık yaptı. 2004-2006 yılları arasında Levent Bıçakcı federasyonunda başkanvekili olarak görev yapan Mahmut Özgener, 14 Şubat 2008’de Hasan Doğan federasyonunda da başkan vekilliği görevini üstlendi.

İki çocuk babası
Doğan’ın 5 Temmuz 2008 tarihinde ani vefatı üzerine Futbol Federasyonu başkanlığını vekaleten üstlenen Özgener 19 Ağustos’ta Ankara’daki olağanüstü genel kurulda tek başkan adayı olarak delegelerin büyük çoğunluğunun oyu ile 38. federasyon başkanlığına seçildi. Ayşe Özgener ile evli olan ve Cem ile Can isimli iki erkek çocuğu olan Özgener, iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.