Futbol Futbolu bırakan Burak Yılmaz'dan Fenerbahçe itirafı: İçimde ukde kaldı

Futbolu bırakan Burak Yılmaz'dan Fenerbahçe itirafı: İçimde ukde kaldı

05.06.2023 - 16:08 | Son Güncellenme:

Fortuna Sittard'tan ayrılan golcü futbolcu Burak Yılmaz, bugün düzenlediği basın toplantısında futbol kariyerini noktaladığını duyurdu. Tecrübeli futbolcu ayrıca yıllar sonra Fenerbahçe itirafında da bulundu. İşte detaylar...

Futbolu bırakan Burak Yılmazdan Fenerbahçe itirafı: İçimde ukde kaldı

Geçtiğimiz günlerde Hollanda ekibi Fortuna Sittard'dan ayrıldığını açıklayan Burak Yılmaz, futbol kariyerine nokta koyduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyen 37 yaşındaki golcü, "Bugün bu basın toplantısını neden yapıyoruz. Dün akşam dünyanın en büyük futbolcularından bir tanesi stadyumda el sallayarak veda etti. Ben de isterdim öyle veda etmeyi ama kısmet olmadı. İnternetten de bıraktığımı açıklamak benim içime sinmedi. Bu kariyerime yakışmaz diye düşündüm. Her zaman birebir iletişimden yanayım. Bugün kariyerimi sonlandırdığımı duyurmak istiyorum." sözleriyle kariyerini noktaladı.

Futbolu bırakan Burak Yılmazdan Fenerbahçe itirafı: İçimde ukde kaldı

YILLAR SONRA GELEN FENERBAHÇE İTİRAFI

Fenerbahçe ile ilgili yıllar sonra bir itirafta da bulunan Burak Yılmaz şu şekilde konuştu: "Fenerbahçe'de yeniden forma şansı bulmak isterdim çünkü içimde ukdedir. Her yerde bu kadar başarı yakalamış birisinin en azından bir tane at be kardeşim' derdim. Fenerbahçe'de yeniden forma giymek isterdim, çok da yakındım ama olmadı. Fenerbahçe'nin de benim şu anki kariyerimde çok büyük etkisi vardır. Orada çektiğim acılar beni bugünlere getirdi. Fenerbahçe'de bir kez daha forma giyip gol atmak isterdim."

Haberin Devamı

'4 ÇINAR KULÜBÜMÜZ BANA KAPILARINI AÇTI'

4 büyüklerde forma giymesi ile ilgili olarak ise tecrübeli golcü, "4 tane çınar kulübümüz bana kapılarını açtı, herkese mavi boncuk dağıtmak istemem ama bu iki futbolcuya nasip oldu. Birisi de benim. Hepsinde çok büyük başarı yakalayamadım ama hepsinin kalbimde yeri çok farklıdır ama Galatasaray'ın beni Avrupa çapında futbolcu yapması, ne benim Beşiktaşlılığımı değiştirir ne de Galatasaray'da yaşadıklarımı unutturur. Galatasaray'da yaşadıklarım, kalbimin en farklı yerinde olacaktır." dedi.

Futbolu bırakan Burak Yılmazdan Fenerbahçe itirafı: İçimde ukde kaldı

'ŞENOL HOCAMIN AKLINDA BENİMLE İLGİLİ BİR ŞEY OLDUĞUNU BİLİYORUM'

Burak Yılmaz geleceği ile ilgili ise şu açıklamayı yaptı: "Eğer gerçekten bir proje olursa oradan başlamak isterim. Eğer ben bir yerden başlamıyorsam ortada proje yoktur. Şenol Hocamın aklında benimle ilgili bir şey olduğunu biliyorum ama kendisi henüz bunu bana deklare etmedi."

'5 SENELİK PROJE İÇİN GİTMİŞTİM'

Fortuna Sittard'dan ayrılma nedeni olarak Burak Yılmaz, "Fortuna Sittard'a 5 senelik proje için gittim, hoca olacaktım. Sonra beraber yürüyemeyeceğimizi, aynı çizgide olmadığımızı gördük. Sonrasında birlikteliğimizi sonlandırdık, geçmiştir ve bitmiştir. Önümüze bundan sonra bu şekilde bakacağız." sözlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

'BİR GALATASARAY EFSANESİ OLDU'

Galatasaray'ın yıldızı Icardi hakkında görüşlerini aktaran tecrübeli golcü, "Mauro Icardi, bir Galatasaray efsanesi oldu zaten. Icardi'nin oyunculuğu ile alakalı söylenecek bir şey yok. Galatasaray ile kimyası tuttu. Bence devam etmeli ama kalmazsa da Galatasaray daha iyisini bulur, Galatasaray'da her zaman iyi golcüler ve kaleciler olmuştur, bu bir gelenek Galatasaray'da." dedi.

Skorer'den Nergis Aşkın'ın "Hangi takımda jübile yapmak isterdiniz?" sorusu üzerine Burak Yılmaz, "15'er dakika 4 büyük takımda da oynardım. Bir el sallayıp alkış yapmadığın yerde jübilenin imkansız olduğunu düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

 

 

 

 

Yazarlar