Beşiktaş Futbolun katili

Futbolun katili

07.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İskoç hakem Craig Thomson çaldı, Dinamo Kiev oynadı, Beşiktaş tur için gittiği Ukrayna'da kâbus gibi bir gece yaşadı: 6-0

Futbolun katili

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde son haftaya namağlup giren Kartal, Besedin’in şok golüyle geriye düşerken 30. dakikada film koptu. Beck’e kırmızı çıkaran rezil hakem Thomson’un yarattığı penaltıda Yarmolenko topu ağlarla buluşturdu. Buyalskiy ve Gonzalez’in golleri devreyi noktalarken, 56’da Aboubakar da kendini attırdı, Sydorchuk ve Moraes’in sayıları yarım düzineyi tamamladı.

Tam bir rezalet... Futbolun utanç gecesi... Bu güzel oyun, amatör ruhunu kaybettiği zaman, işte böylesine endüstriyel hale geliyor.

Hiçbir yazımda hakemle ilgili yorum yapmadım ama Craig Thomson, benim bugüne kadar gördüğüm en art niyetli hakemdi. Bu maçın sonucunun önceden belirlendiği bal gibi ortada. Tıpkı geçmişte Ivan Babek’in, Fenerbahçe’ye yaptığı gibi... Kahin değilim ama bir Türk takımının önümüzdeki 100 yılda Avrupa’dan kupa getirmesi bu şartlarda mümkün değil.

Haberin Devamı

Belki maçın hemen başında yani 6. dakikada Tolgay Arslan, ceza sahasında o topu ağlara gönderse, senaryo çok daha farklı olabilirdi. Ama inanın bu düşünce, beynimin içerisinde bir saniye bile olsa da, kendine yer bulamıyordu. 9. dakikada Besedin’in attığı golde bile Beşiktaş’ın maçı alabileceği umudu benden bir an olsun, eksilmedi. Ta ki, 29. dakikaya kadar...

Hadi hakem görmedi diyelim... Peki çizgi hakemi... Aslında herkes gördü ama, görmezlikten geldiler. 30. dakikada Yarmolenko’nun penaltı golüyle 2-0 geriye düşen ve bir kişi eksilen Beşiktaş için, Şampiyonlar Ligi çoktan bitmişti.

32’de Buyalskiy, 45+2’de Gonzalez’in golleriyle soyunma odasına 4-0 mağlup giden Beşiktaş, 60. dakikada Sydorchuk, 77. dakikada ise Morales’in sayılarına da engel olamayınca, sahadan 6-0 mağlup ayrıldı. Üstelik bu süreçte Aboubakar’ı da kaybetti. 55’te gördüğü kırmızı kart yüzünden 9 kişi kalan Beşiktaş, havluyu çoktan atmıştı.

Maçta benim unutamadığım tek önemli dakika ise Rebrov’un yardımcılarının oyuna girmekte olan Tsygankov’a verdiği taktik anlarıydı. 68. dakikada 5-0 mağlup olan Beşiktaş, o an 9 kişiydi. Neyin taktiğiydi gerçekten çok merak ettim.

Futbolun katili

Yazarlar