Futbol Futbolun kralına veda! Pele vefat etti

Futbolun kralına veda! Pele vefat etti

30.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en çok gol atan oyuncusu ‘Kral’ lakaplı Pele, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kolon kanserine bağlı olarak çoklu organ yetmezliği sebebiyle vefat eden Brezilyalı efsane, futbol ailesini yasa boğdu.

Futbolun kralına veda Pele vefat etti

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından biri olan Pele, 82 yaşında hayatını kaybetti. Brezilya futbolunun efsane golcüsü bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Haberin Devamı

Pele’nin vefatıyla ilgili resmi açıklama dün akşam saatlerinde Sao Paulo’da tedavi gördüğü hastane tarafından yapıldı. Hastaneden yapılan bilgilendirmede, “Dünya futbolunun ve Brezilya’nın en büyük efsanesi Pele, vefat etmiştir. Kolon kanserine bağlı olarak çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmiştir” denildi.

Pele’nin böbrek ve kalp şikayetleri nedeniyle geçtiğimiz hafta yeniden hastanede tedavi görmeye başladığı ancak durumunun iyiye gitmediği ve kanserin tüm organlarına sıçradığı bildirildi.

FIFA tarafından 20. yüzyılın en iyi futbolcusu seçilen, kariyerinde 3 Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan, 1363 maçta 1279 gol atarak rekorları alt üst eden, ‘Siyah İnci’ ve ‘Kral’ lakaplı büyük efsane Pele’nin vefatı tüm dünya futbolunu yasa boğdu.

Haberin Devamı

FIFA ve Brezilya Futbol Federasyonu’ndan baş sağlığı mesajları yayınlanırken Pele’nin efsane olduğu kulübü Santos da özel bir paylaşım geldi. Santos Kulübü, “Kral’a saygı ve sevgiyle, sonsuza kadar kalbimizdesin” mesajını yazdı.
Öte yandan Avrupa’nın önde gelen tüm kulüpleri, UEFA ve ülkemizde de kulüpler Pele için baş sağlığı mesajları yayınladı.

Haberin Devamı

Gerçek bir şampiyon

Brezilya’nın efsane futbol yıldızı Pele, kariyeri boyunca birçok büyük başarıya imza attı. Brezilya Milli Takımı ile 3 kez Dünya Kupası’nı kaldıran efsane golcü, kulübü Santos ile de 6 Brezilya Şampiyonluğu, 2 Copa Libertadores, 2 Kıtalararası Kupa ve 10 Brezilya Kupası kazandı. Pele, ABD’de de New York Cosmos takımında 1 Lig Şampiyonluğu ve 1 Konferans Şampiyonluğu elde etti.

‘Sonsuza dek sevgiyle’

Pele’nin sosyal medya hesaplarından ailesi bir mesaj yayınladı. 82 yaşında hayata gözlerini yuman efsane için dileklerini ileten Pele’nin ailesi, “Herkese ilham veren, sevgi ve huzur içinde aramızdan ayrılan Kral Pele’nin yolculuğu hepimizin hayatına damgasını vurdu. Kral Pele’nin de her zaman dediği gibi sonsuza dek aşk ve sevgiyle...” ifadelerini kullandı.

Yazarlar