Dünyadan Futbol Futbolun yeni sahnesi

Futbolun yeni sahnesi

04.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya futbolunda her geçen yıl yıldızını parlatan Çin Süper Ligi dün itibariyle başladı. Yüksek maaşlı yıldızlar, 1.1 milyar dolarlık yayın ihalesi ve 500 binlik seyirci artışıyla Avrupa’dan sonra en popüler lig olmaya aday gözüküyor.

Futbolun yeni sahnesi

Dünya futbolunda son 3 yıldır yaptığı yatırımlar ve harcamalar ile Çin Süper Ligi adından söz ettirmeye başladı. Futbolun ünlü yıldızlarını bir bir bünyesine katan dünyanın en uzak yerindeki futbol ligi dün itibariyle resmen sezonu açtı.

Haberin Devamı

2017 yılı ligi de beraberinde birçok yeniliği getirdi. Geçmiş sezona oranla 500 binlik bir seyirci artışı yakalayan, 1.1 milyar doları bulan yayın ihalesiyle dikkatleri çeken ve 5.8 milyonluk seyirci sayısıyla Çin’deki heyecan ilgi çekiyor.

Yüksek maaşlı yıldızlarıyla da göz önünde olan Çin Süper Ligi, Shanghai Shenhua’dan yıllık 38 milyon euro alacak en pahalı futbolcu Carlos Tevez ile ön plana çıkıyor.16 kulübün yer aldığı ligde, Avrupa ve dünyanın tanığı birçok ünlü teknik direktör de görev yapıyor. Luiz Felipe Scolari (G.Evergrande), Andre Villas-Boas (Shanghai SIPG), Gustavo Poyet (Shanghai Shenhua), Dragan Stokovic (Guangzhou R-F), Manuel Pellegrini (Hebei China Fortune), Jaime Pacheco (Tianjin Teda), Felix Magath (Shandong Luneng) ve Fabio Cannavaro (Tianjin Quanjian) Çin’de görev yapan antrenörler olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı

En pahalı yıldızlar
Çin Süper Ligi bünyesinde bulundurduğu yüksek maaşlı yıldızlarla dikkat çekiyor.
38 milyon euro ile Carlos Tevez (Shanghai Shenhua), 26.5 milyon euro ile Lavezzi (Hebeir China Fortune), 25 milyon euro ile Oscar (Shanghai SIPG), 20 milyon euro ile Hulk (Shanghai SIPG) ve 18 milyon euro ile Axel Witsel (Tianjin Quanjian) en önde gelen yıldızlar.
Özel kurallar
Sezon başında Çin Futbol Federasyonu tarafından lige bazı kurallar getirildi. Bunlardan en göze çarpanı yabancı sınırlaması oldu. Buna göre futbolculara 3 yabancı kontenjanı getirirken, maç kadrosunda 2 tane de 23 yaş altında yerli genç futbolcu oynatma zorunluluğu getirildi.

Yazarlar