Voleybol Gabi Guimaraes'ten Türkiye ve Egonu itirafı! 'Söylemek bile çılgınlık'

Gabi Guimaraes'ten Türkiye ve Egonu itirafı! 'Söylemek bile çılgınlık'

03.07.2022 - 10:44 | Son Güncellenme:

Misli.com Sultanlar Ligi ve CEV Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon fırtına gibi esen MVP Gabi Guimaraes, geriden kalan sezon, Guidetti, Türkiye, yeni transfer Egonu hakkında çok konuşulacak sözler sarf etti.

Gabi Guimaraesten Türkiye ve Egonu itirafı Söylemek bile çılgınlık

Türkiye Süper Kupası, Türkiye Kupası, Kulüpler Dünya Kupası ve Türkiye Şampiyonası'nın yanı sıra CEV Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulan Vakıfbank'ta sezonun en dikkat çeken ismi şüphesiz Brezilyalı smaçör Gabi oldu. Yıldız isim Şampiyonlar Ligi'nde turnuvanın MVP'si seçilerek büyük bir başarı elde etti.

Haberin Devamı

Milletler Ligi'nde Brezilya adında sergilediği performansla yine dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Gabi; Geriden kalan sezon, Guidetti, Türkiye, yeni transfer Egonu hakkında çok konuşulacak sözler sarf etti.

TÜRKİYE İTİRAFI
'Bu yıl Milletler Ligi için favori olarak hangi ülkeleri görüyorsunuz?' sorusuna Gabi şu yanıtı verdi; Her zaman en büyük favori ABD olacak. 14 oyuncu var ki biri iyi oynamıyorsa diğerleri herhangi bir pozisyondan girip aynı kalitede giriyor. İtalya, Sırbistan ve Çin'i de bir araya getirirdim. Wolosz'un dönüşü ile Polonya var, takım için büyük bir fark yaratacağını düşünüyorum, bu yüzden dönüşüyle ​​çok büyüyecek bir takım olacağını düşünüyorum. Geçen yıl zaten büyük kalite gösteren Hollanda takımı... Türkiye takımı, oyuncuların gelişimini ve büyümesini yakından görüyorum, özellikle de bence bugün dünyanın en büyük antrenörlerinden biri olan Guidetti ile. Bu yüzden tek bir favorimiz olacağını söyleyemem. Çok fazla sürprizimiz olacağını düşünüyorum ve büyük finalistler olacağını tahmin edemiyorum.

Haberin Devamı

Gabi Guimaraesten Türkiye ve Egonu itirafı Söylemek bile çılgınlık

"2024 PARİS'E KADAR KALMAM İÇİN BİR SEBEBİM VAR"
''Avrupa'da oynamak kariyerim için yaptığım bir plandı. Avrupa voleybolu, Brezilya voleybolunda çok farklı. Teknik olarak çok olgunlaştım. Hatta Paris 2024'e kadar Avrupa'da kalmam için bir sebebim var. Benim için çok önemli bir hazırlık olacak.''

"SÖYLEMEK BİLE ÇILGINLIK OLUR"
Şüphesiz kariyerimin en iyi anında hissediyorum. Bugün sadece 28 yaşındayım, kendimi çok daha olgun, deneyimli hissediyorum. Hala öğrenecek ve yüzleşecek çok şeyim var. Ancak birçok insan şu soruyu sordu: Bugün dünyanın en iyi oyuncusu gibi hissediyor musunuz? Kendimi dünyanın en iyi oyuncusu olarak görmüyorum. Bunu söylemek bile çılgınlık olur. Dünyanın en iyisi olmam için daha da yüksek bir seviyede olmam gerekiyor. Geliştirebileceğimi düşündüğüm daha çok şey var.''

"EGONU AÇIK ARA DÜNYANIN EN İYİ OYUNCUSU"
''Benim için Egonu, hem fiziksel hem de zihinsel olarak açık ara dünyanın en iyi oyuncusu. Sıçradığı zaman herkesin kafasının üzerine çıkabiliyor. Önümüzdeki birkaç yıl için dünyanın en büyük oyuncusu olacaktır. Onu sadece kendi hata yaptığında durdurabilirsiniz. Onu engelleyemedik, bazı anları yumuşatmayı başardık, bir topu veya diğerini savunmayı başardık, ama o gerçekten durdurulamaz.

Haberin Devamı

Gabi Guimaraesten Türkiye ve Egonu itirafı Söylemek bile çılgınlık

"ÇOK ŞAŞIRDIM"
Paola Egonu'nun olduğu bir turnuvanın MVP'si seçilmenize şaşırdınız mı? sorusuna Brezilyalı smaçör, "Dürüst olmak gerekirse çok şaşırdım, beklemiyordum... Çok duygulandım. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak gerçekten bir rüyaydı . Bunu dört gözle beklemiyordum, bu yüzden hedefim gerçekten maçı kazanmaktı. Egonu'nun istese de istemese de kazanamamasına gerçekten şaşırdım, maçı kazanmamasına rağmen finalde 39 sayı ve inanılmaz bir şampiyonluk elde etti. " cevabını verdi.

"GABİ ARA VERMELİSİN" DEDİ
''Ze Roberto, Milletler Ligi öncesi, 'Gabi ara vermelisin. Buna ihtiyacın var. Çünkü uzun süredir yüksek performans gösteriyorsun' dedi. Dinlenmek benim için çok önemliydi. Sakatlanma tehlikesi çok yüksek oluyor. Bu yüzden risk almaya değmezdi.''

Haberin Devamı