UEFA Avrupa Ligi Galatasaray - Barcelona maçı öncesi bomba yorum: Buradan saklamayacağım, bu akşam...

Galatasaray - Barcelona maçı öncesi bomba yorum: Buradan saklamayacağım, bu akşam...

17.03.2022 - 14:54 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Galatasaray, La Liga devi Barcelona'yı konuk ediyor. Temsilcimiz golsüz berabere biten ilk maçın rövanşında rakibini devirerek son 8'e kalmak istiyor. Spor dünyasının önde gelen isimleri, zorlu mücadele öncesi Skorer'e açıklamalarda bulundu.

Galatasaray - Barcelona maçı öncesi bomba yorum: Buradan saklamayacağım, bu akşam...

NERGİS AŞKIN-SKORER ÖZEL

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye nefesini tuttu, Galatasaray-Barcelona maçını bekliyor. Temsilcimiz 0-0'ın rövanşında rakibini NEF Stadı'nda yenerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor. Spor otoriteleri bu akşam saat 20.45'te başlayacak zorlu mücadeleyi Skorer'e yorumladı. 

Galatasaray - Barcelona maçı öncesi bomba yorum: Buradan saklamayacağım, bu akşam...

'FUTBOLCULAR YÜREKTEN KONSANTRE OLACAKTIR'

FARUK SÜREN (ESKİ GALATASARAY BAŞKANI): Avrupa’nın önde gelen takımlarından biriyle oynayacağız ama bunları daha önce de oynadık biz, biliyoruz bunları. Önemli bir müsabaka Galatasaray için hatta Barcelona için de çok önemli. Her karşılaşmaya olduğu gibi bu maça da yenmek için çıkacak Galatasaray. Yenme arzusuyla çıkacak ve ona göre taktik uygulayacak. Futbol tabii ama neticede birisi kazanacak. Bu maçın güzelliği, ayrıca ilk maçta berabere kalmalarından dolayı bir takımın mutlaka kazanması gerekiyor artık dışarıda atılan gol avantajları kaldırıldı. Bence iyi oldu o çünkü başka taktikler yapılıyordu, futbolu çirkinleştiriyordu. Tabii ki turu geçmek için mücadele edeceğiz. Burada esas turu geçip çeyrek finale kalmak. İnşallah olur. Ben futbolcularımıza güveniyorum. Yürekten konsantre olacaklardır yüzde yüz. Bu iş konsantre meselesi. İnşallah muvaffak olurlar, izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Galatasaray - Barcelona maçı öncesi bomba yorum: Buradan saklamayacağım, bu akşam...

'İKİ TANE BÜYÜK MARKANIN MAÇI'

ÜNAL AYSAL (ESKİ GALATASARAY BAŞKANI): Samimiyetle söyleyeyim iki tane büyük bir markanın maçı bu. 3 neticeye de eşit şekilde açık bir maç. Barcelona Galatasaray’dan daha iyidir ya da daha kötüdür diye bir değerlendirme yapamayız. İki takımın da eşit şansı var her yönden. Galatasaray yönünden baktığımızda fizik gücü her gün biraz daha artan ve iyi çalıştırılan bir takım izlenimi veriyor ve ben Galatasaray’daki oyuncularımıza büyük şans tanıyorum bu maçta. Ve son derece ümitli olduğumu da saklamayacağım.

 

Galatasaray - Barcelona maçı öncesi bomba yorum: Buradan saklamayacağım, bu akşam...

'ÜLKE PUANI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ MAÇ'

MUSTAFA DENİZLİ (TEKNİK DİREKTÖR): Bu maç sadece Galatasaray için değil, Türk futbolu açısından önemli. Galatasaray turu geçerse hem yoluna devam eder hem de ülke puanına katkı sağlar. Tüm futbolseverlerin temennisi Galatasaray'ın tur atlaması.

Haberin Devamı

'GALATASARAY'DAN GALİBİYET BEKLİYORUM'

DİNÇER AZAPHAN (GALATASARAY GENEL KURULU ÜYESİ): Barcelona’da olsa başka takım da olsa Galatasaray’ın bir gücü var, göğsündeki 4 yıldızın verdiği bir kuvvet var. O yüzden bu akşam galibiyet bekliyorum takımımdan. Çünkü bugün oraya nereden baksanız 60 bin taraftar hücum edeceği için Galatasaray’ın en büyük avantajı kendi sahasında oynaması ve taraftarın desteğidir. Ben bu akşam çok büyük bir şanssızlık olmazsa 1-0, 2-0 ya da 2-1 kazanıp turu geçeceğimizi umut ediyorum.

Galatasaray - Barcelona maçı öncesi bomba yorum: Buradan saklamayacağım, bu akşam...

'GALATASARAY'IN KEREM KANADINDAN HÜCUMA ÇOK ÇABUK ÇIKMASI GEREKİYOR' 

ŞANSAL BÜYÜKA (MİLLİYET GAZETESİ SPOR YAZARI): Galatasaray'ın çok sakin, heyecanlanmadan bir an önce golü bulayım diye telaşa kapılmadan, panik yapmadan, sağlam bir duruş sergilemesi lazım. Golün geleceği dakika değil golün gelmesi önemli. O bakımdan mutlaka sakin, paniksiz bir oyuna ihtiyacı var. Eleyebilir mi? Elbette eler ama karşısındaki takım Barcelona. Ve Galatasaray savunmayı sağlam tutarken hücuma mutlaka özellikle Kerem kanadından çok çabuk çıkması gerekiyor. Umut ederim Galatasaray turu geçer. Çok kolay değil ama geçme şansı ciddi ölçüde var.

Haberin Devamı

 

Galatasaray - Barcelona maçı öncesi bomba yorum: Buradan saklamayacağım, bu akşam...

'GALATASARAY'IN İYİ SAVUNMAYLA OYUNU TUTMASI GEREKİYOR'

ÖMER ÜRÜNDÜL (SPOR YAZARI): Galatasaray bu akşam çok önemli bir rövanşa çıkıyor. Barcelona bu maça motive olacak. Gücü de ortada. Topa sahip olarak Galatasaray'ın üstüne gidecek. Galatasaray'ın öncelikle iyi bir savunmayla oyunu tutması gerekiyor. Oyunu beraberlikte tutabilirse kontradan şanslar da çıkar. Büyük bir taraftar desteği olacak. Önemli olan zoru başarabilmek. Tabii ki gerçekleri söylemek gerekirse Barcelona favori.

Galatasaray - Barcelona maçı öncesi bomba yorum: Buradan saklamayacağım, bu akşam...

'GALATASARAY ALAN VERMEMEK İÇİN UĞRAŞACAK'

FATİH AKYEL: (ESKİ MİLLİ OYUNCU): Barcelona önceki maçı birkaç eksikle oynadı orada. Burada eksiklerini oynatacaklarını düşünüyorum. Gerçekten baktığımız zaman Galatasaray’ın işi zor. Galatasaray ligde zor durumda Avrupa’ya sarılmış durumdalar. Bunun için de Galatasaray elinden gelen her şeyi yapacaktır ama Galatasaray bugün temkinli oynayacaktır. Alan vermemek için uğraşacaktır. Alan vermemek için, alanları kapatıp, kontra ataklarla hücuma gidip gol arayacaktır. Yoksa Barcelona’ya açık oynarsa Galatasaray için hayal kırıklığı olacaktır diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

'GALATASARAY'IN EN BÜYÜK GÜCÜ 50 BİN TARAFTAR'

OSMAN ŞENHER: Galatasaray'ın en büyük gücü stada gelecek olan 50 bin taraftar. İlk maçtaki mükemmel mücadele Beşiktaş karşısındaki savaşan Galatasaray , bu akşam neden Barcelona'yı elemesin? Kerem, Mostafa Mohamed başta olmak üzere bütün futbolcular vitrine çıkıyor. Hepsi son maçlardaki oyunlarıyla öz güvenlerini kazandılar. Bu akşam da aynı mücadeleyi göstererek taraftarlarıyla bütünleşip ben Galatasaray'ın turu atlayacağını düşünüyorum.

Galatasaray - Barcelona maçı öncesi bomba yorum: Buradan saklamayacağım, bu akşam...

'BU MAÇ HER SONUCA AÇIK'

HAYRETTİN DEMİRBAŞ (GALATASARAY ESKİ KALECİSİ): İspanya'daki maç çok zor geçer diyordum. Barcelona'nın bu kadar kötü olabileceği kimsenin aklına gelmemişti. Orada şansımız yaver gitti. Ceza sahası üzerinden 4-5 tane pozisyon yakaladılar. Değerlendiremediler. Atsalardı 3-4 olabilirdi. Bu akşamki maç daha zor olacak. Gerçekten takım olarak da iyi oynamadık. Barcelona için ölüm-kalım maçı olacak. Her sonuca açık. Biz Türkiye'de birbirimizi yiyoruz. Beşiktaş ve F.Bahçe'nin bu sezon Avrupa'da yaptıkları ortada.

'GALATASARAY'IN BU BAŞARISI HER ŞEYE RAĞMEN HARİKA'

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde bu başarısı her şeye rağmen harika. Sonuçta bu memleketin evlatlarıyız. Avrupa'da başarı çok önemli. Kerem Aktürkoğlu çok hızlı bir oyuncu. Bazı eksikleri var. Geliştirmesi gereken yönlerinin olduğunu düşünüyorum. Inaki Pena'yı beğeniyorum. Çok soğukkanlı. Elinden gelenin en iyisini yapıyor. Beşiktaş maçında yediği hatalı gole bakmayın. Yaşına göre çok olgun."

'SAVUNMA, KALECİ EN ÖNEMLİ ETKEN'

CÜNEYT KAŞELER (SKORER YORUMCUSU): Galatasaray’ın Manchester United’ı eleyip Şampiyonlar Ligi formatını değiştirdiğinden beri Türkiye’nin en önemli Avrupa maçı. Çünkü Türk futbolunun yeniden odağının Avrupa’ya çevirmesi için, Galatasaray’ın Barcelona’yı elemesi hakikaten çok büyük değer taşıyor. Bu akşamki karşılaşmada Barcelona ilk maçta oynatmadığı as oyuncularını da oynatacak. Dolayısıyla maçın ilk yarım saati çok değerli olacak. Galatasaray o ilk yarım saati geçerse taraftarının desteği ile de tur için şanslı olur. İlk maçı orada 0-0 bitirmek yüzde 50’den daha fazla bir avantaj sağlıyor aslında çünkü artık tek maç eleyen çeyrek finale kalıyor. Bugünkü karşılaşmada elbette savunma, kaleci en önemli etken olacaktır. Aubameyang’a, Traore’ye, Dembele’ye önlem almak çok önemli ama burada seyircinin de oyunun içine katılmasıyla birlikte 12 kişi mücadele etmesi gerekiyor Galatasaray’ın. Mutlaka o pozisyonu yakalayacaktır Galatasaray, o pozisyonu da gole çevirip öne geçerse turu geçer ama geri düşerse işinin kolay olmadığını düşünüyorum.  

Galatasaray - Barcelona maçı öncesi bomba yorum: Buradan saklamayacağım, bu akşam...

'ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL'

SAMET AYBABA (TEKNİK DİREKTÖR): Barcelona'nın ne düşündüğü önemli. İki takım arasında uçurum var. Bu bir maç sonuçta. Galatasaray'da da takım bütünlüğü önemli, erken gol bulmak, direnç önemli. Bunlar hep Galatasaray’ın lehine olursa neden olmasın? Galatasaray'ın şansı Barcelona’nın saha içindeki düşüncesine bağlı. Zor bir maç olacak. Zor ama imkansız değil. Futbol imkansız değil.

'XAVI'NIN AKLI BAŞINA GELDİ'

MEHMET AYAN (YORUMCU): İlk maçın düşüne ve sihrine kapılmamak lazım. İlk maçın düşü ve sihri çok büyük bir illüzyonu getirebilir. En büyük görev taraftara düşüyor. 1. dakikada 1-0 mağlup olabilirsin son dakikada turu kaybedebilirsin. Bütün görev ağırlıklı taraftarın. Galatasaray taraftarı gerçekten Avrupalı taraftarlar gibi davranmak zorunda eğer Türk gibi davranırsa baştan kaybederiz. Çünkü Galatasaray taraftarının bu yıl içerideki sicili çok kötü. İlk maçta oynatmadığı as oyuncuları hakkında ise; Xavi’nin aklı başına geldi. Xavi Galatasaray’ı, öğrendi. Maçın öne çıkan oyuncuları savunmacılar olur bana göre. Kerem Aktürkoğlu’na iş düşmeyebilir. Kerem Aktürkoğlu’ndan önce savunmacılar daha öne çıkabilir bence. Arka taraftaki oyuncular daha önemli.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarlar