Galatasaray Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Eyüpspor’a gittim utandım

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Eyüpspor’a gittim utandım

28.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dursun Özbek, Florya’nın ve diğer tesislerin kulübün büyüklüğüne yakışmadığını ifade etti, “Geçen hafta cuma günü Eyüpspor’un tesislerine gittim. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olarak utandım” yorumunu yaptı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Eyüpspor’a gittim utandım

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu’nun temmuz ayı olağan toplantısında konuştu, sarı-kırmızılı kulüple ilgili birçok konuya açıklık getirdi.

Özbek’in konuşmasından satır başları şöyle:

- Göreve geldiğimizden bugüne yaklaşık 1,5 aylık süreçte bayram ve tatil günleri dışında 25-26 çalışma günü geçti. Bu süre zarfında Ada ile ilgili verdiğimiz sözü yerine getirdik. 
- Florya’daki gayrimenkullerimizin geliştirmesi için futbol hareketini Kemerburgaz’a taşımak istiyorduk. Bunun için çalışmalar başlatılmıştı. Asıl çalışmalarımız için 31 Temmuz’da sizden yetki isteyeceğiz. 
- Florya’daki tesisi göreniniz vardır. Ondan önce Ergun Gürsoy Yüzme Havuzu’na gittim. Oradaki vaziyeti gördüm. Geçtiğimiz hafta Küçükçekmece Tesisleri’ndeki hali gördüm.
- Bu tesisler Galatasaray Spor Kulübü’nün büyüklüğüne, Galatasaray Spor Kulübü’nün Türkiye Cumhuriyeti için ifade ettiği değere göre tesisler değil.
- Geçen hafta cuma günü Eyüpspor’un tesislerine gittim. G.Saray Spor Kulübü Başkanı olarak utandım. 
- Asıl büyük saha bakımda olduğu için küçük sahada idman yapıyoruz. Bu Galatasaray’a yakışıyor mu? Onun için Kemerburgaz’a taşınmak zorundayız. 
- Kulübün mali yapısı itibarıyla bugün girdiği faiz sarmalı kulübü feci şekilde yıpratıyor. Senede 450 milyon liraya yakın faiz ödüyoruz. 
- En iyi kadroları kurmak için çalışıyoruz. Sabırsızlıkları anlayışla karşılıyorum. Biz Galatasaray’ın 1 lirasının bile hesabını yaparak hareket etmek zorundayız. Hepinizin içi rahat olsun.
- Florya’daki arsamızın elde edilecek fon, bölgedeki satış fiyatları dikkate alındığı zaman yaklaşık 10 milyar lira... Bunun yaklaşık 2 milyar civarındaki parası inşaatın yapımı için devam ediyor. 
- Bütün harcamaları yaptıktan sonra elimizde yaklaşık 6.5-7 milyar TL bir para kalıyor. Bu parayı da kimsenin dokunamayacağı bir fon hesabına geçireceğiz. Anaparaya kimse dokunamıyor. Bunun getirisiyle altyapı, yeni arazi edindirme, tesisleşme, amatör sporlara destek gibi konulara harcama yapılacak. Tüm bunları Galatasaray’ın gelecek 30 senesini düşünerek yapıyoruz. 
- Siz bizi desteklemezseniz, birbirimizi sevmezsek, bir işe sarılmazsak ne Ada’yı ne Kemerburgaz’ı ne de  Florya’yı yapabiliriz.

Haberin Devamı