Galatasaray Galatasaray Başkanı Dursun Özbek kulüp satın alıyor! Bulgar basını pazarlıkları duyurdu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek kulüp satın alıyor! Bulgar basını pazarlıkları duyurdu

23.06.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Avrupa'dan bir pilot takım satın almak isteyen Galatasaray'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Bulgaristan basını, Dursun Özbek'in kulüp hisselerini satın almak için pazarlıklarda bulunduğunu yazdı.

Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray'da yönetim Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için transfer çalışmalarını hızlandırdı. Sarı-kırmızılılarda bir yandan da gözlerin genç oyuncuların gelişimine çevrildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Avrupa'dan bir takım satın almak isteyen Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek'in harekete geçtiği iddia edildi. Dursun Özbek'in Bulgaristan temsilcisini satın almak için pazarlıklarını devam ettirdiği belirtildi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek kulüp satın alıyor Bulgar basını pazarlıkları duyurdu

ERDEN TİMUR: YA ORTAK OLACAĞIZ YA DA SATIN ALACAĞIZ

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada sarı-kırmızılıların bir kulüp satın almak istediğini duyurmuştu. Erden Timur açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Genç futbolcuların A takım potansiyel süresini artırmamız gerekiyor. Belçika ve Almanya'da takımlarımız olacak. Avrupa'yı 6, Güney Amerika'yı 2, Kuzey Amerika'yı tek bölgeye ayırdık. Afrika'da akademi olacak. Ayırdığımız her bölgede takımlarımız olacak. Ya kulüpleri satın alacağız ya ortak olacağız ya iş birliği anlaşması yapacağız ya da takımlardaki birkaç pozisyonu kiralayacağız. Almanya'da önemli bir potansiyel var. Altyapı kulüpleriyle anlaşacağız. Bu ülkelerde A takımlarımız ve bunların altyapılarının dışında farklı altyapı takımlarımızın da olması gerekiyor. A takımları, 20 kişiyi oynatabilmek için, altyapı takımlarını da 200'ü bulabilmek için oluşturuyoruz. Buna hemen başladık. Bu sene 2-3 ayrı ligde takımımız olacak. Altyapı anlaşmasını da başlattık. Önümüzdeki yıl kendi altyapımız dışında başka altyapılardan da oyuncular yetişmeye başlayacak. Önceliğimiz Avrupa'ydı ama opsiyon gelince Güney Amerika'dan başladık. Önümüzdeki yıl Avrupa'daki organizasyonumuzun ilk kısmını tamamlamış olacağız."

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek kulüp satın alıyor Bulgar basını pazarlıkları duyurdu

BELÇİKA'DAN İDDİA GELMİŞTİ

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, geçtiğimiz yıl Belçika'dan bir kulüp satın aldığı öne sürülmüştü. Erden Timur'un, Belçika 3. Lig ekiplerindne Olympic Club Charleroi'nin çoğunluk hisselerini devraldığı yazılmıştı. Ancak bu iddiaların gerçeklik payı olmadığı belirtilmişti.

BULGARLAR DUYURDU: DURSUN ÖZBEK PAZARLIK YAPIYOR

Bulgaristan basınından 24chasa'nın haberine göre; Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Levski Sofya'yı satın almak için harekete geçti. Levski Sofya'nın sahibi Nasko Sirakov ile Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in pazarlıklarını sürdürdüğü aktarıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek kulüp satın alıyor Bulgar basını pazarlıkları duyurdu

Levski Sofya için Dursun Özbek'in yanı sıra Sırp milyarder Dragan Solak'ın da ilgisinin bulunduğu belirtildi. Levski Sofya'nın son dönemde maddi olarak sıkıntılı günler geçirdiği aktarıldı.

Bulgaristan'da en üst düzey ligde mücadele eden Levski Sofya'nın toplam kadro değeri 23 milyon 350 bin euro. Bulgaristan Ligi'nde son olarak 2008-2009 sezonunda şampiyon olan Levski Sofya, Bulgaristan Kupası'nda ise son sevincini 2021-2022 sezonunda yaşadı.

Levski Sofya'nın başarıları şu şekilde:

36 - Bulgaristan Ligi
27 - Bulgaristan Kupası
03 - Bulgaristan Süper Kupası

Yazarlar