Galatasaray Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten eleştiri!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten eleştiri!

13.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da Başkan Özbek, Başkan Vekili Timur ve 2. Başkan Öztürk hakem kararları nedeniyle basın toplantısı düzenledi, TFF’yi eleştirdi. Özbek, “Bu standartsızlığı MHK ve TFF çözecek. Bu işi ya layıkı ile yapacaklar, beceremiyorlarsa gereğini yapacaklar” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten eleştiri

Trendyol Süper Lig’de önceki gün alınan Sivas beraberliğinin ardından, Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek, Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur ve İkinci Başkan Metin Öztürk, hakem kararlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi, Türkiye Futbol Federasyonu’na ‘Gereğini yapın’ mesajını gönderdi.

Haberin Devamı

Özbek’in birçok konuda yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

- Göreve geldiğimizden beri sahada kalmak ve orada devam etmek istiyoruz. Türk futbolunu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Sistematik bir şekilde olayları sahanın dışına çekmeye çalışıyorlar.

- Bu standartsızlığı MHK ve TFF çözecek. Bu yetki sahibi kişiler, ya bu işi layıkı ile yönetmek zorunda ya da beceremiyorlarsa, gereğini yapmak zorundalar. Gereğinin ne olduğunu yorumlarınıza bırakıyorum.

- Kimse bize hakem hatası demesin. Bunları hata olarak geçiştirmeyi bize kimse dayatamaz. Zorbay Küçük maçlarında Fenerbahçe’nin puan ortalaması 2.36, bizim 1.75.

- TFF incelesin konunun üzerine gitsin. Susarak, sadece basit hakem hatası ifadeleriyle bu konu çözülmez. Yeri ve zamanı geldiğinde, hakkımızın aranması için zerre kadar tereddüt etmeyiz.

Haberin Devamı

- Zorbay Küçük daha önceki şikayetlerimizde yer aldı. Muslera’nın ayağına basıldı, kırmızı kartı pas geçti. Sicilindeki Galatasaray sorunları bu maçla bitmiyor. Geçen sene Kerem’e kullandığı ifadeler nezaket dışıydı.

"TARİHTE BİR İLK"

- VAR hakemi Alper Ulusoy, Türk futbol tarihindeki ilk 6 saniye kuralını Galatasaray’a uygulayan hakem. Zorbay Küçük ve Alper Ulusoy’a soruyorum, Galatasaray’dan ne istiyorsunuz?

- Doğru yolda olanın kimseden korkusu olmaz. Galatasaray demek, adalet ve doğru için sonuna kadar mücadele etmektir. Biz bundan vazgeçmeyiz.

- Galatasaray için büyük bir mücadele var. Ama bizi etkilemez. Biz bir araya geldiğimizde, tek yumruk haline geldiğimizde kimsenin bizle mücadele imkanı yoktur.

"SABRIMIZI SINAMAYIN"

- Her gün bizden parça koparmaya çalışıyorlar. Tek amaçları bizi içerden vurmak, birbirimize düşürmek. Çünkü başka çareleri kalmadı. Er meydanında Galatasaray her zaman başarılı.

- Galatasaray’ı yıpratmaya çalışanlar, mayısa doğru hüsrana uğrayacaklar. Biz spor yarışı içerisindeyiz. Sabrımız var ama kimse sabrımızı denemeye kalkmasın.

"FUTBOLDAN ÇIKMASINA ÜZÜLDÜK"

Dursun Özbek, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak ertelenen Süper Kupa maçı için konuştu. Sarı-kırmızılı kulübün patronu, “Konu futbol maçından çıktı, siyasi boyuta geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın emeklerinin örselenmesi, bizi üzmüştür. Bu maçın, olayların siyasete alet edilmesi bizi ayrıca üzdü. Siyasi bir gündem oluşturulmasını reddediyoruz” ifadelerini kullandı. Kupa maçının ne zaman oynanacağıyla ilgili de konuşan Özbek, “Nerede ve ne zaman oynanacağı TFF’nin konusu. ‘26 Ocak’ dediler ama takvim çok sıkışık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"G.SARAY'DAN KORKUYORLAR"

Başkan Dursun Özbek’in hedefinde Fenerbahçe ve Başkanı Ali Koç da vardı. Özbek şu ifadeleri kullandı: “Dünya spor tarihinde ilk kez bir spor kulübü başkanı ‘Ben başkanken, bizi şampiyon yapmayacaklar’ dedi. Yahu arkadaş kim seni şampiyon yapmayacak. Samimiysen açıkla. Galatasaray’da böyle bir açıklama yapan başkan görevde duramaz.”

Sarı-kırmızılı kulübün patronu ayrıca, “Bir rakibiniz var, her seferinde sizi yıpratmak için, sataşmak için konuşuyor. Bu tek bir şeyin ifadesi, Galatasaray’dan duyulan korku... Ligde 20 takım var, her takımla maç yapıyoruz. Maçtan sonra oynadıkları rakiplerle ilgili yorum yapsınlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dursun Özbek yabancı kuralı ve yeni kupa formatı için, “Yabancı sınırlamasını uygulama açısından destekliyorum. Türkiye Kupası formatı da bence uygun, daha fazla heyecan getirecektir” dedi.

F.BAHÇE'DEN JET YANIT

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Yönetimi’nin açıklamalarına jet yanıt vererek hakem kararlarını canlı yayında tartışmak için davette bulundu.

Sarı-lacivertli kulübünten yapılan açıklamada, “Kendileri için her şey yolunda iken itidal çağrıları yapıp ilk puan kaybında Sportif AŞ Başkan Vekili’nin basın toplantısı yapacağını duyuran rakibimiz, bugün (dün) bir sürprizle Başkanı ve İkinci Başkanının da yer aldığı, bir basın toplantısı düzenlemiştir. İlgili toplantının tek odağının, algıların tek hedefinin, kulübümüzün olması, Fenerbahçemizin büyüklüğünün göstergesidir. Samimi olduklarını görmek için tüm ülkemizin gözü önünde kendilerini istedikleri kanalda konuşmaya dördüncü kez davet ediyor; teraziye bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı

Yazarlar