Şampiyonlar Ligi Galatasaray - Borussia Dortmund : 0-4

Galatasaray - Borussia Dortmund : 0-4

20.10.2014 - 10:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray evinde ağırladığı Alman temsilcisi karşısında Borussia Dortmund'a direnemedi. Galatasaray karşısında ilk yarıda 3-0'lık skor alan Borussia Dortmund, maçı 4-0 kazandı. Galatasaray - Borussia Dortmund maçı hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizde.

Galatasaray - Borussia Dortmund : 0-4

Galatasaray, Borussia Dortmund karşısında umduğunu bulamadı. Galatasaray 3 puan parolası ile çıktığı maçta rakibine 4-0 mağlup oldu. Galatasaray Borussia Dortmund maçı sonrası yorumları sizler için derledik.

Ali Sami Yen, Galatasaray’ı kurduğunda “Amacımız, Türk olmayan takımları yenmek” diyordu. Gelgelelim son Başkan Ünal Aysal ise sezon başlarken başka bir hedef koydu: Avrupa değil, 4. yıldız önemli... Aysal böylece giderken, Avrupa’da yaşanan hüsranın senaristi oldu. Yönetmen Prandelli ise görevde! hocası, yanlışlarıyla hezimetin baş sorumlusuydu. Öyle ki, gribe yakalanan İtalyan teknik adamın üzerindeki hastalık virüsü, Cim-Bom’un her tarafına bulaşmış gibiydi.
Maçı bir anlamda başlamadan kaybetti. Bruma ve Olcan gibi hızlı kanat oyuncularını kadroya bile almayan Prandelli, buna karşın ağır orta saha ile kontratak oynatmaya çalışarak baştan kötü bir sınav verdi. Bu sistemle ne hücum ne de savunma yapabilirsin! Oysa bu takımın sistemi, 4-2-3-1 veya 4-4-1-1’dir. Ama Prandelli farkında değil.
Kanat oyuncuları olmadan onların beklere yaptıkları baskıyı azaltamazsın. Halbuki rakibin bekleri orjinal bek değil, stoperlerdi. Solda Olcan, sağda Bruma olsa bindirme yapamayan rakip beklerden dolayı hücumda çok pozisyon bulabilirdi. Beklerin desteği ile belki de o goller engellenecekti. Ayrıca hücumda hızlı kanat oyuncuları ile ciddi tahribatlar yapabilirdi.
Bile bile lades Kısacası Prandelli, Sivas maçında denediği ama Utaka’nın beceriksizliği ile kazandığı sistemle Arsenal’e çıktı ve hezimeti gördü. Derbide ise Emenike’nin beceriksizliği ile galibiyeti getiren sistem ile Dortmund’a karşı çıktı ve yine hezimeti yaşattı.
Pandev’i maç eksiğine karşın tercih etmek ise diğer anlaşılmayan bir noktaydı. Özetle, evet takım kötüydü belki ama dünkü tablonun ana nedeni Prandelli’nin yanlışlarıydı.
Dortmund, 6 ve 18’de Aubameyang ile golleri bulurken kanatlar uyuyor, stoperlerimiz ağır kalıyordu. 41’de ise Reus, 30 metreden fantastik bir golle Muslera’yı avladı. Allah’tan Almanlar vitesi düşürdü de fark büyümedi. 83’te Ramos skoru 4-0’a getirdi. Cim-Bom bu sonuçla üçüncü maçlar sonunda fişi çekti.
Onu sahada gördünüz mü?
UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 3. maçında Alman temsilcisi Borussia Dortmund'u ağırlarken ilk yarıyı 3-0 geride kapatmasının ardından futbol yorumcusu Mehmet Demirkol değerlendirmelerde bulundu.
NTV Spor'a konuşan Demirkol, "Maç analizi anlamında tamamen sınıfta kalınmış. Dortmund'da 5-6 tane uçak var. Bizde hep teknik direktör suçlanır ama burada yüzde 1000 teknik direktör suçu var. Ben oyunculara hiçbir şey söylemem. Melo Türkiye'de ateşliyor ama burada yok. Selçuk da öyle. Pandev'i gördünüz mü sahada? Dolanıyor..." sözlerini kullandı.
Demirkol ayrıca, "Bu maçı alın diye çıkılmaz. Korkmadığınızı gösterin ve oynayın diye çıkılır. Takım olunduğunu göstermek için. Sol bek Sokratis oynuyor ve en az 5 kez çıktı. Hiç çıkartılır mı? Adamın ayakları titriyordu. 'Ben ne yapıyorum burada diye" açıklamasını yaptı
Maç sonunda ise, "Prandelli'nin analisti kimse hemen bugün kovsunlar. Borussia Dortmund, Bayern Münih kadar arsız değil. Onlar durdular" dedi.
Erken goller
Galatasaray maça kötü başlayarak kalesinde erken goller gördü. Cim-Bom böylece geri dönecek direnci de gösteremedi.
Golcü farkı
Borussia Dortmund’un Gabonlu golcüsü Aubameyang, maçın başında attığı 2 golle Almanların rahat kazanmasının önünü açtı.
Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli maç sonrasında açıklamalarda bulundu.
İşte Prandelli'nin açıklamaları:
OLCAN VE BRUMA'NIN OYNAMAMASI
Güçlü bir takıma karşı oynadık. İyi koşan, komple birlikte oynayan bir takım. Uzun yıllardır birlikteler ve Şampiyonlar Ligi'ni hedefliyorlar. Bizim gelişmemiz, daha iyi olmamız gerekiyor. Hedefimiz her zaman söylediğimiz gibi ligde başarılı olmak" diyen Prandelli, bugünkü kadroda tercih etmediği Olcan Adın, Bruma ve Veysel Sarı'nın durumlarıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Böyle değişiklikler olduğunda hep dışarıda kalan oyuncular konuşulur ancak her şeyin bir nedeni var. Mesela Bruma milli takımdan sakat döndü, o yüzden dışarıda bıraktım. Daha çok gelişmesini, takım oyuncusu olmasını istiyorum. Olcan, Fenerbahçe maçında dişlerini sıkarak oynamıştı, bir sakatlığı vardı. Ona rağmen oynadı, teşekkür ediyorum. Ayrıca Pazar günü oynayacağımız maçın daha önemli olduğunu düşündüğüm için o maça sakladım. Veysel ise çok koşan, çok mesafe kat eden bir oyuncu, dinlendirmek istedim" diye konuştu.
"ZAMAN İÇİNDE DÜZELTMEYE ÇALIŞACAĞIZ"
Prandelli bir soru üzerine de, "Her ülkede bir futbol anlayışı var. Demek ki futbolcular benim dediklerimi anlamıyor ve zaman alıyor bazı şeyler ve zaman içinde düzelteceğiz. Beklerimiz topu aldığımızda hemen açılıyor ve ileriye çıkıyorlar. Bu Türkiye'de böyle, bunu zaman içinde düzeltmeye çalışacağız" dedi.
Hamit: Haddimizi bilerek...
'LİGİ DAHA ÇOK ÖNEMSİYORUZ"
İtalyan çalıştırıcı, kafasındaki takımın ne zaman hazır olacağı konusunda, "Adım adım ilerlememiz gereken bir süreç bu. Ben buraya dördüncü yıldız için geldim, her gün bunun için çalışıyoruz. Şu anda ligde ikinciyiz ve şampiyonluğu hedefliyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde ise daha güçlü takımlarla karşılaşıyoruz ve ligi daha çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.
"AMACIM 4. YILDIZ"
"2 sene önce çeyrek final, geçen sene bir üst tur. Bu sene 9 gol yediniz. Burada başrol kimin? Geldiğinize pişman mısınız?" şeklindeki soru üzerine teknik adam, "Demoralize olmamamız lazım, geçen sene farklı yabancılar vardı, ilk geldiğimde bana ekonomik fair play çerçevesinde ve az para harcayacağımız söylendi. Ben hiç bir zaman fikir değiştirmedim. Amacım buraya geldiğimde 4. yıldızdı, teknik ekibimle söz veriyorum. 4. yıldız için savaşacağım. Buraya gelme sebebim 4. yıldız" yanıtını verdi.
Galatasaray'ın büyük umutlarla çıktığı Borussia Dortmund maçında hezimete uğrayacağını yorumcu Ahmet Çakar doğru tahmin etti.
Çakar, geçtiğimiz pazartesi akşamı Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında Galatasaray-Borussia Dortmund karşılaşması için, "Kötü şeyler görüyorum. Simsiyah bir şey; Aubemeyang. Bir de Ermeni görüyorum, ki ben Ermenileri severim. Bana göre dünyanın en iyi futbolcularından biri Mkhitaryan. 3 ila 6 ara gol görüyorum... Kötü bir gece" ifadesini kullandı.
Ahmet Çakar'ın bu kehaneti maalesef doğru çıktı ve Galatasaray, Borussia Dortmund'a farklı skorla mağlup oldu.

Yazarlar