Galatasaray Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı'nda Volkan Demirel'e alkış!

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı'nda Volkan Demirel'e alkış!

15.02.2023 - 15:32 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Şubat ayı Divan Kurulu Toplantısı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda yapıldı. Toplantıda ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası yaptığı yardım çağrısı ile adeta Hatay'ın sesi olan Volkan Demirel'e de yer verildi.

Galatasaray Şubat ayı Divan Kurulu Toplantısı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda yapıldı. Kulübün deprem felaketi sonrası düzenlediği kampanyalar anlatılırken toplantıda yardım çağrısı ile adeta Hatay'ın sesi olan Volkan Demirel'e de yer verildi. 

Haberin Devamı

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, Şubat ayı Divan Kurulu Toplantısı açılış konuşması yaptı. Aykutalp Derkan'ın ardından Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan depremin ardından kulüp olarak yapılan çalışmalar hakkında Divan Kurulu üyelerine bilgiler verdi.

 

VOLKAN DEMİREL'E ALKIŞ

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Şubat Ayı olağan toplantısında Volkan Demirel'e teşekkür edildi, adı okunurken üyeler alkışladı. Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Can Çobanoğlu: "İlk uyarı fişeğini atan Volkan Demirel kardeşimi gözlerinden öpüyorum. Takımı hiç önemli değil. Yüreğinde hissettiği bayrak sevgisi önemli. Ona ve ailesine teşekkür ederim." sözlerini dile getirdi.

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısında Volkan Demirele alkış

DİVAN TOPLANTISINDA PROTEO SÜRPRİZİ

Haberin Devamı

Galatasaray Divan Kurulu, hayatını kaybeden Meksikalı arama kurtarma köpeği Proteo’yu da andı. Ülkemize Meksika’dan depremzedeleri kurtarmak için gelen köpek Proteo, enkaz altında kalması sonucu yaşamını yitirmişti.

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısında Volkan Demirele alkış

Meksika Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Proteo'nun kötü haberini vermişti. Bakanlık paylaşımına, “Kahramanca çalışman için teşekkür ederiz. Görevini başardın Proteo” notunu düşmüştü.

DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI

Galatasaray Spor Kulübü şubat ayı divan kurulu olağan toplantısı, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda deprem felaketi sonrası koordine edilen çalışmalar ve önümüzdeki dönemler için belirlenen yol haritasıyla ilgili Galatasaray camiası ve kamuoyuna bilgilendirme yapıldı.Toplantıda konuşan Başkan Dursun Özbek, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen depremlerle ilgili olarak, "6 Şubat'tan beri evimizde, kulübümüzde, iş yerimizde bu felaketin acılarını yaşıyoruz. İletişimin çok kuvvetli olduğu bu dönemde sanki deprem evimizde olmuşçasına şahitlik ediyoruz. 'Asrın felaketi' olarak nitelendiriliyor. Gerçekten öyle. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Ailelerine ve yakınlarına Allah sabır versin. Şu anda enkaz altından vatandaşlarımız kurtarılmaya çalışılıyor ve birçok yaralı vatandaşımız var. Onlara da acil şifalar diliyorum. Allah memleketimizi bu tür felaketlerden korusun" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısında Volkan Demirele alkış

"GALATASARAY'DAKİ MEMLEKET TUTKUSU VE VATAN SEVGİSİ BİZE BUNU EMREDİYORDU"

Depremin hemen ardından kulüp olarak yardım çalışmalarına başladıklarını aktaran Özbek, "15 milyona yakın vatandaşımız büyük bir felaketin içinde zorluklarla karşı karşıya kaldı. Galatasaray olarak geçmişimize yakışan tavırla yüzde 20'si zora düşmüş, yıkılmış vatanımızın, orada yaşayan kardeşlerimizin yardımına koşmaktan başka yapacak şeyimiz yoktu. Galatasaray'daki memleket tutkusu ve vatan sevgisi bize bunu emrediyordu."

"BU YARALARI SARMAK İÇİN YAPMAMIZ GEREKEN ÇOK ŞEY VAR"

Galatasaray olarak başlattıkları yardım kampanyasıyla ilgili de konuşan Özbek, "Buradaki faaliyetler 6 Şubat sabahı saat 09.00'da başladı. Hala devam ediyor. Dünyanın yardım için koştuğu bir dönemde Galatasaray olarak birçok şeyi yaptık, başarılı da olduk ama bana göre bu yetmez. Kısa sürede hallolacak bir felaket değil. Devletimiz, her türlü büyük çabayla depremin yaralarını sarmak için elinden geleni yapıyor. Ancak vatandaşların, bizlerin ve Galatasaray gibi büyük bir camianın da bu yaraları sarmak için yapması gereken çok şey var" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"SPORCULARIMIZIN BİRÇOĞU YARDIM FAALİYETLERİNİ DESTEKLEMEK İÇİN AYLIK MAAŞLARINDAN VAZGEÇTİ"

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısında Volkan Demirele alkış

Hem yönetim hem de kulüp bünyesinde bulunan sporcuların yardım kampanyasına destek olduğunu vurgulayan Dursun Özbek, "Yaptığımız her yardımı bölgeye ve köylerde, mezralardaki ihtiyaç sahiplerine kadar ulaştırdık. Bu konuda devletimizin her kademesinden teşekkür telefonu aldım. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese büyük bir teşekkürü borç biliyorum. Burada sadece bağış toplamak yeterli değil. Bu işin finansal tarafını da yönetmek gerekiyor. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım, ne yapıyorsak hiç sorgulamadan finansal yapının oluşması için gerekeni yaptı. Herkes o kadar sorumluluk aldı ki bazı şeyler insanı şaşırtıyor. Sporcularımızın birçoğu yardım faaliyetlerini desteklemek için aylık maaşlarını almaktan vazgeçti. Derneklerimiz, gittiğimiz her bölgede yardım dağıtımında destek verdi" açıklamasında bulundu.