Galatasaray Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçı muhtemel 11'leri! GS - FB derbi maçı hangi kanalda?

Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçı muhtemel 11'leri! GS - FB derbi maçı hangi kanalda?

02.11.2018 - 09:20 | Son Güncellenme:

Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçı için gözler maçın oynanacağı saate çevrildi. Maçın başlamasına kısa bir süre kala iki takımda da önemli eksiklikler yer alıyor. Cocu'nun yokluğunda Erwin Koeman'la çıkacak Fenerbahçe'nin 11'i büyük merak konusu. Peki Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçı muhtemel 11leri GS - FB derbi maçı hangi kanalda

Süper Lig'in 11.hafta açılış maçında derbi heyecanı yaşanacak. Ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşı karşıya gelecek. Son yıllarda Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında kurduğu üstünlük taraftarı düşündürüyor. Fatih Terim yönetimde sezona iyi bir başlangıç yapmasına rağmen sakat ve eksik futbolcuların yokluğunda puan kaybı yaşayan Galatasaray 10. hafta maçında deplasmanda Yeni Malatyaspor karşısında aldığı 2-0'lık mağlubiyet ile zirvedelki yerini kaybetti. Son yılların en kötü sezonlarından birini yaşayan Fenerbahçe ise 10. hafta sonunda topladığı 9 puan ile düşme potasının hemen üstünde yer alıyor. Büyük umutlarla transfer edilen Philip Cocu ile yolları ayıran Sarı Lacivertli takım bu akşam oynanacak derbi maçına Erwin Koeman ile çıkacak. Peki Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda?

Haberin Devamı

GALATASARAY FENERBAHÇE DERBİ MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Galatasaray Fenerbahçe derbi maçı için nefesler ttutuldu. Süper Lig'in 11. hafta açılış maçında Galatasaray ve Fenerbahçe bu akşam saat 21:00'da karşı karşıaya gelecek. Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek olan ezeli rakiplerin mücadelesi beINSPORTS 1 HD ekranından naklen yayınlanacak. Mücadelede Fırat Aydınus düdük çalacak

Süper Lig'de bu akşam oynanacak derbinin muhtemel 11'leri;

GALATASARAY

Muslera - Linnes, Ozan Kabak, Maicon, Ömer Bayram, Donk, Ndiaye, Garry Rodrigues, Belhanda, Onyejuru, Eren

SAKAT: Emre Akbaba, Fernando, Nagatomo

CEZALI: Mariano

FENERBAHÇE

Harun-Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Jailson, Reyes Ayew, Eljif, İsmail, Soldado

Haberin Devamı

SAKAT: Mehmet Topal, Mehmet Ekici, Oğuz Kağan, Tolga Ciğerci

CEZALI: Slimani

İlk kez Galatasaray - Fenerbahçe derbisine çıkacak futbolcular
Galatasaray'da ilk kez forma giyecekler
Galatasaray'ın bu sezon kadrosuna kattığı Ömer Bayram, Muğdat Çelik ve Henry Onyekuru, Fatih Terim'in şans vermesi halinde ilk kez bu derbide forma giyecekler. Sarı kırmızılıların yeni transferlerinden Emre Akbaba ise sakatlığı sebebiyle Fenerbahçe maçı kadrosunda yer almayacak.
Sarı kırmızılıların son haftalarda forma şansı bulmaya başlayan genç yıldızları Ozan Kabak ve Yunus Akgün de ilk kez bir Fenerbahçe maçında hocalarından forma bekleyecekler.
Fenerbahçe'de ilk kez forma giyecekler
Fenerbahçe'de bu sezon takıma katılan Jailson, Michael Frey, Barış Alıcı, Diego Reyes, Andre Ayew ve Yassine Benzia, şans bulmaları halinde ilk kez Galatasaray'a karşı şans bulacaklar. Sarı lacivertlilerin yeni transferlerinden Slimani ise cezası sebebiyle bu maçta forma giyemeyecek.

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinden ilginç notlar

İki takım arasındaki 109 yıllık rekabetin ilk 7 maçında rakibine gol bile atamayan Fenerbahçe, ilk galibiyetini 5 yıl sonra alabildi. Rakiplerin aralarında yaptığı maçlardan en az seyircili olanını 14, en fazlasını ise 70 bin 125 kişi izledi. Rekabetin gol kralı, 27 golle Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel - Galatasaray, Fenerbahçe'yi 7-0, Fenerbahçe ise Galatasaray'ı 6-0 yenerek, rekabette en farklı skorlu galibiyetleri aldı - Galatasaray üst üste 18, Fenerbahçe ise 11 maçta galip gelemedi

Haberin Devamı

Türk sporuna damga vuran ve "zıt kardeşler" olarak adlandırılan Galatasaray ile Fenerbahçe'nin yüzyılı geçen rekabeti birçok ilginç olaya tanık oldu. İki takım arasındaki 109 yıllık rekabette ilk golü Galatasaraylı futbolcu Emin Bülent Serdaroğlu attı.

17 Ocak 1909'da "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde yapılan ilk maçı 2-0 kazanan Galatasaray, rakibinden ilk 7 maçta gol yemedi.

Fenerbahçe 5 yıl bekledi

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ilk golü ve galibiyeti, rekabetteki 8. randevuda elde etti. Union Club sahasında 4 Ocak 1914'te yapılan İstanbul Ligi maçını 4-2 kazanan Fenerbahçe, böylece rakibi karşısında yaklaşık 5 yıl süren suskunluğuna da son vermiş oldu. Sarı-lacivertli takım adına Galatasaray'a tarihteki ilk golü ise Hasan Kamil Sporel attı.

Haberin Devamı

En az ve en çok seyircili maçlar

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda en az seyirci 17 Kasım 1922'deki karşılaşmaya geldi. İttihat Sahası'nda sağanak altında, hakem Fethi Tahsin Başaran'ın şemsiyeyle yönetmek zorunda kaldığı maçı, tamamı biletsiz 14 kişi izledi.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 21 Eylül 2003'te yapılan lig maçını ise 70 bin 125 seyirci izledi. Bu rakam, rakipler arasındaki bir maçı izleyen seyirci sayısındaki rekor olarak tarihe geçti.

Rekabetin golcüleri

Rekabette en fazla golü Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel attı. Sporel, Galatasaray'a karşı oynadığı 42 maçta toplam 27 kez rakip fileleri havalandırdı. Zeki Rıza Sporel'i, 24 golle yine bir Fenerbahçeli Alaattin Baydar izliyor. Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis'in 20, Galatasaraylı Metin Oktay'ın ise rekabette 19 golü bulunuyor.

Bu arada, iki takımda da forma giyen Tanju Çolak'ın da 14'ü Galatasaray, 8'i Fenerbahçe formasıyla olmak üzere rekabette toplam 22 golü var. Lig maçlarında ise Galatasaraylı Metin Oktay 9, Fenerbahçeli Aykut Kocaman 8 golle takımlarının en golcü isimleri oldu.

Haberin Devamı

Turgay Şeren'in rekoru

Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında en çok oynama rekoru merhum Turgay Şeren'e ait.

A Milli Takım ve Galatasaray'ın unutulmaz kalecilerinden Şeren, Fenerbahçe'ye karşı sarı-kırmızılı kaleyi 55 kez korurken, rekabette en çok forma giyen futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

Özlem dolu yıllar

İki takım, rekabetin bazı dönemlerinde birbirlerine karşı galibiyet bakımından üstünlük kurmakta zorlandı. Galatasaray üst üste 18, Fenerbahçe ise 11 maçta galip gelemedi. Sarı-kırmızılı takım, 17 Mayıs 1942'de 3-1 kazandığı maçın ardından tam 18 maç galip gelemedi ve 1 Aralık 1946'daki 19. maçta sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Sarı-lacivertliler ise 20 Kasım 1949'da 2-0 kazandığı maçın ardından üst üste 11 maç galip gelemedi ve 22 Şubat 1953'te taraftarlarına 1-0'lık skorla Galatasaray galibiyeti armağan edebildi.

18 ayrı statta karşılaştılar

Fenerbahçe ile Galatasaray, 387 maçın sığdığı rekabette 18 ayrı statta karşılaştı. Rakipler, İstanbul İnönü, Ali Sami Yen, Fenerbahçe, Taksim, Şeref, Ankara 19 Mayıs, Atatürk Olimpiyat, İzmir Atatürk, Ankaragücü, Türk Telekom, Yeni Erzurum (Şimdiki adı Erzurum Kazım Karabekir), Offenbach, Frankfurt, Köln, Mönchengladbach Borussia Park, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has, Manisa 19 Mayıs ve Antalya statlarında sahaya çıktı.

Heyecanı iki takımda da yaşayanlar

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde, birçok oyuncu futbolculuk hayatında iki formayı da giyme şansını buldu. Son dönemde iki takımda da oynayan futbolcular şunlar:

Raşit Çetiner, Güngör Tekin, Erdoğan Arıca, Engin Verel, Mehmet Oğuz, Erhan Önal, Arif Kocabıyık, İlyas Tüfekçi, Tanju Çolak, Semih Yuvakuran, Selçuk Yula, Hasan Vezir, Benhur Babaoğlu, Elvir Boliç, Sedat Balkanlı, Saffet Sancaklı, Ahmet Yıldırım, Sergen Yalçın, Emre Aşık, Fatih Akyel, Elvir Baliç, Haim Michael Revivo, Abdullah Ercan, Mehmet Yozgatlı, Stjepan Tomas, Servet Çetin, Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Kazım Kazım, Mehmet Topal, Burak Yılmaz, Olcan Adın.

Bir maçta dörder gol atanlar

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde şimdiye dek aynı maçta bir futbolcu tarafından en fazla atılan gol sayısı 4 oldu. Galatasaraylı Celal İbrahim, Cemil Gürgen ve Metin Oktay ile Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel, rakip filelere bir maçta dörder gol atma başarısını gösterdi.

En çok görülen sonuç: 1-0

İki takımın 109 yıllık geçmişinde, geride kalan 387 maçta en çok görülen sonuç 1-0 oldu.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda tam 73 kez 1-0'lık sonuç ortaya çıktı, 48 kez 2-1'lik skor alındı.

En çok mart ayında karşılaştılar

Galatasaray ile Fenerbahçe, en çok mart, en az ise temmuz aylarında karşılaştı. İki takım, mart ayında 51 kez birbirleriyle karşılaştı, temmuz ayında ise yalnızca 10 kez maç yaptı.

En farklı skorlu maç

İki takım arasında geride kalan maçlarda en farklı skorlu galibiyeti, 7-0'lık sonuçla Galatasaray aldı. İstanbul Ligi'nde 12 Şubat 1911'de yapılan maçı, Galatasaray 7-0 kazandı.