Galatasaray Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Mauro Icardi tarihe geçti! 11 yıl sonra bir ilk

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Mauro Icardi tarihe geçti! 11 yıl sonra bir ilk

04.06.2023 - 20:58 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 37. haftasında şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Dev derbide Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ederken sarı-kırmızılı ekibin dünya yıldızları Icardi ve Zaniolo maça damgasını vurdu. Arjantinli yıldız bir ilke de imza attı. İşte detaylar...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Mauro Icardi tarihe geçti 11 yıl sonra bir ilk

Şampiyon Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 37'nci haftasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Dev maçta Galatasaray rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı. Sarı-krımızılı ekibin dünyaca ünlü yıldızı Icardi, 11 yıl sonra bir ilki de başardı.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları MKE Ankaragücü oynadıkları maçın 11’ine göre derbide 3 değişiklik yaptı. Buruk, Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Dries Mertens’in yerine Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz ve Nicolo Zaniolo’ya görev verdi.

Sarı-kırmızılılar derbiye; Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Nicolo Zaniolo, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi 11'i ile başladı.

Fenerbahçe ise sahaya şu 11'le çıktı: İrfan Can Eğribayat, Ferdi, Samet, Szalai, Luan Peres, Arao, Arda Güler, Miha Zajc, Diego Rossi, Batshuayi, Valencia

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Mauro Icardi tarihe geçti 11 yıl sonra bir ilk

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

Bu sezon iç saha karşılaşmalarında takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarı, Fenerbahçe derbisinde de tribündeki yerini aldı. Nef Stadyumu tribünlerini tamamen dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, tezahüratlarla takımlarını destekledi.

Haberin Devamı

DERBİDE PERDEYİ ZANİOLO AÇTI

Mücadelenin 28. dakikasında Galatasaray 1-0 öne geçti. Muslera'nın uzun pasında savunmanın uzaklaştıramadığı topu Nelsson kafayla ileri gönderdi. Topla buluşan Barış Alper'in pasına hareketlenen Zaniolo, ceza sahasına girerek vuruşunu yaptı ve fileleri havalandırdı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Mauro Icardi tarihe geçti 11 yıl sonra bir ilk

BU SEZON İLK YARILARDA EN ÇOK GOL ATAN TAKIM

Bu sezon ilk yarılarda en fazla gol atmayı başaran takım unvanını elinde tutan Galatasaray, bu istatistiği devam ettirdi. Sarı-kırmızılı ekip ilk yarılardaki gol sayısını 37'ye yükseltti.

İKİ TAKIM ARASINDA GERGİNLİK

Maçın 35. dakikasında iki takım arasında gerginlik yaşandı. Enner Valencia'nın Nelsson'un topsuz alandaki müdahalesiyle yerde kalmasının ardından tansiyon bir anda yükseldi. İki takımın yedek kulübeleri arasında tartışma yaşanırken olay büyümeden noktalandı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Mauro Icardi tarihe geçti 11 yıl sonra bir ilk

FENERBAHÇE 10 KİŞİ 

61. dakikada Galatasaray 10 kişi kaldı. Icardi'nin pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Zaniolo, ceza sahasına girmek üzereyken Luan Peres'in müdahalesi ile yerde kaldı. Bunun ardından maçın hakemi Abdulkadir Bitigen, Peres'e doğrudan kırmızı kart gösterdi. 

Haberin Devamı

 

ICARDİ BOŞ GEÇMEDİ! 

Galatasaray'ın yıldızı Icardi, dev derbiyi de boş geçmedi. Soldan kullanılan köşe vuruşunu Kerem Aktürkoğlu ortaladı. Karambolde Icardi, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Mauro Icardi tarihe geçti 11 yıl sonra bir ilk

ÜST ÜSTE 8 MAÇ

Opta'da yer alan verilere göre Mauro Icardi, 2007/08 sezonundan bu yana Galatasaray formasıyla ilk 11 çıktığı üst üste sekiz Süper Lig maçında da gol atan ilk oyuncu oldu.

ELMANDER'DEN SONRA BİR İLK 

Arjantinli yıldız maçta bir ilke daha imza attı. Icardi, Elmander'den (2011/12) bu yana bir Süper Lig sezonunda hem iç sahada hem de deplasmanda Fenerbahçe'ye gol atmayı başaran ilk oyuncu oldu.

30 yaşındaki futbolcu böylece bu sezon Süper Lig’deki gol sayısını 22’ye çıkardı. Icardi, Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde ise rakip fileleri 5 kez havalandırmayı başardı.

FARK 3'E ÇIKTI

Galatasaray, Zaniolo'nun golüyle farkı 3'e çıkardı. 78. dakikada Galatasaray'da Zaniolo, ceza sahası dışından harika vurdu. Kalecinin solundan topu ağlarla buluşturdu.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 3 puanla ayrıldı. 

Haberin Devamı

Yazarlar