Galatasaray Galatasaray, Fernando Muslera'nın alternatifin buldu! İşte yapılan transfer teklifi

Galatasaray, Fernando Muslera'nın alternatifin buldu! İşte yapılan transfer teklifi

08.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, gelecek sezon transfer çalışmalarına başladı. Sarı-kırmızılı ekip, Fernando Muslera'nın ardında yer alacak kaleciyi belirledi. Bunun yanında verilen transfer teklifi ortaya çıktı.

Galatasaray, Fernando Musleranın alternatifin buldu İşte yapılan transfer teklifi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak için çalışmalara başladı. Kaleci pozisyonuna takviye yapmak isteyen sarı-kırmızılılar, istediği file bekçisini buldu. Öte yandan Süper Lig devinin tecrübeli kaleciye transfer teklifi yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

6. SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’da takım kaptanı Fernando Muslera, şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi. Sarı-kırmızılılara 2011 yılının yaz transfer döneminde katılan Uruguaylı kaleci, bu sezonla birlikte toplamda Süper Lig’de 6. şampiyonluğuna ulaştı.

Cimbom ile 12. sezonunu geçiren 36 yaşındaki kaleci, 2011-2012, 2012-2013, 2014-2015, 2017-2018, 2018-2019 ve 2022-2023 sezonlarında şampiyonluk yaşadı.

Galatasaray, Fernando Musleranın alternatifin buldu İşte yapılan transfer teklifi

Haberin Devamı

MUSLERA'NIN SÖZLEŞMESİ

2011 yılından beri Galatasaray'ın kalesinde görev yapan Fernando Muslera, bu süreçte gösterdiği performansla taraftarın sevgisini kazandı. Uruguaylı file bekçisinin sarı-kırmızılı takım ile 30 Haziran 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Fernando Muslera, Galatasaray forması ile 2011'den bu yana 456 resmi karşılaşmada forma şansı buldu. Tecrübeli kaleci söz konusu maçlarda 489 kez kalesinde gol gördü. Öte yandan Uruguaylı file bekçisi, 40.930 dakika saha kaldı.

OKAN KOCUK VEDA ETTİ

Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da sözleşmesi sona eren tecrübeli kaleci Okan Kocuk, takımdan ayrıldığını açıkladı.

Samsunspor, Galatasaray'dan ayrılan kaleci Okan Kocuk'un transferini duyurdu.

Galatasaray, Fernando Musleranın alternatifin buldu İşte yapılan transfer teklifi

‘MUSLERA BİR ŞANS REKABET ŞANSSIZLIK’

Galatasaray’dan Samsunspor’a transfer olan Okan Kocuk, Cim-Bom’daki günlerini anlattı.

Tecrübeli file bekçisi, “Benim için Galatasaray dönemi kapandı. Samsunspor’a geldim. Orada geçirdiğim zamanlar benim için çok kıymetli ve değerliydi. Muslera ile çalışmak benim için ayrıcalıktı. Onunla çalışmak şans, rekabet etmek ise şanssızlık. Çünkü çok üst düzey ve çok iyi bir kaleci. Onunla rekabet etmek gerçekten zor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İŞTE LİSTEDEKİ İSİM

Cim-Bom’da Muslera’nın arkasında bekleyecek yerli kaleci için ibre tamamen Günay Güvenç’e döndü. Rennes’ten Doğan Alemdar’la ilgilenen ama yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçen sarı-kırmızılılar, Günay’da karar kıldı.

Galatasaray, Fernando Musleranın alternatifin buldu İşte yapılan transfer teklifi

TEKLİF EDİLEN RAKAM

32 yaşındaki kaleci ile anlaşan Galatasaray, Gaziantep Futbol Kulübü ile bir sene daha kontratı bulunan tecrübeli eldiven için Güney ekibine 15 milyon lira önerdi. Kulüpler arasındaki görüşmelerin kısa süre içinde neticelenmesi bekleniyor.

Yazarlar