Basketbol Galatasaray Hardy ve Hendrix'i açıkladı

Galatasaray Hardy ve Hendrix'i açıkladı

14.07.2017 - 14:40 | Son Güncellenme:

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank iki transferi birden açıkladı.

Galatasaray Hardy ve Hendrixi açıkladı

Galatasaray Odeabank, Amerikalı şutör guard Dwight Hardy ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-Kırmızılılar, Amerikalı uzun forvet Richard Hendrix ile de bir yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Resmi siteden yapılan açıklamalar şöyle;

1987 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde doğan Hardy, basketbol eğitimine de burada John F. Kennedy Lisesi’nde başladı. Kolej kariyerine ise Indian Hills’te başlayan 29 yaşındaki oyuncu, burada iki sezon geçirdikten sonra St. John’s Koleji’ne geçti. Kolejdeki son sezonunda çıktığı 33 maçta 18,3 sayı, 1,2 ribaund ve 1,8 top çalma istatistikleriyle sezon sonu turnuvasında takımına önemli katkı sağladı. Bu sezon sonunda Big East Konferansı’nın en iyi beşine de seçilen Hardy, profesyonel kariyerine adım atmak üzere İtalya’nın yolunu tuttu.

Serie B ekiplerinde Pistoia Basket’te ilk sezonunda 22,2 sayı, 3 ribaund ve 2,2 asist istatistiklerini yakalayan Dwight Hardy, sayı kralı olarak “Serie B En Değerli Oyuncu” ödülünün sahibi oldu. 2012-2013 sezonunda İtalyan takımları Avellino ve Sigma Barcellona formaları giyen Birleşik Amerikalı, gösterdiği performansla kariyerindeki ilk büyük sıçramayı yaparak Virtus Bologna ile anlaştı.

Haberin Devamı

Bologna şehrinde geçirdiği sezonda kariyerinin en iyi üçlük yüzdesini (43,2) burada yakalayan Birleşik Amerikalı, 2014 yazında Türkiye’ye geldi. Trabzonspor ile geçirdiği üç sezonda takımının en önemli parçası olan Hardy, Trabzonspor’un ilk sezon playoff yarı finali oynamasına katkı sağladı. Galatasaray Odeabank’ın şampiyonluğuyla sonlanan 2015 – 2016 Eurocup sezonunda ilk Avrupa kupası deneyimini yaşayan 29 yaşındaki şutör guard, 16 karşılaşmada 15,8 sayı, 1,4 ribaund ve 3,3 asist istatistikleriyle takımının en skorer ismi oldu. 28 Nisan 2016’da oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında 33 sayı kaydeden Dwight Hardy’nin BSL sayı rekoru da bu karşılaşmaya ait.

Skorer kimliğiyle ön plana çıkan Dwight Hardy’ye Galatasaray Ailesi’ne hoş geldin diyor, Yenilmez Armada kariyerinde başarılar diliyoruz.

Hendrix Galatasaray Odeabank'ta

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank, Amerikalı uzun forvet Richard Hendrix ile bir yıllık sözleşme imzaladı.
1986 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Alabama’da doğan Richard Hendrix, lise ve kolej kariyerini de bu eyalette geçirdi. Hendrix, 2008 NBA Draftı’nda Golden State Warriors tarafından 2. Tur 49. Sıradan seçildi. Gelişim Ligi’nde geçirdiği bir sezonun ardından kariyerini eski kıtaya taşıyan Hendrix, Granada’ya geldi ve buradaki göz alıcı performansıyla Sergio Rodriguez, Ricky Rubio, Mirza Teletovic gibi yıldızların kazandığı “ACB Ligi Yükselen Yıldız” ödülünü kazandı.
Buradaki performansıyla Euroleague’in en önemli takımlarından Maccabi Tel Aviv’e transfer olan 30 yaşındaki oyuncu, ilk yılında takımının Final Four oynamasına katkı sağlarken, İsrail kariyerini 2 lig şampiyonluğu, 2 Süper Kupa ve 2 İsrail Kupasıyla taçlandırdı. 2012-2013 sezonuna Emporio Armani Milano’da başlayan Hendrix, sezon ortasında katıldığı Lokomotiv Kuban'da Eurocup şampiyonluğu yaşarken Bilbao ile oynanan final karşılaşmasında 14 sayı ve 9 ribaundluk performansıyla finalin en değerli oyuncusu seçildi.
Lokomotiv Kuban’da geçirdiği iki sezonun ardından önce Unicaja Malaga daha sonra da Gran Canaria ile son iki sezonu İspanya’da geçiren Richard Hendrix, sertliği ve ribaundlardaki etkinliğiyle öne çıkıyor.
Richard Hendrix’e Galatasaray Ailesi’ne hoş geldin diyor, Yenilmez Armada kariyerinde başarılar dileriz.