Galatasaray ‘Galatasaray’ı Fatih Terim marka yaptı’

‘Galatasaray’ı Fatih Terim marka yaptı’

10.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı camianın önde gelen isimlerinden Hayrettin Kozak, Divan Kurulu’nda sert ifadeler kullandı.

‘Galatasaray’ı Fatih Terim marka yaptı’

Kozak, Fatih Terim’in gönderildiği 24 Eylül günü sabah 09.00’dan akşam 19.00’a kadar Florya’da olduğunu dile getirdi. Sözlerine, “Fatih Terim’in gönderiliş şekli Galatasaray etiği ve değerlerine aykırıdır” diyerek başlayan Kozak, “Fatih Terim’in cep telefonunda Başkan Ünal Aysal’ın ifade ettiğinin aksine tek bir mesaj vardır. Şahidim de Terim’dir. Son dönemde Galatasaray tarihine iz bırakacak iki olay yaşadık. Biri 21 Mayıs 2013 diğeri ise 24 Eylül 2013’tür. Bu iki tarih Galatasaray’da uzun yılar konuşulacaktır. Kaosla yapılan yönetim toplantısının ardından seçime gidilmiştir. Bu önemli olayda 7 kişi dışarıda kalmıştır. İki sene şampiyonluk yaşayan Fatih Terim’in işine, ‘SMS gitmedi, gelmedi’ deyip son verilmiştir. Galatasaray isminin marka haline gelmesini sağlayan UEFA Kupası’nı Fatih Terim kazandırmıştır. İdama giden adama bile son sözü sorulur. Terim’in gidişi Galatasaray’ın değerlerine aykırıdır. Bunu şiddetle kınıyorum” dedi.
Hayrettin Kozak, İkinci Başkan Özkan Olcay’ın verdiği rakamların aksine Roberto Mancini ile yapılan sözleşmenin Fatih Terim’in iki katı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Seçim 2014’te’
Divan Kurulu üyeleri toplantıda Başkan Ünal Aysal ve sarı-kırmızılı yönetimi adeta eleştiri yağmuruna tuttu.
Abdullah Tirali, İçişleri Bakanlığı Dernekler Başkanlığından gelen yazıyı üyelere aktarıp, Mayıs 2014’te Galatasaray Kulübü’nün seçime gitmesi gerektiğini ifade etti. Tirali, “Başkan Ünal Aysal’ın takviminde olmasa da Mayıs 2014 seçimi Galatasaray’n takviminde vardır. Ünal Aysal, en önemli hukukçulardan bu konuda rapor alsa da ben de bu konuda bilgi ve belge aldım. Hem de en yüksek yerden. 25.03.2011 tarihinde gönderilmiş yazı açıktır. Burada yazıldığı üzere Galatasaray’ın olağan genel kurulu 3 yılda bir Mayıs ayında yapılacaktır. En yetkili kişilerle de görüştüm. Tüzükte 27. madde önce geçmektedir. Yani Mayıs 2014’te seçim olmalıdır” dedi.

Yazarlar