Galatasaray Galatasaray, Kazımcan Karataş'ı transfer ettiğini açıkladı! Bonservisi belli oldu

Galatasaray, Kazımcan Karataş'ı transfer ettiğini açıkladı! Bonservisi belli oldu

01.07.2022 - 23:25 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü, Altay'da forma giyen Kazımcan Karataş'ı transfer ettiğini açıkladı. Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada, "Büyük Galatasaray ailesine hoş geldin Kazımcan Karataş" denildi. Kazımcan Karataş için Altay'a ödenecek bonservis bedeliyle birlikte, futbolcuyla yapılan anlaşmanın detayları KAP'a bildirildi.

Galatasaray, Kazımcan Karataşı transfer ettiğini açıkladı Bonservisi belli oldu

Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı'nın ardından bir transfer daha yapıldı. Sarı-kırmızılılar, Altay'dan Kazımcan Karataş'ı renklerine bağladı. Süper Lig devinden yapılan açıklamada, "Büyük Galatasaray ailesine hoş geldin Kazımcan Karataş" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

19 yaşındaki sol bek geçtiğimiz sezon Altay formasını 25 müsabakada terletti. Kazımcan Karataş bu maçlarda takım arkadaşlarına 2 gol pası verdi.

"TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLMUŞTU"

Galatasaray'ın yeni transferi Kazımcan Karataş, sarı-kırmızılı kulübe imzasının ardından açıklamalarda bulundu. GS TV'ye konuşan Kazımcan Karataş, "4 yıldızlı formayı giymek için sabırsızlanıyorum. Benim tek isteğim Galatasaray'da oynamaktı. Buraya misafir olarak geldiğimde tüylerim diken diken olmuştu. Eminiz ki bu sene inşallah şampiyon olacağız" ifadelerini kullandı.

Genç sol bek Galatasaray'da şampiyonluk hedeflediğini belirtti ve "Umarım bu yol, şampiyonluk yolu olur. Mayıslar bizimdir. Umarım her şey gönlümüzce olur" dedi.

Haberin Devamı

G.SARAY BONSERVİSİNİ KAP'A BİLDİRDİ

Galatasaray Kulübü, Kazımcan Karataş transferi için Altay'a 20 milyon TL bonservis bedeli ödeneceğini Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Öte yandan genç sol beke imza parası olarak 400 bin TL ödeneceği kaydedildi. Ayrıca, Kazımcan Karataş'a 2022-2023 sezonu için net 5 milyon 350 bin TL, 2023-2024 sezonu için net 6 milyon 750 bin TL, 2024-2025 sezonu için net 7 milyon 500 bin TL, 2025-2026 sezonu için net 8 milyon 500 bin TL ve 2026-2027 sezonu için net 10 milyon TL maaş ödeneceği aktarıldı. Sarı-kırmızılılar, 19 yaşındaki oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzaladı.

ALTAY'DAN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Galatasaray'ın yeni transferi Kazımcan Karataş'a Altay Kulübü'nden duygusal bir veda yapıldı. İzmir temsilcisi sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, "16 Ocak 2003’te İzmir’de dünyaya gelen evladımız Kazımcan Karataş’ın transferi konusunda Galatasaray Spor Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Futbola Altay'ımızda başlayan, Altay Spor Okulları'nda yetişen, ardından altyapımızda her yaş grubundaki takımlarımızda forma giyen, U17- U19 ve U21 Milli Takımı'mızın oyuncusu olan evladımız Kazımcan Karataş'a kulübümüze verdiği tüm hizmetler için çok teşekkür ederiz. Yolun açık olsun bizim çocuk" ifadelerini kullandı.

Altay'a veda eden Kazımcan Karataş da bir veda mesajı yayımladı. Genç oyuncu açıklamasında, "Yaşanılan tüm anılar her zaman kalbimde olacak. Güzel ailem sizleri çok seviyorum" ifadelerini kullanan Kazımcan, "Ailem diyorum çünkü tanıştığımızda henüz 10 yaşındaydım. Spor okulu öğrencisi olarak başlayan bu birlikteliğimiz tüm alt yaş kategorilerinde ve en sonunda da A takım seviyesine kadar sürdü. Bu forma altında, bu camia içerisinde o kadar güzel anlar yaşadım, o kadar kıymetli insanlar tanıdım, kendimi o kadar özel hissettim ki bu duygular sadece birbirine sıkıca bağlı aile üyeleri arasında hissedilen duygulardır. Bu nedenle Altay sadece bir spor kulübü değil, büyük bir ailedir benim için" dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar