Almanya Bundesliga Galatasaray peşindeydi! Eren Dinkçi'nin yeni takımı belli oldu

Galatasaray peşindeydi! Eren Dinkçi'nin yeni takımı belli oldu

04.04.2024 - 13:03 | Son Güncellenme:

Bundesliga'nın Heidenheim takımında forma giyen Türk futbolcu Eren Dinkçi, bir başka Bundesliga ekibi Freiburg'a transfer oldu.

Galatasaray peşindeydi Eren Dinkçinin yeni takımı belli oldu

Bundesliga'nın Heidenheim takımında forma giyen Türk futbolcu Eren Dinkçi, Freiburg'a transfer oldu. Kulüp Eren Dinkçi transferini resmen açıklarken "Eren Dinkçi önümüzdeki sezon SV Werder Bremen'den SC Freiburg'a katılacak." denildi.

Haberin Devamı

Freiburg'a transfer olan Eren Dinkçi ise şu ifadeleri kullandı:

"Freiburg yönetimi bana oldukça erken yaklaştı ve en başından itibaren bana iyi bir his verdi. O zaman bu yolda ilerlemek istediğimi anladım. Şu anda bir akış yakaladığımı düşünüyorum ve bunu Freiburg'a da taşımak istiyorum. Daha önce Werder ile burada oynadım ve stadyumda güzel bir atmosfer vardı. Bu atmosferi gerçekten dört gözle bekliyorum."

Freiburg Sportif Direktörü Klemens Hartenbach ise şunları söyledi: "Eren çok heyecan verici ve esnek bir profile sahip. Hız ve iyi bir oyun anlayışı gibi özelliklerinin yanı sıra bitiricilik kalitesi de bunu gösteriyor. Onu Werder'deki U19 günlerinden beri tanıyoruz ve şimdi onu daha da komple bir oyuncu haline getirmek için birlikte çalışmak istiyoruz. Bu onun Bundesliga'da düzenli olarak forma giydiği ilk sezon, dolayısıyla hala gerçek bir potansiyele sahip. Eren'in bizi seçmiş olmasından ve önümüzdeki sezon onunla birlikte mücadele edebileceğimizden dolayı çok mutluyuz."

Haberin Devamı

GALATASARAY DA İSTİYORDU

Galatasaray'ın yaz aylarında Eren Dinkçi'yi kadrosuna katmak istediği ve oyuncuyla prensip anlaşmasına vardığı iddia edilmişti. Genç oyuncu Heidenheim'da 27 maçta 9 gol atıp 5 asistle oynadı. Transfermarkt verilerine göre Eren Dinkçi'nin güncel piyasa değeri 10 milyon euro olarak belirlenmiş durumda.