Galatasaray Galatasaray-Rizespor maçı sonrası yıldız oyuncuya övgü: Kariyer maçını oynadı

Galatasaray-Rizespor maçı sonrası yıldız oyuncuya övgü: Kariyer maçını oynadı

28.02.2022 - 07:34 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray iki kez yenik duruma düştüğü maçta konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 4-2 yenerek üst üste ikinci galibiyetini elde etti. Bu sonuçla moral ve öz güven kazanan sarı-kırmızılı takım, rahat bir nefes aldı. Karşılaşmanın ardından spor yazarlarının görüşleri şöyle...

Galatasaray-Rizespor maçı sonrası yıldız oyuncuya övgü: Kariyer maçını oynadı

MUHTEŞEMSİN GOMIS - OSMAN ŞENHER (MİLLİYET)

Haberin Devamı

Galatasaraylı futbolcular oynadıkları her maçı kazanmak istiyorlar. Bunun için de panik yapıyorlar, hırs yapıyorlar, bu da top alışverişlerini kötü anlamda etkiliyor. Dün akşam ilk yarı tek taraflı bir maç oldu. Gedson Fernandes’in 8 .dakikada o mucize vuruşundan gol olmasa Rizespor’un tek atağı yok diyebiliriz. Galatasaray zorluyor, en çabuk yoldan kaleye gidiyor, onlar da son vuruşlarında, gol pozisyonlarında etkisiz kalıyor. Futbolcular hani derler ya ölümüne mücadele, müthiş bir karakter ortaya koyuyorlar, hepsi savaşıyor.

Ama futbolda bazı şeyler var olmayınca olmuyor. İlk yarının sonunda Van Aanholt’un harika vuruşu skoru eşitledi. Bu da sarı-kırmızılı takım için moral oldu. İkinci yarı yine maçı daha çok kazanmak isteyen takım ev sahibi ekipti. Ancak golü yiyen taraf da onlar oldu. Boyd’un harika vuruşuna kaleci Pena bir şey yapamadı. Torrent’in değişiklikleri, bilhassa Gomis’in oyuna girişi hücum anlamında geçen hafta Göztepe karşısında olduğu gibi sarı-kırmızılıları gol yollarında rahatlattı.

Haberin Devamı

 

Galatasaray-Rizespor maçı sonrası yıldız oyuncuya övgü: Kariyer maçını oynadı

'MUHTEMELEN O TRİBÜNLER CEZA ALACAK'

Sonuçta kalecinin, Bafetimbi Gomis’e yaptığı penaltıydı. Fakat Fransız forvetin bu vuruşunu Tarık kurtardı. Daha sonra Tarık, Kerem’e kontrolsüz girişiyle penaltıya sebebiyet verdi. Bu sefer Babel affetmedi. Cim-Bom’un kazanma hırsı daha da arttı. Takım olarak defans, orta saha, forvet bütünleşti. Galip gelmek için her şeyi yaptılar. Sonunda son sözü Gomis söyledi. Dördüncü golü atarak takımın üzerindeki kara bulutları dağıttı. Bu maçı kazanmayı taraftar çok istedi. Futbolcular çok istedi. Rizespor da çok direndi.

Ama ne olursa olsun, Galatasaray daha kaliteli takım. Sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarını müthiş destekledi. Bir yerde hata yaptılar, o da sahaya su şişesi attılar. Bundan sonra İstanbul’da oynanacak maç Beşiktaş ile… Muhtemelen o tribünler ceza alacak. Karadeniz ekibi ise Bülent Korkmaz ile daha iyi futbol oynamaya başlamış.

Galatasaray-Rizespor maçı sonrası yıldız oyuncuya övgü: Kariyer maçını oynadı

GEDSON HAYATINDAKİ EN ZOR MAÇI OYNAMIŞTIR - ÖNDER ÖZEN (NTV)

"Aslında hoca göreve başladıktan sonra genel beklenti Galatasaray'ın biraz daha topu yere indirip, biraz daha topla baskı yapacağı şeklindeydi. Peki uygun mudur Galatasaray'ın kalitesi bu konuda? Bence değildir. Orta sahanın ciddi bir problem olduğunu bir kere daha gördük. Öyle olunca Galatasaray nasıl bir çözüme gitti. Yüksek pas kalitesiyle değil, yüksek eforla, yüksek fizik kaliteyle oynamaya çalıştı. Maç gerçekten çok gerilimli bir maçtı. Gedson hayatındaki en zor maçı oynamıştır. Çünkü zaten tribünlerden bir tepki vardı transfer süreciyle alakalı. Bununla beraber eğer yanlış saymadıysam kendisine 8-9 tane faul yapıldı. Herhalde Gedson hayatında bu kadar zorlanmamıştır. Rakipleriyle girdiği her ikili mücadelede aşağı yukarı faulle sonuçlandı.

Haberin Devamı

'BÜLENT HOCANIN KENARA GELİP 'YOK PAS' DEDİĞİNİ GÖRDÜM'
Buna rağmen Galatasaray çok yüksek enerjiyle başladı ve öyle de bitirdi. Maçın sonuna kadar enerjisini koruya bildiğini söyleyebilirim. Durum 2-2'yken baskı kuramadığı bir bölüm var. Ama maçın sonuna kadar enerjisini tamamladı. Galatasaray, 19 faul yapmış, 12'si Gedson'a bu inanılmaz bir rakam. Bir maçta bir oyuncuya bu kadar faul gerçekten entresan. Ben dörtten, beşten sonra saymayı bıraktım. Bu şunu gösteriyor, demekki ciddi bir rekabet durumu çıkmış. Maça Galatasaraylı futbolcular anlam yüklemiş. Gedson'la ciddi bir rekabet vardı. Rizespor nasıl durdurulur diye sorduğumuzda ilk aklımıza Gedson gelir ama ikincisi de şu Rizespor kendini durdurmak için arkada her şeyi yaptı. Arkada pas yapıyor. Ben Bülent hocanın iki defa kenara gelip 'yok pas' dediğini gördüm. Baskı yiyorsunuz, siz pasa devam ettikce o baskı daha nitelikli hale geliyor.

Haberin Devamı

'VAN AANHOLT KARİYER MAÇINI OYNADI'

Galatasaray tribünleri zaten coşkulu, oyuncular yüksek eforla geliyorlar. Rize bir de böyle imha etti kendini. Alışkanlıkları bu şekilde devam ediyor anladığım kadarıyla. Bülent hoca ona müdahale edecektir muhakkak. Van Anholt kariyer maçını oynadı. Feghouli kenardan geldi. İki asist yaptı. Gomis penaltı kaçırdı. Son golü attı ama Gomis farklı bir enerji getirdi takıma girer girmez. Bu oyuncun hem tribünler üzerinde ciddi bir etkisi var. Sempatiyle bakılan bir oyuncu. Hem de takım üzerinde de ciddi bir etkisi var. Bazen alamayacağını engel olamayacağını bilse de koşusunu rakibe yapıyor ve takım da arkasından geliyor. Baskının şiddetlenmesinde Gomis çok büyük rol oynadı. Yüksek eforla kritik bir maç kazandı. Aşağıyla bağlantıyı yavaş yavaş kesiyor. Rizespor artık korkuyu hissedecek."

Haberin Devamı

ELMAS YÖNETİMİNE SUNİ TENEFFÜS - MEHMET DEMİRKOL (FANATİK)

Van Aanholt’un galibiyeti getiren golü bu statta atılmış en güzel gollerden biri. 30 metreden ya da röveşata ile değil ama pasların zarafeti ve plan çok değerli. Bunun içinde Berkan’ın olması daha değerli. Golün 87. dakikada artık baskının en üst seviyede olduğu anda gelişi ise hepsinden değerli. Bu net.

Bu golün değeri Galatasaray yönetimi açısından da çok daha fazla. Gedson Fernandes kariyer maçlarından birini oynarken eğer Sarı-Kırmızılılar, Tahir Kıran’ın, Rize’sine kaybetse dolu tribünlerin soracağı hesap çok başka olabilirdi. Genç oyuncu gerçek anlamda bir takım lideri, Galatasaray’ın en ihtiyaç duyduğu yerin ustası gibi oynadı. Açıkçası ben bunun sürekli olabileceğini düşünmüyorum. Ve umarım yanılırım. Ama ileride ne olursa olsun, dünkü performansla Galatasaray’dan nerdeyse tek başına puan alması her şeyi farklı yapardı. Bu anlamda hem Gomis hem Aanholt Burak Elmas yönetimine suni teneffüs yaptı diyebiliriz.

Galatasaray-Rizespor maçı sonrası yıldız oyuncuya övgü: Kariyer maçını oynadı

'ZOR OLANI TERCİH EDİYOR'

Torrent’in çizdiği oyunu beğendiğimi söylemeliyim. Belki Kerem’i önde serbest oynatmak işini kolaylaştırabilir. Öte yandan Kerem’in bu rol içinde çok şey öğrendiği de açık. Torrent zor olanı tercih ediyor. Gomis'in varlığı sahip savunma açısından çok büyük dert. Ne zaman baskıya girip dağıtacağını tahmin etmek zor. Mohamed de henüz bu yok. Ve Pena. Torrent’in, Muslera’yı hazır olduğunda oynatmayabileceğini düşünüyorum. Ama ilk golden sonra bunu yapması zor.