Galatasaray Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan nasıl çıkar? İşte tüm ihtimaller ve puan durumu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan nasıl çıkar? İşte tüm ihtimaller ve puan durumu

12.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son maçında deplasmanda Danimarka ekibi Kopenhag ile karşılaşacak. İşte Devler Ligi'nde yoluna devam etmek isteyen sarı-kırmızılı ekibin gruptan çıkma ihtimalleri...

Galatasaray, Şampiyonlar Liginde gruptan nasıl çıkar İşte tüm ihtimaller ve puan durumu

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray; Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag'ın yer aldığı A Grubu'nda kritik bir karşılaşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

6. ve son hafta maçında deplasmanda Danimarka ekibi Kopenhag ile karşılaşacak olan Galatasaray, gruptan çıkmak adına kendi kaderini belirleyecek.

BAYERN LİDER ÇIKTI

Galatasaray'ın grup aşamasındaki en zorlu rakibi Bayern Münih, 5 hafta sonunda 13 puan topladı. Almanya temsilcisi, bu süreçte tek puan kaybını Kopenhag'a karşı yaşadı. Danimarka temsilcisi ile Allianz Arena'da oynadığı 5. hafta maçından 0-0'lık beraberlikle ayrılan Bayern Münih, Devler Ligi'nde gruptan lider çıkmayı garantiledi.

Galatasaray, Şampiyonlar Liginde gruptan nasıl çıkar İşte tüm ihtimaller ve puan durumu

A Grubu'nda son hafta maçları öncesi oluşan puan durumu şu şekilde:

1 -) Bayern Münih: 13 puan (+5 averaj)
2 -) Kopenhag: 5 puan (-1 averaj)
3 -) Galatasaray: 5 puan (-2 averaj)
4 -) Manchester United: 4 puan (-2 averaj)

Haberin Devamı

GALATASARAY GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki son maçında Kopenhag'a konuk olacak. Heyecan dolu müsabaka sarı-kırmızılı ekip adeta kendi kaderini belirleyecek.

Galatasaray, Danimarka ekibini mağlup ettiği takdirde diğer sonuçlara bakmaksızın adını Son 16 Turu'na yazdıracak.

Galatasaray, Şampiyonlar Liginde gruptan nasıl çıkar İşte tüm ihtimaller ve puan durumu

YENİLGİ DURUMUNDA GÖZLER DİĞER MAÇLARDA

Mücadelenin herhangi bir skorla berabere bitmesi halinde ise Manchester United kazanamazsa Kopenhag bir üst tura yükselecek. Galatasaray ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Şampiyonlar Ligi gruplarında önce ikili averaja bakılsa da deplasman golü kuralı yok. Bu yüzden genel averajda Kopenhag temsilcimizden bir gol daha avantajlı durumda.

İŞTE DİĞER İHTİMALLER

Kopenhag ile Galatasaray berabere kalır, Manchester United kazanırsa, İngiliz temsilcisi Bayern Münih ile bir üst tura yükselecek. Kopenhag Avrupa Ligi'ne giderken, Galatasaray ise Avrupa defterini kapatacak.

Hem Kopenhag, hem de Bayern Münih kazanırsa iki takım yine bir üst tura yükselecek, Galatasaray ise Avrupa Ligi'ne geçiş yapacak.