Futbol Galatasaray transfer haberleri futbol

Galatasaray transfer haberleri futbol

12.01.2013 - 11:20 | Son Güncellenme:

Galatasaray futbol transfer haberleri, transferde son dakika gelişmeleri, futbolda bomba transferler.

Galatasaray transfer haberleri futbol

Galatasaray transfer haberleri futbol

Haberin Devamı

Wesley Sneijder Galatasaray'da!

'G.Saray bir marka’

Chadli olmuyor rota Djuricic

"Sneijder'in maliyeti yanlış hesaplanıyor"

Galatasaray, uzun süredir peşinden koştuğu Inter'den Wesley Sneijder ile her konuda anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılı kulüp Hollandalı süper starla 3.5 yıllık anlaşma sağladı.

NTVSpor'un son dakika geçtiği habere göre, Galatasaray, Inter'den Wesley Sneijder ile her konuda anlaşmaya vardı.

Sarı-kırmızılı kulübün 3.5 yıllık anlaşma sağladığı Hollandalı yıldız Sneijder, Galatasaray'dan yıllık 5.3 milyon euro alacak.

WESLEY SNEIJDER KİMDİR?

Wesley Sneijder, futbola Ajax altyapısında başladı. Babası, ağabeyi ve kardeşi de futbolcu olan Sneijder, 7 yaşında girdiği Ajax Akademisi'nde geçirdiği yılların ardından ilk kez 2003 yılında A takım formasını sırtına geçirdi. Ibrahimovic ve Chivu gibi isimlerin de yer aldığı Ajax kadrosuyla 1 lig, 2 de Hollanda Kupası şampiyonluğu yaşayan futbolcu, 30 maçta 18 gol attığı 2006-2007 sezonunun ardından 27 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e transfer oldu. İspanyol ekibinin kasasından çıkan bu miktar, Sneijder'i aynı zamanda 30.5 milyon Euro'ya PSV'den Manchester United'a geçen Ruud Van Nistelrooy'un ardından en pahalı ikinci Hollandalı futbolcu yapıyordu.

Haberin Devamı

Aynı sezon kendisiyle birlikte Real Madrid'e transfer olan Royston Drenthe ve Arjen Robben'in yanı sıra, halihazırda Real Madrid kadrosunda yer alan Ruud Van Nistelrooy'la birlikte, Madrid'de küçük bir Hollandalı grubu oluşturan Sneijder, ilk sezonunda şampiyonluk yaşayarak beklentileri karşılamayı başardı. Schuster yönetimindeki takım, ligi en yakın rakibinin 8 puan önünde zirvede tamamlarken, düzenli olarak ilk 11'de forma giyen Sneijder, sezonu 30 maçta 9 golle kapattı.

Takip eden sezonun başında Robinho'nun Manchester City'ye transferiyle birlikte Real Madrıd'de 10 numaralı formayı sırtına geçiren Hollandalı, sezonu 22 maçta 2 golle kapattı. 2009 yazında yönetimi devralan başkan Florentino Perez'in agresif transfer politikası, Cristiano Ronaldo, Kaka ve Xabi Alonso gibi isimleri Real Madrid'e getirirken, değişim rüzgarı Sneijder'i de yerinden ediyor ve Hollandalı, 15 milyon Euro karşılığında Jose Mourinho'nun Inter'ine gidiyordu.

Haberin Devamı

BALLON D'or ADAYI OLDU

Milano'daki ilk sezonunda takımın saha içi liderliğini üstlenen oyuncu, 41 maçta 8 gol, 16 asistle tamamladığı sezonun sonunda hem Serie A, hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna uzandı. Aynı yıl, UEFA tarafından "Şampiyonlar Ligi'nin en iyi orta saha oyuncusu" seçilen Sneijder, Lionel Messi'nin kazandığı 2010 Ballon D'or ödülünün aday listesinde de yer aldı.

Bir sonraki sezonda 39 maça çıkan oyuncu, 7 gol, 11 asistle yine verimli bir yılı geride bırakırken, geçtiğimiz yıl da 28 maçta 6 gol, 9 asistlik bir performans sergiledi.

'G.Saray bir marka’

Başkan Ünal Aysal dün Hollandalı Sneijder’i telefonla aradı, “Galatasaray’ın bir marka olduğunu ve popülaritesini bütün dünya biliyor” yanıtıyla rahatladı

Galatasaray’da nefesler tutuldu ve gözler Wesley Sneijder’e çevrildi. Burnu kırılan karısının sağlık sorunları ile ilgilenmek zorunda kaldığı için kararını hemen vermeyen ama prensipte sarı-kırmızılı kulübün teklifini kabul ettiğini bildiren Hollandalı yıldız ile Başkan Ünal Aysal’ın dün telefonda bir kez daha görüştüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Aysal’ın “Bizim de büyük hedeflerimiz var. Bu doğrultuda beraber iş yapacağımızı umuyorum” diyerek Sneijder’e transferde çok istekli olduklarını aktardı. Aysal’ın bu sözlerine “Galatasaray’ın bir marka olduğunu ve popülaritesinin bütün dünyaya yayıldığını herkes biliyor. Ayrıca İstanbul’da fantastik ve büyüleyici bir şehir” yanıtını verdiği bildirildi.

Sneijder’i Pescara maçının kadrosuna almayan Inter’in hocası Andrea Stramaccioni dün Hollandalı oyuncu ile ilgili gelen soruya, “Bu işin biteceğini umuyoruz. Kartlar masanın üzerinde duruyor” yanıtını verdi. Menajer Soren Lerby ise görüşmelerin devam ettiğini açıklayarak, “Wesley’nin kardeşi Rodney’nin transfer için G.Saraylı yöneticilerle görüştüğünü biliyorum. Türkiye futbolcular için iyi bir pazar. Umarım olumlu sonuçlanır. Yarın (bugün) sabah her şey netleşecek” dedi. Abdurrahim Albayrak da “Biz ona bir ücret sunduk, futbolcu da büyük ihtimal kabul etti” dedi. İtalyan basını Sneijder’in kararını Pazartesi vereceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Chadli olmuyor rota Djuricic

Teknik direktör Fatih Terim'in transfer için hazırladığı raporda yer alan Twente'nin Faslı yıldızı Necar Chadli'den kötü haber geldi. Hollanda ekibi Twente'de forma giyen başarılı oyuncu sarı-kırmızılı formayı giymek istese de kulübü satmaya yanaşmayınca G.Saray'ın hayalleri suya düştü. Durum böyle olunca da 'b' planı devreye sokuldu: Filip Djuricic...
Bir başka Hollanda ekibi Heerenveen'de forma giyen 20 yaşındaki Sırp yıldız iki kanatta birden forma giyebiliyor. Sırbistan'da 'Yeni Kaka' olarak lanse edilen başarılı futbolcu, Hollanda'da oynadığı 46 maçta 13 kez rakip fileleri sarsarken, 20 de asist yaptı. Terim'in istediği gibi takımı hızlı hücuma çıkartabilecek bir oyuncu olan Djuricic için girişimler hızlandırıldı.

"Sneijder'in maliyeti yanlış hesaplanıyor"

Yönetici Doğan, 30 milyon euro olarak bahsedilen transfer bedeliyle ilgili bu ifadeyi kullandı.

Maliyet yıla bölünmeli. Belki 2 yıl sonra satacağız” dedi ve ekledi: Zaten ligin en iyi takımıyız. Sneijder gelmese de problem yok.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan gündemdeki konulara ilişkin BUGÜN’e önemli açıklamalarda bulundu.

Sneijder transferinde konuşulan 4 yılda 30 milyon euroya yakın maliyet hesabıyla ilgili “Yanlış hesaplanıyor” dedi.

Doğan şunları söyledi: “Diyelim ki ben bir futbolcu alıyorum. Bonservisine 10 milyon euro verdim. 2.5 milyon eurodan 5 yıllık sözleşme yaptım. Toplamdaki 22.5 milyon euroyu maliyet hesabı olarak ortaya koyamazsanız belki ben o adamı 2 sene sonra satacağım. Maliyet yıl yıl hesaplanmalı. Yani bu örnekte 4.5 milyon euro olmalı.” Doğan Sniejder ile ilgili para sıkıntısı olmadığını ifade etti.

Kendisinden haber beklendiğini söyledi. Transferin gerçekleşmemesi halinde taraftarınmoralinin bozulmasına gerek olmadığını da belirtirken “Zaten şu anda ligin en iyi takımı biziz. Bulunduğumuz yer belli, lideriz” dedi.

Mali durum sağlam

Doğan ayrıca Galatasaray’ın şampiyon olamaması durumunda transfer harcamalarından ötürü sarsıntı yaşamayacağını ifade etti. “Biz mali durumumuzu ona göre ayarladık. Yönetime geldiğimizde ufukta Şampiyonlar Ligi mi vardı? Geçen sene kasaya 500 milyon liradan fazla para sokmuşuz” diye konuştu.

Yazarlar