Galatasaray Galatasaray tur için Sparta Prag karşısında! Yüzde 93'lük başarı

Galatasaray tur için Sparta Prag karşısında! Yüzde 93'lük başarı

22.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden Galatasaray, son 16 takım arasına kalabilmek için bugün Çek temsilcisi Sparta Prag ile karşılaşacak. İlk maçtaki 3-2’lik galibiyetin avantajını kullanmak isteyen Cim-Bom, 22 Mayıs’ta Dublin’de oynanacak finalin bir ayağında olmak istiyor.

Galatasaray tur için Sparta Prag karşısında Yüzde 93lük başarı

Prag’daki Letna Stadı’ndaki karşılaşmada alınacak galibiyet, hem Galatasaray’ı yukarı taşıyacak hem de ülke puanında Çekya ile yarışan Türkiye’ye kazanç sağlayacak.

Haberin Devamı

NELSSON CEZALI

Cim-Bom’da, Sparta Prag ile oynanan ilk maçta kırmızı kart gören Victor Nelsson, sakatlıkları devam eden Serge Aurier, Hakim Ziyech, Tanguy Ndombele maçın kadrosunda yer alamayacak. Yeni transfer Derrick Köhn ile Eyüp Aydın da UEFA’ya bildirilen takım listesinde bulunmadığı için görev yapamayacak.

BERABERLİK BİLE YETİYOR

Bu gece Türkiye saatiyle 23.00’te başlayacak maçın hakemliğini de dünyaca ünlü İngiliz hakem Anthony Taylor yapacak. İlk maçından Icardi’nin son anda attığı golle 3-2 galip ayrılan Galatasaray, her türlü galibiyet ve beraberlikte Avrupa Ligi’nde son 16 takım arasına kalan ekip olacak. Galatasaray’ın tek farklı yenilgilerinde karşılaşma uzar, burada da sonuç değişmezse penaltı atışlarına geçilir. Ancak iki ve daha farklı mağlubiyette Cim-Bom elenir.

Haberin Devamı

BU KULVARLARA ALIŞKIN

Avrupa’dan kupa getiren tek Türk takımı olan Galatasaray, bugün 316. randevuda yer alacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar oynadığı 315 karşılaşmanın 113’ünden galibiyetle ayrıldı. 118 müsabakada rakiplerine boyun eğen Cim-Bom, 84 mücadeleyi ise beraberlikle bitirdi. Aslan, Avrupa’nın 2 numaralı kupasında ise 37 galibiyet, 31 beraberlik ve 25 yenilgi elde etti.

30 MAÇTA YALNIZCA 2 KEZ

Galatasaray, bugüne kadar Avrupa kupalarında ilk maçını kazandığı 30 çift ayaklı eleme turunun 28’inde yoluna devam etti (%93). Sarı-kırmızılılar, avantajını koruyamadığı iki eşleşmede de rövanşa deplasmanda çıktı. (1996/97’de PSG ve 2000/01’de Real Madrid).