Galatasaray Galatasaray'a gol makinesi sağ bek! İstatistikleri dikkat çekti

Galatasaray'a gol makinesi sağ bek! İstatistikleri dikkat çekti

06.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, gelecek sezon için transfer çalışmalarına devam ediyor. Sarı-kırmızılı ekip, geçen sezon istatistikleri ile dikkat çeken İngiliz sağ beke transfer kancası attı.

Galatasaraya gol makinesi sağ bek İstatistikleri dikkat çekti

Galatasaray'da transferde hareketli saatler yaşanıyor. 8 önemli ismi kadrosuna katan sarı-kırmızılı takım bu kez sağ bek transferi için girişimleri sürdürüyor. Süper Lig devi, geride kalan sezonda performansı ile dikkat çeken İngiliz futbolcuyu transfer listesine eklediği öğrenildi.

Haberin Devamı

YILDIZLARLA ANLAŞMA SAĞLANDI

Okan Buruk'un raporu doğrultusunda hareket eden Galatasaray kurmayları, takım kadrosuna dikkat çeken isimleri dahil etti. Sarı-kırmızılılar, Kaan Ayhan'ın bonservisini Sassuolo'dan aldı. Mauro Icardi'nin bonservisi için Paris Saint Germain ile 10 milyon euro karşılığında anlaşma sağlandı. Türk asıllı orta saha Kerem Demirbay, orta saha rotasyonuna eklendi. RB Leipzig'den Angelino'yu kiralayan Galatasaray, Al Nasr'dan Cedric Bakambu'nun yanı sıra, Günay Güvenç, Wilfried Zaha ve Halil Dervişoğlu'yla da anlaşmaya vardı.

Galatasaraya gol makinesi sağ bek İstatistikleri dikkat çekti

G.SARAY'DA VEDALAR ART ARDA

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da ilk ayrılan isim Mostafa Mohamed oldu. Fransa Ligue 1 ekibi Nantes, Mısırlı santrforun bonservisini 5 milyon 750 bin euro karşılığında aldı. Mathias Ross, 250 bin euroluk bedelle NEC Nijmegen'e kiralandı.

Haberin Devamı

Galatasaray'da sözleşmeleri sona eren Okan Kocuk, Emre Taşdemir, Bafetimbi Gomis ve Juan Mata takımda veda eden diğer isimler oldu. Milot Rashica ile Samuel Adekugbe kulüplerine geri döndü. Kaan Arslan, Batuhan Şen, Taylan Antalyalı, Alexandru Cicaldau ve Gökay Güney kiralık olarak takımdan ayrıldı. Emre Kılınç ile Atalay Babacan da sarı-kırmızılılara veda etti.

GOLCÜ SAĞ BEK

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da sağ bek pozisyonu için sürpriz bir isim gündeme geldi. Teamtalk'ın haberine göre sarı-kırmızılı ekip, Glasgow Rangers'ın takım kaptanı tecrübeli sağ bek James Tavernier'i takibe aldı.

Galatasaraya gol makinesi sağ bek İstatistikleri dikkat çekti

ARABİSTAN'DAN DA TALİBİ VAR

Haberin detayında Galatasaray'ın dışında Steven Gerrard'ın çalıştırdığı Al-Ettifaq'ın da Tavernier ile ilgilendiği belirtildi.

SEZON PERFORMANSI

Geride kalan sezonda Rangers formasıyla 55 resmi maça çıkan James Tavernier, söz konusu maçlarda 18 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. İngiliz futbolcu bunun yanında takım arkadaşlarına da 10 kez gol pası verdi.