Galatasaray Galatasaray'a yeni kaleci! Okan Kocuk'un yerine

Galatasaray'a yeni kaleci! Okan Kocuk'un yerine

22.03.2023 - 12:20 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Galatasaray'da kaleci Okan Kocuk için ayrılık kararı verdi. Sarı-kırmızılı takımın kaleci alternatifi belli oldu.

Galatasaraya yeni kaleci Okan Kocukun yerine

Süper Lig'de son olarak Konyaspor'a kaybeden lider Galatasaray şampiyonluk için kritik bir viraja girdi. Bir yandan yeni sezonun planlamasını yapan sarı-kırmızılılar kaleci operasyonu için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

GİRESUN'DA DİKKAT ÇEKTİ
Okan Kocuk, geçtiğimiz sezonun başında düzenli forma giyebilmesi için Giresunspor'a kiralanmıştı. Karadeniz ekibi ile 32 resmi müsabakada görev alan Okan, 38 gol yedi, 9 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı. Geçen sezon ligde kötü günler geçiren, Avrupa'da ise yoluna devam eden Galatasaray'da kaleci krizi yaşandı. Fernando Muslera'nın sakatlanması ile önce İsmail Çipe'ye emanet edilen kale, beklenen güveni vermedi. Sarı-Kırmızılı yöneticiler Giresunspor'da kiralık olan Okan Kocuk'a yönelse de oyuncunun geri çağırılması konusunda Giresunlular ile istenen anlaşmayı sağlayamadı.

Galatasaraya yeni kaleci Okan Kocukun yerine

Tecrübeli file bekçisi bu sezon sadece 5 kez sahaya çıktı. Görev aldığı 5 maçta 3 gol yiyen Okan Kocuk, 2 müsabakada kalesini gole kapattı.

Haberin Devamı

OKAN KOCUK HATALI GOLLER YEDİ
Süper Lig'e verilen arada özel maçta Alanyaspor ile Galatasaray karşı karşıya gelmişti. Müsabakanın 17'nci dakikasında savunmanın arkasına atılan top sonrası kalesini terk eden Okan Kocuk'tan seken meşin yuvarlak Ivan Cavaleiro'nun önünde kaldı. Tecrübeli futbolcunun ceza sahası dışından çektiği şutta top ağlarla buluştu. Okan Kocuk bu hatasından kısa bir süre sonra ceza sahası dışında yine riskli bir hamlede bulundu. Boş kaleye giden meşin yuvarlağı önleyen isim Victor Nelsson oldu. Galatasaray rakibini 4-2 mağlup etti.

“ARTIK TECRÜBELİ BİR KALECİYİM”
"Muslera’nın sakatlığı nedeniyle Galatasaray kalesini koruyacak olması üzerinde baskı oluşturuyor mu?" sorusunu yanıtlayan Okan Kocuk, şunları söylemişti: “Üzerimde baskı oluşturuyor ama bu güzel bir baskı. Artık daha da tecrübeli bir kaleci olduğumu düşünüyorum. Daha önce de böyle bir dönem oldu ama o zaman oynamayan bir Okan vardı. Bu sene tecrübeli, özgüveni olan bir Okan var. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim. Takımda herkes birbiri için savaşıyor, ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim.”

YOLLAR AYRILACAK
Galatasaray'da sezon sonu sözleşmesi sona erecek Okan Kocuk'un takımdan ayrılacağı öğrenildi.

Galatasaraya yeni kaleci Okan Kocukun yerine

YERİNE BATUHAN ŞEN
Muslera'nın arkasında yedek bekleyen, şans bulduğu zaman da yediği hatalı gollerle eleştirilen 27 yaşındaki kalecinin yerine Sarı-Kırmızılı takımın Karagümrük'e kiraladığı Batuhan Şen'in takıma geri döneceği öğrenildi.

Haberin Devamı

PIRLO'NUN DEĞİŞİLMEZİ
Karagümrük'ün tecrübeli kalecisi Viviano'dan formayı kapan Batuhan, Pirlo'nun değişilmezleri arasına girdi. 24 yaşındaki eldivenin yeni sezonda Galatasaray'ın 2. kalecisi olması bekleniyor.

Galatasaraya yeni kaleci Okan Kocukun yerine

Yazarlar