Galatasaray Galatasaray'da 3 transferin ismi ortaya çıktı! Ndombele kararı

Galatasaray'da 3 transferin ismi ortaya çıktı! Ndombele kararı

06.12.2023 - 08:37 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir grafik çizen Galatasaray'da kritik Kopenhag maçının ardından gözler Ocak ayındaki transfer dönemine çevrilecek. Sarı-kırmızılıların transfer listesinde yer alan 3 isim ortaya çıktı. Yönetim sezon başında transfer ediken Tanguy Ndombele hakkında da son kararını verdi.

Galatasarayda 3 transferin ismi ortaya çıktı Ndombele kararı

Galatasaray'da tüm gözler Kopenhag ile oynanacak final maçına çevrilmiş durumda. Sarı-kırmızılılar, Danimarka'dan galip ayrılması durumunda yoluna Şampiyonlar Ligi'nde devam edecek. Manchester United-Bayern Münih maçından alınacak sonuca göre Danimarka'da elde edilecek beraberlik veya yenilgi durumunda bile sarı-kırmızılıların yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı

Galatasaray'da hedef Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkmak. Sarı-kırmızılılar ayrıca Ocak ayındaki transfer döneminde kadroyu güçlendirmenin hesaplarını da yapıyor. Galatasaray'ın transfer listesindeki 3 isim ortaya çıkarken yönetim sezon başında kiralık olarak transfer edilen Ndombele hakkında son kararını verdi.

Galatasarayda 3 transferin ismi ortaya çıktı Ndombele kararı

SCOUT EKİBİ ÖNERDİ, TEKNİK HEYET ÇOK BEĞENDİ

Sezon başında Leipzig’den kiralanan İspanyol sol bek Angelino’dan memnun olmayan Sarı-Kırmızılılar, 20 maç oynaması durumunda devreye girecek olan zorunlu satın alma maddesini aktif etmek istemiyor. Bu nedenle 26 yaşındaki futbolcunun son maçı, Şampiyonlar Ligi’ndeki Kopenhag sınavı olacak gibi görünüyor. Onun yerine scout ekibinin önerdiği, teknik heyetin çok beğendiği 21 yaşındaki Fransız sol bek Bradley Locko için girişimler başladı.

Haberin Devamı

Galatasarayda 3 transferin ismi ortaya çıktı Ndombele kararı

SACHA BOEY'E BENZETİLİYOR

Fransa Ligi’nde Brest forması giyen genç oyuncu, oyun tarzı ve fiziğiyle Sacha Boey’ye çok benzetiliyor. Angelino’nun zorunlu satın almasındaki 6.5 milyon Euro’yu tamamen Locko’ya ayıran Sarı-Kırmızılılar, ocak ayında bu transferi bitirebilmek için her türlü formülü deneyecek. Brest, sezon başında Locko’yu Reims’ten sadece 500 bin Euro’ya transfer etmişti. Ancak genç oyuncu, artık Fransa Milli Takımı’nın gelecekteki sol bek adayları arasında yer alıyor.

NDOMBELE KARARI

Gündemdeki bir diğer pozisyon orta sahanın merkezi. Burada Torreira’dan çok memnun olan Okan Buruk, Güney Amerikalı yıldızın yanına bir türlü istediği partneri bulamadı. Tottenham’dan kiralanan Ndombele’nin de beklentilerin çok altında kalması nedeniyle, Angelino’ya benzer bir operasyon bu bölgede de gerçekleşecek. Sarı-Kırmızılılar, Fransız futbolcunun kiralık kontratını feshedip, buraya hazır ve Torreira’yı tamamlayacak nitelikte bir isim takviye edecek.

Galatasarayda 3 transferin ismi ortaya çıktı Ndombele kararı

İLK İSİM NDİDİ

Galatasaray’ın bu pozisyonda alternatifi çok fazla. Ancak son transfer zirvesinin ardından öne çıkan ilk ismin Wilfred Ndidi olduğu öğrenildi. Transfer bütçesinin bir kısmının sol beke kayması nedeniyle daha dengeli hareket etmek zorunda kalan Sarı-Kırmızılılar, Leicester City ile sözleşmesi bitecek olan 26 yaşındaki ön liberoyu, uygun bir maliyetle kadrosuna katmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Nijeryalı oyuncu yaz döneminde de Cim Bom’un gündemine gelmiş, ancak taraflar bonservis bedelinde anlaşmaya varamamıştı.

Galatasarayda 3 transferin ismi ortaya çıktı Ndombele kararı

SÜRPRİZ HAMLE YOLDA

Cim Bom’un transfer gündemindeki asıl sürpriz ise stoper hattında yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Brezilya basınında yer alan iddiada, Galatasaray’ın Bragantino forması giyen Leo Ortiz’le ilgilendiği ifade edilmişti. Galatasaray Yönetimi’nin, yedek kaldığı için takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Nelsson’a alternatif olarak bu transferi düşündüğü belirtiliyor.

2026'YA KADAR SÖZLEŞMESİ VAR

Brezilya kulübüyle 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve kaptanlık pazubandını takan 27 yaşındaki Sambacı için maliyet araştırması yapılacak.

Galatasarayda 3 transferin ismi ortaya çıktı Ndombele kararı