Galatasaray Galatasaray'da ağır tablo! Burak Elmas'a olay cevap: Hep birlikte istifa edelim

Galatasaray'da ağır tablo! Burak Elmas'a olay cevap: Hep birlikte istifa edelim

29.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Burak Elmas sonrasında göreve gelecek olan yeni başkan, bombayı kucağında bulacak. Temmuzda Bankalar Birliği’ne yapılacak 200 milyon liralık faizin dışında, gecikmiş maaş ve bonservis ödemeleri, Torrent’in gönderilmesiyle doğacak tazminat ve transfer bütçesi, yeni yönetimi zorlayacak.

Galatasarayda ağır tablo Burak Elmasa olay cevap: Hep birlikte istifa edelim

NEVZAT DİNDAR

Galatasaray’da, mali kongrede yaşanan ibrasızlık sonrası seçim, bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Ancak Başkan Burak Elmas ve ekibinin ardından yeni gelecek yönetimi kısa süre içinde çok zorlu bir görev bekliyor.

Haberin Devamı

Galatasarayda ağır tablo Burak Elmasa olay cevap: Hep birlikte istifa edelim

İşte yeni yönetimin 1-2 ayda çözmesi gereken konular:

1 - BANKALAR BİRLİĞİ: Yapılan anlaşma gereği 2022 yılının temmuz ayında 200 milyon lira faiz ödemesi yapılacak.

2 - BONSERVİS ÖDEMELERİ: Cicaldau ve Morutan başta olmak üzere, geçen sezon transfer edilen oyuncular için kulüplerine ödemeleri tamamlanması gerekecek. Yine başta Falcao olmak üzere eski dönemden kalan borçlar var.

3 - TAZMİNATLAR: Gönderilmesi durumunda, Teknik Direktör Torrent ve ekibine yapılacak olan 1.7 milyon euro ile beraber Sportif Direktör Sensibile ve yardımcısına da toplamda 250 bin euro tazminat verilecek.

4 - TRANSFER İÇİN BÜTÇE: Yeni transferler için de kaynak gerekiyor. Bunun için de önemli bir bütçe bulunması gerekiyor.

5 - OYUNCU ALACAKLARI: Futbolcuların 2-3 aylık ödemeleri de içeride... Haziranda bunun için de en az 150 milyon lira gerekiyor.

Haberin Devamı

Galatasarayda ağır tablo Burak Elmasa olay cevap: Hep birlikte istifa edelim

'Hep birlikte istifa edelim'

Galatasaray yöneticisi Vahap Tanrıverdi, idari yönden ibra edilmedikleri mali kongreyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

TV 100’deki Var Odası Programı’na konuşan Tanrıverdi, “Işıtan kardeşim oraya geldiğinde kulise geçmeyip kürsüye çıksaydı, istifa etseydi oradan gururlu onurlu bir şekilde ayrılırdı” dedi.

Tanrıverdi, Başkan Burak Elmas’ın Gün’den istifasını istediğini de söyledi. Tanrıverdi, “Burak Elmas, Işıtan Gün’e istifa et dedi. Işıtan Gün de hep beraber istifa edelim’ dedi” açıklamasında bulundu.

Galatasarayda ağır tablo Burak Elmasa olay cevap: Hep birlikte istifa edelim



Seçim 30 Nisan’da

Galatasaray Yönetimi, ibra olmaması nedeniyle 30 Nisan’da seçimli olağanüstü genel kurul kararı aldı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, ilk toplantının 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 10.00’da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda, yeterli çoğunluk olmadığı takdirde 30 Nisan’da yapılacağı aktarıldı.

Mo Salah’ın en iyi sezon öncesi anları