Galatasaray Galatasaray'da ayrılık kapıda! Serie B ekibi transfer etmek istiyor

Galatasaray'da ayrılık kapıda! Serie B ekibi transfer etmek istiyor

27.07.2022 - 18:19 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da gelecek sezon öncesi transfer çalışmalarının hız kazandığı dönemde flaş bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılılarda forma şansı bulmakta zorlanan yabancı futbolcuya Serie B ekibi Pisa'nın talip olduğu öne sürüldü. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Galatasarayda ayrılık kapıda Serie B ekibi transfer etmek istiyor

Okan Buruk'un raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray'da takımda düşünülmeyen isimler konusunda da adımlar atıldı. Sarı-kırmızılılarda tecrübeli futbolcuya Serie B ekiplerinden Pisa talip oldu. İşte transfer haberinin detayları...

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK'TEN TRANSFER AÇIKLAMASI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı takımın gündemine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Özbek, transfer çalışmalarında ince eleyip sık dokuduklarını belirtti. Galatasaray taraftarlarına seslenen Dursun Özbek, "Galatasaray’ın 1 lirasının bile hesabını yaparak çalışıyoruz. Tüm Galatasaraylıların gurur duyduğu bir takım seyredeceğiz. Sabretmenizi istiyorum. Transferleri uygun yapmak isteyince, gecikmeler oluyor" açıklamasını yaptı.

Galatasarayda ayrılık kapıda Serie B ekibi transfer etmek istiyor

TAKIMA 5 TAKVİYE YAPILDI

Süper Lig devi Galatasaray'da takıma şu ana kadar 5 takviye yapıldı. Sarı-kırmızılılar, Porto'dan Sergio Oliveira'nın bonservisini 3 milyon euro karşılığında aldı. Galatasaray, 30 yaşındaki oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Konyaspor'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Abdülkerim Bardakcı da sarı-kırmızılılarla anlaşma sağladı. Galatasaray, 27 yaşındaki stoperle 3+1 yıllık sözleşme konusunda el sıkıştı. Süper Lig devinde sağ beke gelen oyuncu Leo Dubois oldu. Sarı-kırmızılılar, 27 yaşındaki sağ bekle anlaşma sağladı. Galatasaray, Leo Dubois için 2 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi. Süper Lig devinde sol beke genç futbolcu Kazımcan Karataş geldi. Kazımcan Karataş için Altay'a 20 milyon TL bonservis bedeli ödendi. Galatasaray'da santrafor konusundaki problem de Haris Seferovic'in gelmesiyle çözüldü. Sarı-kırmızılılar, 30 yaşındaki İsviçreli santraforu satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladı.

Haberin Devamı

Galatasarayda ayrılık kapıda Serie B ekibi transfer etmek istiyor

VEDALAR YAŞANDI

Galatasaray'da Okan Buruk'un kadroda düşünmediği isimlerle yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, Marcao için Sevilla ile bonuslarla birlikte 15 milyon euroyu bulan transfer konusunda anlaşma sağladı. Mostafa Mohamed, sezon sonuna kadar Nantes'a kiralandı. Sarı-kırmızılılarda, Mbaye Diagne'nin sözleşmesi feshedildi.

MORUTAN DA YOLCU

Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen isimlerden Olimpiu Morutan'ın kiralık olarak takımdan ayrılması gündeme geldi. Rumen futbolcu için Sivasspor ve Kasımpaşa'nın devrede olduğu öğrenildi. Galatasaray'ın kiralık olarak takımdan ayrılmasına izin verdiği Olimpiu Morutan'a sürpriz bir talip daha çıktı.

Haberin Devamı

Galatasarayda ayrılık kapıda Serie B ekibi transfer etmek istiyor

ÇALIMBAY'DAN MORUTAN AÇIKLAMASI

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay yeni sezon öncesi düzenlenen kampta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir gazetecinin "Morutan transferi ne durumda" sorusuna Rıza Çalımbay, "Biz Morutan’ı istedik. Galatasaray ile aynı yerde kamp yapıyorduk, hazırlık maçlarını izledim. Başkanla da konuştuk. Bizim başkanımız da konuştu. Bence bir sorun yok ama başka bir sporun var onu da çözeceklerine inanıyorum. İnşallah çözerler. Bizim bir kere forvet arkası bir oyuncuya kesinlikle ihtiyacımız var. İnşallah olur, olmaması için bir neden yok" cevabını verdi.

PİSA DEVREYE GİRDİ

İtalyan basınından LA Nazione'de yer alan habere göre; Serie B ekibi Pisa, Galatasaray'ın Olimpiu Morutan'ı kiralamaya sıcak bakması sonrası Rumen futbolcu için transfer çalışmalarına başladı. İtalyan kulübünde Claudio Chiellini ve Giovanni Corrado'nun 23 yaşındaki oyuncu için transfer görüşmeleri gerçekleştirdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Serie B ekibinde Marius Marin'in menajerlerik şirketinin Olimpiu Morutan'ın da menajerliğini üstlenmesi nedeniyle transfer için bir avantaj olduğu aktarıldı. Olimpiu Morutan'ın Kasımpaşa'ya kiralanmasının beklendiği belirtilen haberde, Rumen oyuncu için Pisa'nın son bir görüşme yapacağı vurgulandı.

Galatasarayda ayrılık kapıda Serie B ekibi transfer etmek istiyor

4.1 MİLYON EUROYA GELDİ

Universitatea Cluj'da futbola başlayan Olimpiu Morutan daha sonra Botosani ve FCSB'de forma giydi. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz sezon başında 4 milyon 100 bin euro bedelle 23 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna dahil etti. Olimpiu Morutan'la 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşme imzlaandı.

8 GOLE KATKI SAĞLADI

Rumen orta saha geçtiğimiz sezon Galatasaray formasını 33 müsabakada giydi. Başarılı futbolcu bu süreçte rakip fileleri 3 kez havalandırdı. Olimpiu Morutan takım arkadaşlarına 5 gol pası verdi. Rumen oyuncunun güncel piyasa değeri 3 milyon 500 bin euro olarak gösteriliyor.