Galatasaray Galatasaray'da Bafetimbi Gomis ile ayrılık kapıda! Şartlı izin

Galatasaray'da Bafetimbi Gomis ile ayrılık kapıda! Şartlı izin

22.07.2022 - 12:41 | Son Güncellenme:

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da Diagne ve Mostafa Mohamed'in ayrılığı sonrası gözler Bafetimbi Gomis'e çevrildi. Fransız golcünün ayrılığı için şartlı izin çıktı.

Galatasarayda Bafetimbi Gomis ile ayrılık kapıda Şartlı izin

Haris Seferovic'i kadrosuna katan ve bir yerli ile bir yabancı golcüyü daha kadrosuna katmak isteyen Galatasaray, geçen sezondan kalan son golcüsünü de elinden çıkarmayı planlıyor; Bafetimbi Gomis...

Haberin Devamı

MOHAMED İLE YOLLAR AYRILDI
Galatasaray'ın Mısırlı golcüsü Mostafa Mohamed, Fransa Ligue 1'e transfer oldu. Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada Nantes'ın kiralama bedeli olarak 250 bin euro ödeyeceği belirtildi. Galatasaray, Fransa Ligue 1 ekibiyle yapılan anlaşmada 5 milyon 750 bin euroluk satın alma opsiyonu maddesi yer aldığını açıkladı.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcumuz Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla'nın geçici transferi konusunda Football Club de Nantes ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Football Club de Nantes Kulübü, Şirketimize net 250.000 EUR geçici transfer bedeli ödeyecektir. Football Club de Nantes 15 Haziran 2023 tarihine kadar opsiyon hakkını kullanması halinde futbolcuyu net 5.750.000 Euro transfer bedeli karşılığında kesin olarak transfer etme hakkına sahiptir" denildi.

Haberin Devamı

SAĞ BEKE DUBOIS
Galatasaray Kulübü, Lyon forması giyen Leo Dubois'i kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılılar tecrübeli sağ bek için ödenen bonservis bedeli ve maaşını KAP'a bildirdi.

Kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

"Profesyonel futbolcu Leo Michel Joseph Claude Dubois ve kulübü Olympique Lyonnais SASU ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 2.500.000 EUR tutarında transfer bedeli ödenecektir. Futbolcunun kendisiyle de 2022-2023 futbol sezonundan başlamak üzere 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre her bir futbol sezonu için futbolcuya net 1.800.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

DIAGNE KARAGÜMRÜK'TE
Galatasaray'da gelecek sezon planları arasında yer almayan Mbaye Diagne'nin sözleşmesi feshedildi. Sarı-kırmızılılardan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Mbaye Diagne'nin sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir" denildi. Senegalli santrafor bu gelişmenin ardından Fatih Karagümrük'le sözleşme imzaladı. 30 yaşındaki forvetin sözleşmesinin 1 yıl olduğu belirtildi

İKİ TRANSFER DAHA
Kiralık sözleşmesi sona eren Halil Dervişoğlu'nun tapusunu almayan, Mbaye Diagne'yi Karagümrük'e bonservisiyle gönderen, Mostafa Mohamed'i ise Nantes'a satın alma opsiyonuyla kiralayan Galatasaray, Seferovic'in ardından bir yabancı ve bir yerli golcü ile kadrosunu güçlendirecek.

Haberin Devamı

ŞARTLI AYRILIK İZNİ
Galatasaray'da geçen sezondan kalan son golcü olan Bafetimbi Gomis için de Okan Buruk ayrılık kararını şartlı olarak verdi. Şayet uygun fiyatlarda ve ekonomik açıdan uygun, yetenekli bir golcü bulursa Gomis ile yollarını ayıracak.

Bu sezon 1.7 milyon euro ücret kazanacak olan Bafetimbi Gomis ile yolların ayrılması için henüz resmi bir adım atılmasa da, yabancı forvet ufukta göründüğü an harekat başlayacak.

9 GOL ATTI
Galatasaray'daki ikinci dönemini geçiren Bafetimbi Gomis, Süper Lig'de çıktığı 48 maçta 38 gol atıp 5 asist yaptı. Fransız golcü, geçen sezon çıktığı 14 Süper Lig maçında ise 9 kez fileleri havalandırdı.

Yazarlar