Galatasaray Galatasaray'da Bafetimbi Gomis 'kulübeye' karşı!

Galatasaray'da Bafetimbi Gomis 'kulübeye' karşı!

03.09.2022 - 11:17 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Galatasaray 2 gol bulurken ikisini de 37 yaşındaki Bafetimbi Gomis kaydetti. Aslan'ın yıldızının son 20 dakikada oyuna girmesiyle ilgili düşüncesi belli oldu.

Galatasarayda Bafetimbi Gomis kulübeye karşı

Süper Lig'de 4 maçta 2 galibiyet, 1 mağlubiyet, 1 beraberlik alan Galatasaray bu hafta Gazinatep FK'yı konuk edecek. Sarı-kırmızılı kulüpte bu sezon atılan tüm gollerin altın imza atan Bafetimbi Gomis'in kulübe fikri belli oldu.

Haberin Devamı

GOL KISIRLIĞI
Geçen yıl 13. olarak tamamladığı sezonda 38 maçta 51 kez gol sevinci yaşayan sarı-kırmızılılar, bu sezon ise geride kalan 4 maçta sadece 2 kez ağları sarsabildi. Galatasaray, Giresunspor ve Trabzonspor maçlarında gol sevinci yaşayamadı. Antalyaspor ve Ümraniyespor maçlarında ise Gomis son anlarda sahneye çıkarak takımın skor üreten tek ismi oldu.

VEDALAR YAŞANDI
Galatasaray'da kurmaylar Okan Buruk'un planları arasında yer almayan oyuncularla yollarını ayırdı. Süper Lig devinde sözleşmesi sona eren Bartuğ Elmaz, Sofiane Feghouli, Ryan Babel, Arda Turan, Fatih Öztürk ve Arda Turan'la vedalaşıldı. Sarı-kırmızılılarda Alpaslan Öztürk, Batuhan Şen, Eren Aydın, Süleyman Luş, Alexandru Cicaldau, Olimpiu Morutan ve Mostafa Mohamed kiralık olarak takımdan ayrıldı. Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon Charleroi'ye kiraladığı Valentine Ozornwafor'un sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonu Charleroi tarafından kiralandı. Süper Lig devinde gösterdiği performansla dikkat çeken Marcao, Sevilla'nın yolunu tuttu. Sarı-kırmızılılar bu transferden kasasına 12 milyon euro koydu.

Haberin Devamı

Galatasarayda Bafetimbi Gomis kulübeye karşı

YILDIZLAR İMZA ATTI
Süper Lig devinde transfer planlamasında yıldız isimlere ağırlık verildi. Dries Mertens, Haris Seferovic, Leo Dubois, Sergio Oliveira ve Lucas Torreira ile kadrosunu güçlendirdi. Süper Lig'de gösterdikleri performansla dikkat çeken Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş'la derin bir kadro oluşturuldu. Öte yandan Süper Lig devi orta saha kurgusuna AZ Alkmaar'dan Fredrik Midtsjö'yü kadrosuna dahil etti. Fransa Ligue 1 devi Paris Saint Germain'de Mauro Icardi'nin bu sezon ayrılmasına karar verildi. Sarı-kırmızılı kurmaylar Haris Seferovic ve Bafetimbi Gomis'in yer aldığı forvet hattına fırsat transferi yapmak için uzun süredir çalışmalarını hızlandırmıştı. Galatasaray bu doğrultuda mutlu sona ulaştı.

90 DAKİKA SAHADA KALMAK İSTİYOR
37 yaşındaki santrfor Bafetimbi Gomis, şu ana kadar Galatasaray 'ın ligde kaydettiği toplam 2 golün de altına imzasını koyarken, maçlara son 20 dakika kala girdiğinde daha etkili olabildi. Ancak Fransız yıldız, ilerleyen yaşına rağmen Sarı-Kırmızılı formayla 90 dakika sahada kalmaya kararlı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Bafetimbi Gomis kulübeye karşı

EKSTRA ÇALIŞMA
Antrenmanların ardından bireysel antrenörüyle ekstra çalışmalar yaptığı öğrenilen deneyimli santrforun, birkaç hafta içerisinde fiziksel formunu bularak, forma savaşında en azından Seferovic'i geride bırakmayı hedeflediği belirtildi.

SEFEROVIC GOL BULAMADI
Aslan'ın önemli yatırım yaptığı forvet oyuncusu Haris Seferovic, Süper Lig'de geride kalan 4 haftada golle buluşamadı. 1 topu direkten dönen İsviçreli yıldız, teknik direktör Okan Buruk ile görüşerek yeterince topla buluşamadığından yakınmıştı.

DUBOİS OKAN BURUK'DAN ŞANS BEKLİYOR
Bu sezon şampiyonluk hedefleyen Aslan, transfer döneminin başında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lyon'dan kadrosuna kattığı Fransız sağ bek Leo Dubois adalesindeki problem nedeniyle bu sezon henüz süre alamamıştı.
Yoğun bir tedavi uygulanan 27 yaşındaki sağ bekin, durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu haber hem Galatasaray kurmaylarını hemde taraftarı sevindirdi. Sakatlığı geçen 27 yaşındaki Fransız futbolcu Dubois, antrenmanlara başladı ve bu hafta oynanacak Gaziantep FK mücadelesinde Tecrübeli teknik direktör Okan Buruk'un şans vermesi halinde ikinci yarıda sahne alması bekleniyor.

Haberin Devamı