Galatasaray Galatasaray'da Dries Mertens gelişmesi! Çin'den dev transfer teklifi

Galatasaray'da Dries Mertens gelişmesi! Çin'den dev transfer teklifi

09.03.2023 - 18:20 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın sezon başında 1+1 yıllığına kadrosuna dahil ettiği Dries Mertens konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı. Belçikalı yıldıza Çin'den çok önemli transfer teklifleri geldiği belirtildi.

Galatasarayda Dries Mertens gelişmesi Çinden dev transfer teklifi

Spor Toto Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'da flaş bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılıların Belçikalı on numarası Dries Mertens'e Çin'den önemli taliplerin olduğu iddia edildi. Yıldız futbolcu için Galatasaray'ın da devrede olduğu kaydedildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Napoli'den ayrılan Dries Mertens sezon başında sürpriz bir kararla Galatasaray'a imza attı. Sarı-kırmızılılar, bonservisi elinde bulunan tecrübeli futbolcuya 1 milyon 100 bin euro imza parası ödedi. Süper Lig devi, Dries Mertens'e yıllık 2 milyon 900 bin euro garanti ücret ödeneceğini açıkladı.

Galatasarayda Dries Mertens gelişmesi Çinden dev transfer teklifi

Sarı-kırmızılılardan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Profesyonel futbolcu Dries Mertens ile 1+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcuya 2022-2023 sezonundan net 2.900.000 Euro sezonluk ücret ile 1.100.000 Euro net imza ücreti ödenecektir."

JUVENTUS İSTEDİ, GALATASARAY'A İMZA ATTI

Galatasaray'a transfer olduktan sonra Dries Mertens çarpıcı bir itirafta bulundu. 35 yaşındaki on numara, Juventus'tan transfer teklifi aldığını açıkladı. Belçikalı futbolcu transfer sürecini şu sözlerle anlattı: Juventus'tan teklif geldi. Benim için çok çok zordu, Napoli'den sonra Juventus'a gitmek. Olmazdı. Napoli'de uzun yıllar geçirdim. Gelmemde Başkan Dursun Özbek ve Erden Timur ve Okan Hoca'nın etkileri oldu. 'Seni Galatasaray'a, Galatasaray'ı da hak ettiği yere getirmek istiyoruz' dediler. Ben de Galatasaray'ı Türkiye'nin en iyi takımı olduğunu, bir önceki sezonu 13. bitirdiğini bildiğim için bu projeye 'evet' dedim.

Haberin Devamı

Galatasarayda Dries Mertens gelişmesi Çinden dev transfer teklifi

Galatasaray'ın sezon başında bonservis bedeli ödemeden kadrosuna dahil ettiği Dries Mertens bu sezon sarı-kırmızılı forma altında 22 maçta forma şansı buldu. 35 yaşındaki tecrübeli futbolcu bu maçlarda rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Dries Mertens takım arkadaşlarına 3 gol pası verdi.

GALATASARAY'DAN OPSİYON HAMLESİ

Süper Lig devi Galatasaray'da Dries Mertens için hareketlilik başladı. Sarı-kırmızılıların yıldız futbolcunun sözleşmesinde yer alan 1 yıllık opsiyon maddesini kısa süre içerisinde devreye sokmayı planladığı kaydedildi.

Galatasarayda Dries Mertens gelişmesi Çinden dev transfer teklifi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un da Dries Mertens konusunda raporunu sunduğu aktarıldı. Tecrübeli teknik direktörün Dries Mertens için yönetime takımda kalması yönünde rapor sunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

MERTENS'E ÇİN'DEN TALİP

Takvim'in haberine göre; Galatasaray ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Dries Mertens konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Belçikalı yıldız için Çin'den çok önemli transfer teklifleri geldiği belirtildi.

Galatasarayda Dries Mertens gelişmesi Çinden dev transfer teklifi

Dries Mertens'in Çin'den gelen transfer tekliflerini yanıtladığı kaydedildi. 35 yaşındaki on numaranın Galatasaray'da mutlu olduğu için "hayır" yanıtını verdiği vurgulandı.

DEV TAKIMLARDA OYNADI

Anderlecht altyapısında yetişen Dries Mertens daha sonra Gent, Eendacht Aalst, AGOVV, Utrecht, PSV Eindhoven ve Napoli'de oynadı. 35 yaşındaki on numaranın güncel piyasa değeri 3 milyon 400 bin euro. Belçika Milli Takımı'nda 109 maçta oynayan Dries Mertens, 21 gol atma başarısı gösterdi.

Yazarlar