Galatasaray Galatasaray'da Dries Mertens hayran bıraktı! Şaşırtan istatistik ortaya çıktı

Galatasaray'da Dries Mertens hayran bıraktı! Şaşırtan istatistik ortaya çıktı

25.11.2023 - 20:47 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Alanyaspor ile oynadığı müsabakada Dries Mertens'in performansı dikkat çekti. Okan Buruk'un Kerem Aktürkoğlu yerine tercih ettiği Belçikalı yıldız, performansıyla alkış topladı.

Galatasarayda Dries Mertens hayran bıraktı Şaşırtan istatistik ortaya çıktı

Süper Lig'in 13'üncü haftasında Galatasaray ile Alanyaspor arasındaki müsabakada Dries Mertens hayran bıraktı. Tecrübeli on numara, uzun bir süre sonra ilk 11'e döndüğü sarı-kırmızılı takımda gösterdiği performansla alkış topladı.

Haberin Devamı

Okan Buruk'un Kerem Aktürkoğlu'nun yerine ilk 11'de forma şansı verdiği Dries Mertens, sarı-kırmızılı takımda dikkat çeken bir istatistiği tekrarladı.

ICARDI'NİN GOLÜNDE ASİST YAPTI

Müsabakanın 37'nci dakikasında Sacha Boey'un derinlemesine pası sonrası ceza sahası içinde son çizgiye inen Dries Mertens, meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Sarı-kırmızılıların santrforu Mauro Icardi, boş durumda rahat şekilde topu ağlara gönderme başarısı gösterdi. Galatasaray bu golle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Galatasarayda Dries Mertens hayran bıraktı Şaşırtan istatistik ortaya çıktı

MERTENS'TEN HARİKA GOL

Karşılaşmanın 45'inci dakikasında Wilfreid Zaha'nın pasında topla buluşan Dries Mertens ceza alanı dışından harika bir şut çıkardı. Belçikalı futbolcunun imza vuruşunda meşin yuvarlağa kimse dokunamadı. Dries Mertens'in golüyle birlikte sarı-kırmızılılar adına fark ikiye yükseldi.

Haberin Devamı

Opta'nın verilerine göre; Dries Mertens, Süper Lig kariyerinde hem gol attığı hem de asist yaptığı iki maçı da Alanyaspor karşısında oynadı (Kasım 2023 & Nisan 2023).

MERTENS'TEN BİR GOL DAHA GELDİ

Mücadelenin 59'uncu dakikasında sol kanatta topla buluşan Kazımcan Karataş sol ayağıyla ortasını yaptı. Ceza sahasında Mauro Icardi'nin kafayla çevirdiği meşin yuvarlağı Dries Mertens ağlara gönderdi. Bu golle birlikte sarı-kırmızılılar rakibi karşısında farkı üçe çıkardı.

Galatasarayda Dries Mertens hayran bıraktı Şaşırtan istatistik ortaya çıktı

Kerem Aktürkoğlu'nun formsuz performansı sonrası Okan Buruk'un ilk 11'de şans verdiği Dries Mertens, bu sezon 4'üncü kez rakip fileleri havalandırdı. Belçikalı on numara asist sayısını ise 5'e yükseltti.

Sarı-kırmızılı takımla sözleşmesi sezon sonunda bitecek Dries Mertens'in güncel piyasa değeri 2 milyon 600 bin euro.