Galatasaray Galatasaray'da Dursun Özbek koltuğu devraldı! 'Ölene kadar Galatasaray'

Galatasaray'da Dursun Özbek koltuğu devraldı! 'Ölene kadar Galatasaray'

12.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dursun Özbek, 23 Ocak 2018’de bıraktığı Galatasaray başkanlığına dün yeniden ulaştı. Rakibi Eşref Hamamcıoğlu ile son ana kadar kıran kırana bir yarış geçiren Özbek, 135 oy fark attı, 2 bin 208 oyla başkanlık koltuğunu devraldı.

Galatasarayda Dursun Özbek koltuğu devraldı Ölene kadar Galatasaray

Galatasaray’da Burak Elmas’ın bıraktığı başkanlık koltuğunu Dursun Özbek devraldı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların dün yapılan genel kurulunda kırmızı listeyle 2 bin 208 oya ulaşan Dursun Özbek, 2 bin 73 oy alan sarı listedeki rakibi Eşref Hamamcıoğlu’nu geride bırakarak sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanı oldu. 23 Mayıs 2015’te sarı-kırmızılıların 36. başkanı olarak göreve gelen Dursun Özbek, 23 Ocak 2018’de koltuğunu Mustafa Cengiz’e bırakmıştı. Özbek, 4 yılın ardından tekrar Galatasaray başkanlığına seçildi.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’ndaki genel kurul, Başkan Burak Elmas’ın konuşmasıyla başlandı. Daha sonra kongre Divan Kurulu’nun seçimine geçildi. Adayların ortak kararıyla Asena Yılmazkaya Dinçbaylı, Divan Başkanı oldu. Bir kadının Divan’da başkan olması, büyük takdir gördü.

Haberin Devamı

Açıklan ilk sandıkta Dursun Özbek önde çıktı. Özbek’in oy kullandığı ikinci sandıkta ise Hamamcıoğlu’na daha fazla oy geldi. Üçüncü sandık sonrasında 22. sandığa kadar Eşref Hamamcıoğlu önde giderken, burada önce geçen Özbek, son iki sandıkta farka ulaştı ve beyaz oylarla birlikte toplamda 2 bin 208 oy alarak 103. dönemde Galatasaray’ın başkanı oldu. Eşref Hamamcıoğlu da 2 bin 73 oyda kalırken, 23. sandığın açıklanmasının ardından rakibi Özbek’i tebrik ederek salondan ayrıldı.

Haberin Devamı

KASAPOĞLU'NDAN ÖZBEK'E TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dursun Özbek’i tebrik etti. Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Galatasaray Spor Kulübü’nün bugün (dün) yapılan olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilen Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” Özbek için Futbol Federasyonu da tebrik mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

BURUK AÇIKLAMASI

Dursun Özbek’in başkan yardımcılığını üstlenecek olan Metin Öztürk, teknik direktör konusunda ilginç bir yorum yaptı. Daha önce aday olmasına rağmen Özbek ile birleşen Öztürk, “Ben gelseydim hocamız Okan Buruk’tu. Şu anda başkanımız Dursun Özbek ne derse o olacak” ifadesini kullandı.

FARUK SÜREN'DEN 'SPORTİF' ELEŞTİRİ

Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren, iki adayı da sportif hedeflerini açıklamadıkları için eleştirdi.

Süren, “Propagandalar sırasında gayrimenkul projeleri çok gördük ama sportif faaliyetlerin nasıl yürüyeceğini görmedik. İnşallah seçilen başkan bunları da açıklar” ifadesini kullandı.

'HEM DUACI HEM DE YARDIMCI OLACAĞIM'

Eşref Hamamcıoğlu’na destek veren Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılıların başarısı için elinden geleni yapacağını ifade etti. Aysal, “Galatasaray’ın başarısı için hem duacı hem de yardımcı olacağım” diye konuştu.

Yeniden başkanlık planı olmadığı dile getiren Aysal, “Galatasaray için her yeni gün, güzellik ve ümit demek. Daha evvel de belirtmeye çalıştım. Başkanlık çok şerefli ve önemli bir görev. Özellikle Galatasaray Başkanı olursanız. Diğer arkadaşlarımız da bunu yaşamalı. Biz elimizden gelen desteği vermeliyiz. Bu daha hayırlı olur. Bir gün yeniden başkanlık gibi bir planım yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ÖLENE KADAR GALATASARAY'

Galatasaray eski başkanlarından Adnan Polat, daha önce Dursun Özbek’e destek vereceğini açıklamış, onunla birlikte hareket eden inşaatçı Erdem Timur için övgü dolu sözlerde bulunmuştu.

Oyunu kullanmak için dün Galatasaray Lisesi’ne gelen Polat, “Umarım birlik beraberlik olur. Seçimde hangi başkan kazanırsa, bizim başkanımız olacak. Biz de ona hizmetimizi yapacağız. Ölene kadar Galatasaraylılığım devam edecek” diye konuştu.

103 YAŞINDA KONGREYE GELDİ

Galatasaray’ın en yaşlı üyesi, 103 yaşındaki Ali Fuat Diriker dün oy kullanmak için Galatasaray Lisesi’ne geldi. 1947 üye numaralı Diriker, tekerlekli sandalyeyle bile olsa sandık başına gitti.

KADINLARDAN MOR OY

Galatasaraylı yönetici Başak Karaca, iki başkan adayının da yönetiminde kadın bulunmamasını protesto etti. Karca, kendisinin ve bazı kadın üyelerin, “Kadınlar Vardır” yazan mor kağıtlarla oy kullanacaklarını açıkladı.

MAZBATA SALI GÜNÜ

Burak Elmas’ın başkanlığı bırakmasının ardından yeni başkanını seçen Galatasaray’da kurulların mazbata töreni 14 Haziran Salı günü yapılacak. Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Deran, törenin salı günü 11.00’de gerçekleşeceğini ifade etti.

PİLAV GÜNÜ BUGÜN

Galatasaray Lisesi’nde dün oy kullanmak için bir araya gelen mezunlar, bugün de Geleneksel Pilav Günü için lisede buluşacak. 09.30’da Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak olan sarı-kırmızılıların pilav töreni 10.15’te başlayacak.

İŞTE ÖZBEK'İN YÖNETİMİ

ASİL: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Eray Yazgan, Levent Yaz, Ahmet Cemal Özgörkey, Mehmet İsmail Sarıkaya, Mehmet Saruhan Cıbara, Dikran Gülmezgil. 

YEDEK: Can Natan, Emir Aral, Cansu Ak, Tanur Lara Yılmaz, Cem Soylu

Yazarlar