Galatasaray Galatasaray'da Erick Pulgar'ın bilinmeyenleri! Enerjisi yüksek bir oyun lideri

Galatasaray'da Erick Pulgar'ın bilinmeyenleri! Enerjisi yüksek bir oyun lideri

04.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fiorentina’dan kiralanan Erick Pulgar, Galatasaray orta sahasında yaşanan krizi çözebilecek özellikleriyle dikkat çekiyor. Şilili futbolcu, takımı koordine etmesi ve yüksek mücadele gücünün yanı sıra duran toplardaki başarısıyla öne çıkıyor.

Galatasarayda Erick Pulgarın bilinmeyenleri Enerjisi yüksek bir oyun lideri

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Galatasaray ara transferde büyük sıkıntılar yaşadığı kale, orta saha ve hücum hattına önemli yatırımlar yaptı. Kalesini Inaki Pena ile güçlendiren sarı-kırmızılılar, orta alanı Erick Pulgar, gol bölgesini ise Bafetimbi Gomis ile takviye etti.

Cim-Bom’un kadrosuna kattığı üç oyuncudan ikisinin en önemli özelliği, penaltı atışlarındaki başarıları. Barcelona genç takımları ile B takımında, beyaz noktadan yapılan vuruşlardaki üstün becerisiyle adı ‘penaltı canavarı’na çıkan Inaki Pena ile kaledeki bu eksikliğin, Fiorentina’dan alınan Erick Pulgar ile ise vuruşlardaki hayal kırıklığının aşılması adına önemli bir adım atıldı.

Penaltı ustası

Pulgar hem Bologna’da hem de Fiorentina’da takımının penaltıcısıydı. 7’si Fiorentina, 5’i Bologna’da olmak üzere Serie A’da beyaz noktadan 12 kez fileleri havalandırdı. Penaltılar dışında duran topların da etkili ismi olan Şilili futbolcu, frikiklerden İtalya liginde 3 gole imzasını attı. Bu gollerin içerisinde Pulgar’ın kornerden attığı bir golü bile bulunuyor.

28 yaşındaki orta saha oyuncusu, oyun kurucu olarak görev yapıyor ve oyunu yönlendiren, takımı koordine eden özellikleriyle dikkat çekiyor.
Pulgar kısa ve uzun isabetli paslarıyla teknik becerisini gözler önüne sererken, defansif olarak da sorumluluktan kaçınmıyor. Klasik bir Güney Amerikalı orta saha olarak fiziksel mücadelenin içerisinde mutlaka bulunan deneyimli oyuncu, ataklara katılsa da görev bölgesini terk etmiyor, rakip hücumlarda kesici özelliği ile takımına defansif olarak ciddi katkılar sunuyor.

Haberin Devamı

Pulgar listede, Diagne çıktı

Cim-Bom üç yeni transferi; Erick Pulgar, Bafetimbi Gomis ve Inaki Pena’yı Avrupa Ligi için önceki gece UEFA’ya teslim edilen listeye ekledi. Sarı-kırmızılı takımdan ayrılan Yedlin ve Luyindama’nın yanı sıra sakatlığından dolayı uzun süre daha sahalardan uzak kalacak olan Diagne ise beklendiği gibi listeden çıkarıldı. Sözleşmesi karşılıklı anlaşmayla feshedilecek olan Diagne ile yaz döneminde 1 yıllık yeni kontrat yapılacağı aktarıldı.

Kontrolden geçti

Erick Pulgar, Şili Milli Takımı kampından ayrılarak İstanbul’a geldi. Sezon sonuna kadar kiralanan yıldız futbolcu geniş kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirildi.

Haberin Devamı

Yazarlar