Galatasaray Galatasaray'da Firmino ve Talisca gerçekleri! Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

Galatasaray'da Firmino ve Talisca gerçekleri! Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

01.03.2023 - 16:11 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de liderliğini sürdüren Galatasaray'da önemli transfer gelişmeleri yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılıların gündemini Skorer TV'de değerlendirdi. Dindar, Galatasaray'ın gündeminde yer alan Anderson Talisca ve Roberto Firmino için flaş açıklamalarda bulundu.

Galatasarayda Firmino ve Talisca gerçekleri Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılıların gündemini Skorer TV'de değerlendirdi. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Dindar, Galatasaray'ın gündeminde yer alan Talisca, Zakharyan ve Firmino için flaş açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde;

KAMPIN YILDIZLARI

"İkinci bir hazırlık maçı için görüşmeler sürüyor. Adana Demirspor ile görüşüldü ama net bir geri dönüş alınamadı. Hazırlık maçı yapılır ama rakip bulmak da zor. Benim aldığım bilgi ikinci bir hazırlık maçı olacak ama rakip belli değil. Zaniolo, Galatasaray'ın sansasyonel transferi olduğu için gözler Zaniolo'nun üzerindeydi. İlk maçında gol attı. Antrenmanlar ve bireysel çalışmalar adına Zaniolo için iyi geçti. Zaniolo'yu ön plana çıkarabiliriz. Muslera bireysel çalışmalara başladı. Bu çok önemli. Barış Alper Yılmaz, Alanyaspor maçında 1 gol 1 asistle oynadı. Kerem ve Rashica da ön plana çıktı. Beklentilerimin altında kalan Yusuf Demir oldu. Yusuf'a biraz sabredilmesi lazım. Yunus da sezona iyi başlamadı ama toparladı. Galatasaray açısından 6 günlük Antalya kampı oyuncuları deprem psikolojisinden uzaklaştırmak adına verimliydi. Özellikle Zaniolo'nun gelişiyle birlikte ön planda müthiş bir rekabet oluştu. Bu Galatasaray'ın geleceği adına çok önemli. Okan Buruk'un da genel konsantrasyondan memnun olduğunu biliyoruz. Kaan Ayhan ara transferde gelmesine rağmen takıma liderlik yapabileceğini gösterdi. Adekugbe'de büyük bir beklenti yok ama fiziksel açıdan iyi durumda olması bir avantaj. Zaniolo veya Rashica'nın oynaması için de büyük bir avantaj."

Haberin Devamı

Galatasarayda Firmino ve Talisca gerçekleri Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

"MUSLERA İÇİN KASIMPAŞA MAÇI İMKANSIZ DEĞİL"

"Muslera sakatlandığı gün Yener İnce 6 haftalık bir tedavi süreci düşünülüyordu. Muslera için Mart'ın 15'i düşünülüyor. Kasımpaşa maçı çok iyimser olur ama Muslera'nın fedakarlığı ve daha önceki sakatlıklarından dönüş süreci düşünüldüğünde Kasımpaşa maçı imkansız değil. Yaşadığı sakatlığın karşılığı olarak Kasımpaşa maçında oynamaması gerekir ama söz konusu Muslera olunca bu değişebiliyor. Tabii ki son kontroller yapılacaktır sonuçta ayakta bir problem var. Kaleci olması sürekli olarak topa vurması önemli. Muslera henüz sıçramadı veya topa vurmadı. Bunları bir görmek lazım. Yine de Kasımpaşa maçı için imkansız diyemeyiz."

Galatasarayda Firmino ve Talisca gerçekleri Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

İŞTE LİSTEDE YER ALAN KALECİLER

Haberin Devamı

"Adekugbe transfer olduğu gün Galatasaray'ın ara transferi kapattığını duyurdum ama sonrasında transfer dönemi 5 Mart'a uzatıldı. Galatasaray'ın 1 yabancı kontenjanı boş. Özellikle Alanyaspor ile oynanan hazırlık maçında Okan ile alakalı bazı soru işaretlerinin oluşması yönetimin de dikkatini çekti. Erden Timur'un dersini iyi çalıştığını düşünüyorum. Erden Timur iyi bir liste oluşturdu ekibine. Yabancı isimlerden oluşan bu liste Okan hocaya gitti. Okan Buruk 1-2 hafta öcne Okan Kocuk ve Jankat'a güvendiğini açıklamıştı ama bugün düşüncesi değişebilir. Muslera tekrar sakatlanabilir. Okan Buruk kaleci transferine onay verirse transfer 24 saatten daha az bir sürede bitebilir. Okan Buruk belki de bu kararı bugün verecek. Bu listede Inaki Pena var. Gelecek sezon planlarında yer alıyor. Bunun dışında İtalya, Galatasaray için doğru adres. Lorenzo Montipo listedeki isimlerden biri."

Galatasarayda Firmino ve Talisca gerçekleri Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

"ZANIOLO, GALATASARAY'A GİTMEK İÇİN GELMEDİ"

"Zaniolo, Galatasaray'a başka bir takıma gitmek için gelmedi. Zaniolo herhangi bir ülkeye gitmesi durumunda 35 milyon Euro çıkış maddesi var. Juventus başta olmak üzere İtalya'dan önde gelen takımları adı anılıyor. Juventus'un çok net iligisi olduğu bilgisi var. Zaniolo'nun Galatasaray'da yakalayacağı hava sonrası yeniden İtalya'ya döner mi? Dönse neden bu kadar uzun süreli bir sözleşme yapsın. Galatasaray taraftarı Zaniolo'nun keyfini çıkaracak uzun bir süre ama hayat bu. Burada oyuncunun kararı da önemli."

Haberin Devamı

Galatasarayda Firmino ve Talisca gerçekleri Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

"ÖNEMLİ PROJELER AÇIKLANACAK"

"Galatasaray'ın geleceği aydınlık. Çok ciddi projeler önümüzdeki süreçte açıklanacak. Sahada Zaniolo, Oliveira, Mertens ve Icardi gibi isimleri izlerken arka planda da önemli projeler gündeme gelecek. Önümüzdeki haftalarda bunların açıklamaları yapılacak."

ICARDI'NİN BONSERVİSİ ALINACAK MI?

"Icardi'yi 1 ay sonra sorsaydın Galatasaray için olumlu noktada derdim ama bugün daha da olumlu noktada. Avrupa'da birçok takım Icardi'yi isteyebilir bu çok normal. Icardi'nin bu takımlarla anılması taraftarı üzmesin. Icardi'nin gideceği varsa zaten gider. Kulübe bağlayamazsın. Icardi mantığıyla değil duygularıyla hareket edebilen bir isim. Beni umutlandıran Icardi'nin bu duygusallığı. Galatasaray'da bulduğu ortam, yaşam a sevinci, tribünlerle arasındaki ilişki... Galatasaray taraftarı Icardi'yi çok sevdi. Icardi'nın ayrılığı travma olmaz. Icardi'den sonra taraftarı hangi forvet memnun edecek? Icardi'den sonra Galatasaray taraftarını memnun edecek bir forvet düşünemiyorum. A sınıf oyuncu olarak düşünüyorum Icardi'nin yerini doldurabilecek bir forvet yok. Icardi, Galatasaray taraftarının hassas noktası. Icardi önümüzdeki sezon olmazsa bu Galatasaray taraftarını üzer. Beni umutlandıran bir şey daha var Zaniolo! Önemli oyuncular var Galatasaray'da... Rashica çok ciddi problem olmaz ama Erden Timur, Icardi konusundaki hassasiyetin farkında."

Haberin Devamı

Galatasarayda Firmino ve Talisca gerçekleri Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

"ZAKHARYAN'IN AİLESİ TÜRKİYE'Yİ İSTEMEDİ"

"Zakharyan'ı en yetkili isimlere sordum. Oyuncuyla ilgili problem yoktu sadece ailesiyle ilgili problemler vardı. Bu yüzden transfer gerçekleşmedi. İnsanların duygularını 1-2 gün içinde değiştirebilir misiniz? Bilmiyorum. Ailesinin bazı çekinceleri var. Azerbaycanlı vatandaşlarımız bu konuda hassasiyet gösterebilir. Buna saygı duymak lazım. Türkiye'ye oradan bir oyuncunun gelmesine tepki gösteriyorlar. İnsanların etnik kimlikleri üzerinden değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Bu baskıyı biz yapmıyoruz kendi ailesi yapıyor. Şu an Zakharyan konusunda kimse beklenti içine girmesin."

Galatasarayda Firmino ve Talisca gerçekleri Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

"FIRMINO BUGÜN İÇİN DEĞİL SEZON SONU İÇİN OLABİLİR"

"Roberto Firmino çok yazılıyor sanki çok kolay transfermiş gibi ama bu konuda bana gelen bir bilgi yok. Firmino değerlendirilmesi gereken bir oyuncu. Liverpool'da bu sezon performans problemi yaşasa da Firmino özel bir oyuncu. Okan hocanın tercih ettiği bir profil değil ama beklemek lazım. Önünüzdeki seçenekler arasında Firmino varsa bunu değerlendirirsiniz. Bugün için yok diyorum ama yarın bu değişebilir. Okan hocanın talep ettiği profilde bir isim değil. Firmino henüz yeni geldi gündeme. Belki bir sonraki yayında bunun için net şeyler söyleyebiirim. Bu transfer gelecek sezon için düşünülüyor."

Galatasarayda Firmino ve Talisca gerçekleri Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

"TALISCA İÇİN TEKLİF YOK AMA..."

"Galatasaray kulübünün Talisca için yaptığı teklif yok ama alınan bilgiler oyuncu tarafının Al-Nassr'dan ayrılmak istediği şeklinde. Oyuncunun Türkiye'de ciddi bir piyasası var. Fenerbahçe'yle de adı geçiyor ama Galatasaray'ın bugün için böyle bir planı yok. Talisca, Galatasaray taraftarını heyecanlandıran bir isim ama 2-3 sene önceki Galatasaray yok. Galatasaray'ın masada güçlü olmadığı dönemde Talisca transferi belki de büyük bir hayaldi ama bugün için Talisca bir hayal değil. Galatasaray isterse bu transferi gerçekleştirir. Galatasaray'ın vizyonu Talisca'nın çok çok üzerinde. Zaniolo, Icardi, Mertens, Torreira gibi isimler var. Talisca'da anormal bir heyecan olmaması lazım. Talisca'nın Türkiye'den sonra gittiği yerler belli. Şu anki Galatasaray'ın futbol aklı Talisca'nın çok üzerinde."

Galatasarayda Firmino ve Talisca gerçekleri Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

"TORREIRA İÇİN MILANDAN TEKLİF GELDİĞİ YÖNÜNDE BİLGİ YOK"

"Torreira için Milan'dan teklif geldiği yönünde bir bilgi bende yok. Muslera varken kolay kolay çıkamaz buradan. Torreira arkasına bakmadan çekip gidecek bir oyuncu değil. Bunlar karakterli oyuncular. Galatasaray'ın arkasına bakmadan gidecek bir tek oyuncusu yok. Haji Wright transferi için bir gelişme yok. Antalyaspor 8-10 milyon Euro bandında bir teklif bekliyor. Haji Wright için 2 milyon Euro gibi rakamlar konuşulursa Galatasaray bu transferi düşünebilir. Adekugbe transferinin yapıldığı gün bana söylenen transferin kapandığı. Alanyaspor maçından sonra bir telefon trafiği yaptım. Bana söylenen Okan Buruk'a bir kaleci transferi için listenin verildiği. Okan Buruk isterse bir kaleci transferi yapılabilir."

Galatasarayda Firmino ve Talisca gerçekleri Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu

İLKAY GÜNDOĞAN VE HAKAN ÇALHANOĞLU İDDİALARI

"İlkay'ın bir gün Galatasaray forması giyeceğini düşünüyorum. Barcelona olmazsa Galatasaray olabilir. Hakan Çalhanoğlu da Galatasaraylı ama bugün için böyle bir durum yok. Galatasaray genelde tercihlerini İtalya'dan yapıyor. Uzun süredir İtalya'da forma giyen Hakan'ın transferi düşünülebilir ama şu an yok. Jonathan Bamba gündemdeki isimlerden biriydi ama şu an için olmayacak."

Galatasarayda Firmino ve Talisca gerçekleri Nevzat Dindar canlı yayında duyurdu