Galatasaray Galatasaray'da Hamza Yiğit Akman ve Özgür Baran Aksaka sınavı geçti

Galatasaray'da Hamza Yiğit Akman ve Özgür Baran Aksaka sınavı geçti

16.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dinamo Kiev’le oynanan özel maçta şans bulan gençlerden iki isim dikkat çekti. İyi bir sınav veren Özgür Baran Aksaka ile Hamza Yiğit Akman, Domenec Torrent’in de radarına girdi.

Galatasarayda Hamza Yiğit Akman ve Özgür Baran Aksaka sınavı geçti

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Dinamo Kiev’le yapılan dostluk maçında şans bulan gençlerden iki isim beğeni topladı. Özgür Baran Aksaka ile Hamza Yiğit Akman, Ukrayna ekibine karşı iyi sınav verdi.

İkinci yarının başında oyuna giren ve soğukkanlılığıyla dikkat çeken Özgür Baran Aksaka’nın orta sahadaki performansından Domenec Torrent’in de etkilendiği öğrenildi.

8 yaşında Florya’nın kapısından giren ve 19 yaşında A Takım forması giyen Baran Aksaka “Her gece bu anın hayalini kuruyordum. Sneijder’in stilini çok beğeniyorum” diyerek duygularını paylaşıyor.

Dikkat çeken bir başka isimse son bölümde şans bulan Hamza Yiğit Akman oldu. Aynı zamanda eski futbolcu Ayhan Akman’ın oğlu olan Hamza Yiğit Akman da ilk kez sarı-kırmızılı forma giydi. Galatasaray’daki ilk resmi maçına 2005 yılında Ayhan Akman’ın yerine girerek çıkan Arda Turan, 17 yıl sonra Dinamo Kiev maçında yerini A Takım’daki ilk maçına çıkan Ayhan Akman’ın oğlu Hamza Akman’a bıraktı.

Haberin Devamı

‘Hayat devam etmek zorunda’

Galatasaray ile oynanan dostluk maçı için İstanbul’da olan Ukrayna ekibi Dinamo Kiev, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde antrenmanlarını sürdürüyor. Dinamo Kiev’in teknik direktörü Mircea Lucescu da DHA’ya verdiği röportajda Ukrayna’daki savaş ortamına değinip, “Kolay değil, çok zor. Her seferinde orada ne olduğunu ve ailelerini düşünüyorlar. Hayat devam etmek zorunda. Bildikleri şeyi, yani futbol oynamayı yapmak zorundalar” dedi.

Türkiye’deki futbol gündemini de yorumlayan Lucescu, “Sezon bitti zaten, Trabzonspor şampiyon oldu, bitti. Nihat Özdemir’in istifası ve TFF’de yaşananlar çok normal, bu her zaman Türkiye’de oluyor. Ben şampiyon olduğumda gönderilmiştim” diye ekledi.

Messi, Neymar ve Mbappe’den aynı maçta gol