Galatasaray Galatasaray'da iki ayrılık birden! Okan Buruk yıldız isimlerin biletini kesti

Galatasaray'da iki ayrılık birden! Okan Buruk yıldız isimlerin biletini kesti

14.11.2022 - 18:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 14. haftasında Başakşehir'i farklı mağlup eden sarı-kırmızılılar Dünya Kupası'na moralli girdi. Galatasaray, Dünya Kupası sonrası ara transfer dönemi için de çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk iki yıldızın biletini kesti. Ocak ayında iki ismin takımdan ayrılması bekleniyor.

Galatasarayda iki ayrılık birden Okan Buruk yıldız isimlerin biletini kesti

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Başakşehir'i 7-0 mağlup ederek Dünya Kupası arasına moralli giren Galatasaray, transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk iki yıldızın biletini kesti. Ocak ayında sarı-kırmızılılarda iki ayrılık kesinleşti. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

FARKLI GALİBİYET AVRUPA’DA YANKI BULDU

Galatasaray’ın Medipol Başakşehir deplasmanındaki 7-0’lık galibiyeti Avrupa medyasında da geniş yankı uyandırdı. Özellikle Mauro Icardi ve Dries Mertens gibi yıldızların öne çıkması dikkatlerden kaçmadı. İtalyan basınında “Icardi ve Mertens Türkiye’yi fethediyor’ başlıkları kullanıldı. Çizme’de ayrıca Inter’in eski futbolcusunun, Kerem Aktürkoğlu’na topuk pasıyla yaptığı asist de çok konuşuldu. Klas gol pası için ‘Icardi beklenmedik ve muhteşem bir şey yaptı. Wanda Nara da yere göğe sığdıramadı” denildi.

Galatasarayda iki ayrılık birden Okan Buruk yıldız isimlerin biletini kesti

'JESUS DİKKATLİ OL'

Portekiz basını zaferi Jorge Jesus üzerinden gördü. Fenerbahçe’nin hocasına “Jesus dikkatli ol. Galatasaray bir iddialı takımı daha yendi” sözleriyle seslenildi. Belçika basınında “Galatasaray, Başakşehir’i bozguna uğratırken Mertens de pay sahibiydi” yorumu yapıldı. Icardi, ülkesinde başlıklara çıkarıldı. Arjantin’de “Galatasaray’ın zaferinde Icardi şov yaptı. Bir gol, iki asistle maça damga vurdu. Türkiye’de Moura Icardi çılgınlığı: Golleri ve asistlerine devam ediyor” satırlarına yer verildi.

Haberin Devamı

BURUK'TAN İTİRAF: KÖTÜ OLDU

Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, sezona hızlı bir başlangıç yaptı. Tecrübeli teknik adamın son haftalarda aldığı kritik galibiyetlerin ardından Başakşehir karşısında aldıkları tarihi galibiyet sonrası Milliyet’e konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Galatasaray, takıma yeni gelen yıldızların ön plana çıkmasıyla ligde son sürat yoluna devam ediyor. Beşiktaş ile oynanan maçı kazanan sarı-kırmızılı ekip, son çıktığı Başakşehir deplasmanından da 7-0'lık tarihi skorla sahadan ayrıldı. Cimbom, aldığı bu galibyet sonrası Dünya Kupası arasına 27 puanla 2.sırada gitti.

Galatasarayda iki ayrılık birden Okan Buruk yıldız isimlerin biletini kesti

EN ÇOK KEREM’İ BEĞENDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2022 Dünya Kupası için verilen 45 günlük araya üzüldü. 7-0’lık tarihi Başakşehir maçı sonrası Milliyet’e konuşan Buruk, tam çıkış yakalamışken gelen bu arayı değerlendirdi. Başarılı çalıştırıcı, “Kötü oldu tabii.. Sonuçta futbolumuzda gözle görülür bir yükseliş vardı. Ritmimizi yakalamaya başlamıştık. Şimdi uzun bir ara var” dedi. Başakşehir maçında en fazla Kerem’in ikinci golünü beğendiğini söyleyen Okan Buruk, “Icardi’nin topuk pası ve golün hazırlanışı mükemmeldi. Kerem de çok iyi vurdu” dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda iki ayrılık birden Okan Buruk yıldız isimlerin biletini kesti

‘ANORMAL BİR FİKSTÜRDÜ’

Şimdiye kadar maçları ağırlıklı olarak deplasmanlarda oynadıklarının altını çizen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, “Bu anormal fikstüre rağmen yine iyi toparladık. Elbette maçlar oynanmadan kazanılmıyor ama stadımızda taraftarımızla bütünleştiğimizde her maçı rahat kazanabiliriz” diye konuştu. 45 günlük arayı nasıl değerlendireceklerini de paylaşan Galatasaray’ın teknik patronu, “Tabii biz teknik ekip olarak oyuncular kadar izin yapmayacağız. Florya’da toplanıp iki hafta geçireceğiz. Daha sonra Antalya’da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'DA İKİ AYRILIK! OKAN BURUK BİLETİNİ KESTİ

Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen futbolcular belli olmaya başladı. Yabancı kontenjanında yer açmak isteyen sarı kırmızılılar, as takımda şans bulamayan isimlerle vedalaşmayı planlıyor.

Haberin Devamı

TRT Spor'da yer alan habere göre Galatasaray'ın, ara transfer döneminde ilk olarak Haris Seferovic ile yollarını ayırması bekleniyor. Sezon başında Benfica'dan satın alma opsiyonuyla kiralanan İsviçreli futbolcu, Galatasaray'ın forvet hattında üçüncü tercih konumunda bulunuyor.

Ligin ilk dört haftasında 11'de yer alan Seferovic, sonrasında as takımda yer bulamadı. Sarı kırmızılı formayla sekiz lig maçında 378 dakika süre alan 30 yaşındaki forvet, son üç maçta forma giymedi. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı iki maçta da fileleri havalandıran Seferovic, ligde ise gol sevinci yaşayamadı.

Galatasarayda iki ayrılık birden Okan Buruk yıldız isimlerin biletini kesti

VAN AANHOLT DA YOLCU

Galatasaray'da takımdan ayrılması gündemde olan bir diğer isimse Patrick van Aanholt... Ligin ilk yedi haftasında 11'de yer alan Hollandalı futbolcu, iki asist katkısı verdi.

Son altı lig maçın dördünde kadroya alınmayan tecrübeli sol bek, yabancı sınırı nedeniyle gözden düştü.

Haberin Devamı

Patrick van Aanholt'un da takımdan ayrılmaya sıcak baktığı gelen haberler arasında... Teknik direktör Okan Buruk'un, ara transfer dönemine kadar savunmanın solunda Emre Taşdemir ve Kazımcan Karataş'tan yararlanması bekleniyor.

Yazarlar