Galatasaray Galatasaray'da iki bayram bir arada!

Galatasaray'da iki bayram bir arada!

20.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, 19 Mayıs’ta hem Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı, hem de yapımına başlanan Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nin temsili temel atma törenini yaptı. Yaşayan başkanlar ve şampiyon teknik adam ile futbolcular bu önemli günde burada toplandı.

Galatasarayda iki bayram bir arada

Kemerburgaz’daki tesis alanında buluşan sarı-kırmızılılar, geçmişten geleceğe anıların ve değerlerin ebediyete kadar yaşaması için hazırlanan zaman kapsülünün seremonisi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kapsüle, kulübün ilk futbol antrenman sahası olan Galatasaray Lisesi içinde bulunan Grand Cour’dan alınan çim parçaları, eski Ali Sami Yen Stadı’ndan bir parça, Florya Metin Oktay Tesisleri’nden alınan çim parçaları, Galatasaray Futbol Takımı’nın tarihte giydiği ilk forma ile Cumhuriyet’in 100. yılında futbol takımının terlettiği forması konuldu.

"TORUNLARIMIZA MİRAS"

Bu töreni, Florya’nın açılış tarihi olan 22 Şubat’ta yapmayı hedeflediklerini ancak deprem nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını dile getiren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Gördüğünüz üzere inşaat ilerledi, tesisimizde binalar yükselmeye başlamış durumda... Cumhuriyet’imizin 100. Yılında temeli atılan bu tesis, çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en önemli miraslardan birisi olacaktır. Biz, bu yeni tesisimiz ve diğer projelerimizle, en önemlisi de genç fikirlerimizle, Galatasarayımızı daha büyük başarılara ulaştıracağız, buna inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda iki bayram bir arada

"BİRLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ"

Özbek şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal’in izinde, onun ilke ve değerlerini ilelebet taşıyıp, gelecek kuşaklara aktaracağımızı belirtmek istiyorum. Onun gençlerle ilgili bir sözü bizim için de çok önemli ve değerlidir: ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.’ Burada eski başkanlarımızla, teknik adamlarımızla, sporcularımızla bir aradayız. Yaşadığımız birlik ve beraberlik ortamının Galatasarayımız için çok önemli olduğuna yürekten inanıyorum.”

Haberin Devamı

ESKİ BAŞKANLAR NE DEDİLER?

Alp Yalman: Böyle bir günde karşınızda olmak bana inanamayacağınız kadar büyük gurur veriyor. Florya’nın alınışını, ilk temel atılışını ve bugünlere kadar gelişini çok iyi hatırlıyorum. Bunları yapanlar şimdi yukarıdan bizi seyrediyorlar. Herhalde onlar, en az benim kadar gurur duyuyorlardır.

Haberin Devamı

Faruk Süren: Hakikaten güzel bir tesis yapılacak. Çok eski zamanları ve Hasnun Galip’i de hatırlıyorum. Florya’nın başlangıcından beri nasıl taşındığını hatırlıyorum. Büyük zaferlerin kaynağı oldu. Orada yetiştik. Bu tesiste gençler ve profesyoneller ayrı eğitilecek. Çok önemli bir şey.

Adnan Polat: Florya’da hepimiz uzun yıllar mesai yaptık. Uzun zamandır bu tesislerin yapılması konuşuluyordu. Bugün, o gün geldi. 19 Mayıs’ta olması çok büyük bir anlam taşıyor. İnşallah burada Galatasarayımız, Türk sporuna çok önemli sporcular yetiştirir. Büyük başarılarla ülkemizi temsil ederler.

Ünal Aysal: Galatasaray’ın geçmişi, geleceğinin bir garantisi olmuştur. Galatasaray’ın geleceğinden bahsediyoruz burada. Bu binaya üst üste koyacağımız her taş bizim istikbalimiz. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da ileride sahipleneceği markamızın geleceği için çok önemli bir adım.

Haberin Devamı

Burak Elmas: Florya Metin Oktay Tesisleri’nin özel bir ruhu vardır. Bunun arkasında çok fazla emek, gözyaşı, ter bulunmakta. Umuyorum aynı şeyi bundan sonra gelecek teknik direktörlerimiz, oyuncularımız, başkanlarımız bu güzel tesis için yapacaklar.

TERİM DE TÖRENDE

Galatasaray’da ve Türk futbolunda sayısız başarılara imza atan Fatih Terim, meslektaş ve öğrencileriyle Kemerburgaz’daki törene katıldı. Terim, “Benim üstüme düşen forma. Formayı elinize aldığınız zaman çok hafif görüne bilir ama renkleriyle armasıyla üzerine akıtılan teriyle çok ağır ve çok büyüktür. Özellikle giydiğimiz için onun ağırlığını, onun büyüklüğünü gerek futbolculuğumuzda gerek teknik adamlığımızda çok fazla hissetmişizdir. Bu forma ben Galatasaraylıyım diyen herkesin gurur kaynağıdır. Bu forma, adanmış hayatların umududur” dedi.

Galatasarayda iki bayram bir arada

Terim şöyle konuştu: “Dünyada son yıllarda baktığınızda Avrupa’nın çeşitli yerlerinde antrenman merkezlerinin çok modern yapıldığını görüyoruz. Onun için antrenman sahası arayarak, boş bulduğu yerde antrenman yapan bir nesilden gelen ben, daha sonra Florya’ya hep beraber sahip çıktık. Orayı büyük bir ailenin merkezi yaptık. Ümit ediyorum ki burası Florya’dan çok daha güzel olacak. Oranın biriktirdiği anı ve başarıların üstüne çıkacak inşallah. Ülkemizde bunun bir an önce herkes tarafından yapılması gerekiyor, geç kaldığımızı düşünüyorum.”

Galatasarayda iki bayram bir arada

Fatih Terim, kendisini G.Saray’dan uzaklaştıran eski başkan Burak Elmas’a karşı mesafeli davranması dikkat çekti.

SAĞLIK SORUNLARI VARMIŞ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, sağlık sorunları nedeniyle dünkü törene gelmedi.

Buruk’un önceki gece rahatsızlandığı ifade edilirken, idmanda yer alması ise dikkat çekici bulundu. Timur’un da yine bir sağlık problemi nedeniyle temel atma törenine gelmediği bildirildi. Sarı-kırmızılı takımdan Kerem Aktürkoğlu, Bafetimbi Gomis ve Fernando Muslera da organizasyonda yer aldı.

"YAŞASIN GALATASARAY"

Galatasaray’da en son konuşan, en yaş alan üyesi Ali Fuat Diriker oldu. Kürsüde yer alan 105 yaşındaki Diriker, “Bu mutlu günde hep beraber olmaktan dolayı, eski Galatasaray’ın milletimize bahşettiği başarılarını hatırlatması bakımından hepinize hoş geldiniz. Hepinizi sevgi ve saygıyla anıyorum. Yaşasın Galatasaray” diyerek törene son verdi.