Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk için imza töreni! Şampiyonluk, transfer ve Fatih Terim açıklaması

Galatasaray'da Okan Buruk için imza töreni! Şampiyonluk, transfer ve Fatih Terim açıklaması

24.06.2022 - 11:35 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Okan Buruk dönemi resmen başladı. KAP bildirimi sonrası Buruk, sarı-kırmızılı kulübe düzenlenen törende imzayı attı. Buruk ilk açıklamasında "Hedeflerimiz çok büyük. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Şampiyonluk için elimizden gelenin en fazlasını ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Buruk, Fatih Terim sorusuna cevap verdi.

İspanyol çalıştırıcı Domenec Torrent'le yollarını ayıran Galatasaray, yeni teknik direktörünü resmen duyurdu. Sarı-kırmızılı kulübün efsanevi futbolcuları arasında yer alan Okan Buruk, camiaya teknik adam olarak döndü. Buruk, sarı-kırmızılı takıma düzenlenen törende imza attı.

Haberin Devamı

1+1 YILLIK SÖZLEŞME
Sarı-kırmızılı kulüp, Okan Buruk'la 1+1 yıllık sözleşme imzalandığını KAP'a bildirdi.

İşte sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama: "Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğü için, Şirketimiz ile Sayın Okan Buruk arasında 2023-2024 sezonu sonuna kadar 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Buna göre Teknik Direktörümüze 2022-2023 sezonu için net 17.000.000 TL sezonluk ücret ödemesi yapılacak olup, Şirketimiz tarafından uzatma opsiyonunun kullanılması halinde Teknik Direktörümüze 2023-2024 sezonu için net 20.000.000 TL sezonluk ücret ödemesi yapılacaktır."

ÖZBEK: BURUK GALATASARAY'DA OLMAYI HAK EDİYOR
Başkan Dursun Özbek ilk açıklamasında "Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç. Uzun vadeli planlarımızın ilk adımı için bir araya geldik. Bütün taraftarlarımıza teşekkür gönderiyorum, kombinelerimiz büyük satış hızına erişti, localarımız da tamamen doldu. Şükranlarımı gönderiyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Okan Buruk, Galatasaray'da olmayı fazlasıyla hak ediyor. Okan Hocamız 3. 17 Mayıs'ını yaşamak için burada. 17 Mayıs'ta ilk kez Galatasaray forması giydi, sonrasında 17 Mayıs'ta UEFA Kupası'nı göz yaşları içerisinde kaldırdı. Hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray, Okan Hoca ile çok daha yakın. Bu yüce görevde Okan Hoca'ya ve ekibine sonsuz başarılar diliyorum."

 

Galatasarayda Okan Buruk için imza töreni Şampiyonluk, transfer ve Fatih Terim açıklaması

BURUK: "TEK HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"
Sarı-kırmızılı kulübün yeni hocası Buruk "Hedeflerimiz çok büyük. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Şampiyonluk için elimizden gelenin en fazlasını ortaya koyacağız. Geçen sezonun mutsuzluğunu ortadan kaldıracağız." dedi.

"TRANSFERE YOĞUNLAŞTIK"
"Transfere yoğunlaştık. İyi kadro için yönetim gerekeni yapacak. Galatasaray taraftarının hak ettiği, mutluluk, güzel günler, sahada her şeyini veren bir takım... Hepsini ortaya koymaya çalışacağız. Geçen sene bitti. Bütün oyuncuları ayağa kaldıracağız."

"24 Haziran'da Galatasaray'a imza atıyorum ve oğlumun doğum günü. Baba olma duygusunu yaşadığım ve Galatasaray'a hoca olarak imza attığım gün. Oğlumun doğum günün kutluyorum. Ona güzel bir gelecek diliyorum. Oğlum çok bekliyordu, çok mutlu oldu. Dünyanın en mutlu insanlarından biriyim."

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruk için imza töreni Şampiyonluk, transfer ve Fatih Terim açıklaması

"DÜN FLORYA'DA BULUNDUM"
"Dün Florya'da bulundum. Oradaki atmosferi tekrar hissettim. Futbolcu olarak orada çok güzel günler yaşadım. İnşallah bu sene de şampiyonluk yaşayacağımız günler bizi bekliyor."

"FATİH HOCA ARADI"
"Fatih Hoca çok değerli. Galatasaray için çok önemli bir isim. Dün Fatih Terim aradı. 'Her zaman yanındayım' dedi. Türk teknik adamlar için bir yol açtı, ben de 'Elimizden gelenin fazlasını yapacağız' dedim. Hocaya teşekkür ederim."

"TAKVİYEYE İHTİYACIMIZ VAR"
"Galatasaray'da potansiyelli oyuncular var. Transferler var. Oyuncuları göreceğiz, tanımak istiyorum. En iyisini nasıl yapabiliriz, bakacağız. Bazı oyuncular bizle olacak, bazı oyuncular özellikle gençler belki kiralanacak. Bunu Yunus'ta yaşadık. Gitti, güçlü geldi."

"Takviyeye ihtiyacımız var. Özellikle orta sahada görünen eksiklikler üzerine çalışmalar yapacağız. Türk oyuncular da almak istiyoruz. Oyuncular, çevresindeki iyi oyuncularla, daha iyi performans verir.

Haberin Devamı

 

"UÇAKLAR NE ZAMAN İNECEK?"
Dursun Özbek transferle ilgili soruya şu cevabı verdi; "Uçaklar ne zaman inecek? Geçmişten gelen tecrübelerimiz var. Galatasaray'ın son 10 yılda yaşadıkları var. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımızın amacı bulunuyor. Sportif başarı ve mali yapıyı sürdürülebilir bir hale getirmek istiyoruz. Böyle bir yapı yoksa başarılar gelmiyor. Bu sene şampiyon olup sonraki seneleri feda etmek zorunda kalabiliyorsunuz. Bir defa mali bağımsızlık olması gerek. Sürdürülebilir bir mali yapı olmalı, tüm branşlar için. Bu çizgiyi yakalamak istiyoruz. Tüm branşlarda.

BURUK: PLANLAMAMIZ VAR
Okan Buruk ayrıca "Antrenman programımız 4 Temmuz olarak planlanmıştı. 27 Haziran'a çektik. Akşam üzeri antrenmana başlayacağız. Hedeflerimizi belirteceğiz, isteklerimizi anlatacağız. Sahada da onlara iyi çalışacağımızı göstereceğiz. Planlamamız var. Antrenman yüklerini belirleyeceğiz" dedi.

"Babadan Galatasaraylıyım. 20'den fazla kupa kazandım. 7 şampiyonluğum var. Galatasaraylılığımı korudum. İnsanım, hatalarım olabilir. Hatamın, yanlışımın altını çizmeye çalıştım. Özür diledim. Yanlışlarımı kabul ettim. Tekrar geldim, 2008'de şampiyon olarak ayrıldım. Galatasaray için buradayım. Başarıdan başka bir beklentim yok. Şampiyonluklara yenisini eklemeye çalışacağız."

Haberin Devamı

GOMIS VE DIAGNE AÇIKLAMASI
"Mbaye Diagne sakatlıktan döndü, durumunu kontrol edeceğiz. Diagne, Gomis ve Muhammed'i önce göreceğiz. Galatasaray bu bölgede çok fazla oyuncuyla olmak zorunda. Bu bölgeye takviye yapabiliriz. Çok fazla çift santrforla oynadım. Durumlarına bakacağım."

"Başakşehir'de 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2'yi kullandık. 4'lü savunma düşünüyoruz. Önüne ise oyuncu tiplerine göre bakacağız. Oyuncu zekası da çok önemli. Zeki oyuncularla çok daha fazla oyundan verim alabilirsiniz. Galatasaray oyuncuları da çok zeki. Birkaç formasyon olur"

"Orta sahaya takviye düşünüyoruz. Oyunun iki yönünü oynayacak oyuncuya ihtiyacımız var. Top daha çok bizde kalacak. Kaliteli oyuncu gerekli. Çalışmalarımız, belirlediğimiz oyuncular var. Görüşmelerimiz hızlı bir şekilde sürüyor."

ÖZBEK: GELECEĞİMİZİ FEDA ETMEDEN TRANSFER YAPACAĞIZ
"Önceki dönemimizde 10 tane transfer yapmıştık ve hepsi de ilk 11 oyuncusuydu, oynuyordu. O dönemden tecrübemiz var, ekiplerimiz hemen hemen aynı. Çalışmalarımızı yapıyoruz ama geleceğimizi feda etmeden bu transferleri yapacağız."